Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
krisan
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Wed Aug 04, 2010 11:06 pm

IP address from MK pool cannot browse

Mon Jun 11, 2012 7:26 pm

I have a network that is running Hotspot everything is working well, but my challenge is that each client that comes into the network is given 2 IP address and its causing ip shortage on the network. The configuration is as follows:
on the HS interface 10.10.40.0/23 is configured and from the same block of IPs i created Pools for different package plans we setup in our radius manager. I noticed that when clients comes in to hotspot they are given 10.10.40.x and after authentication from RM they are given another 10.10.41.x from the IP Pool setup in MK. I tried to replace the MK pool with 192.168.142.0/23, although i was able to obtain able to get 192.168.142.x after authentication but it was unable to browse.
Please i need someone to help me out for this configuration.
Attach is the configuration on my MK RB493 router.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8370
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: IP address from MK pool cannot browse

Thu Jun 14, 2012 1:35 pm

it's because you're using 'address-pool' in User Profiles. set it to 'none'
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 199 guests