Community discussions

MikroTik App
 
a-l-i-e-n
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 60
Joined: Tue Jan 10, 2006 8:02 pm

PPPoE ..... plese HELP

Tue Jan 10, 2006 8:09 pm

Hello,

I wuld like to connect PPPoE (10.10.10.X) client to my local netvork (192.168.1.X). Now PPPoE server yust provides acces to the internet.
Is this possible?

tnx,
David
 
sten
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 922
Joined: Tue Jun 01, 2004 12:10 pm

Re: PPPoE ..... plese HELP

Wed Jan 11, 2006 10:30 am

Is this possible?
Yes
Move along. Nothing to see here.
 
a-l-i-e-n
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 60
Joined: Tue Jan 10, 2006 8:02 pm

Wed Jan 11, 2006 2:41 pm

How??
 
cibernet
Long time Member
Long time Member
Posts: 610
Joined: Fri Jan 28, 2005 7:22 pm
Location: Marcos Juárez, Córdoba, Argentina
Contact:

Wed Jan 11, 2006 3:52 pm

José Ignacio Acosta
MikroTik Consultant IDAR0001
Mikronet

Movile: +54 9 3472-624722
Email/Msn: info[at]mikronet.com.ar
 
cmit
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1552
Joined: Fri May 28, 2004 12:49 pm
Location: Germany

Wed Jan 11, 2006 4:04 pm

Would you mind reading the manual and the how-tos first?
The whole setup is described there, and you won't find someone here to re-type the manual for you or read it to you.

Not meant as an offense, but try to at least read the manual once before starting to ask "how can i"...

Best regards,
Christian Meis
 
a-l-i-e-n
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 60
Joined: Tue Jan 10, 2006 8:02 pm

Wed Jan 11, 2006 4:46 pm

afcourse i've treied by the manual.... that works yust for the internet ....
I need to connect local network too


@cmit
No offense.... How do you know I haven't read the manual?!..... I did !! but I still need some help. So I'm asking for a litle help.
 
ofasa
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 104
Joined: Tue Jul 20, 2004 11:42 pm

Re: PPPoE ..... plese HELP

Wed Jan 11, 2006 10:00 pm

I wuld like to connect PPPoE (10.10.10.X) client to my local netvork (192.168.1.X). Now PPPoE server yust provides acces to the internet.
Is this possible?
Yes, but you'll need to give more information about your network layout.
 
cmarazzi
newbie
Posts: 49
Joined: Mon Dec 12, 2005 11:12 pm

Wed Jan 11, 2006 11:30 pm

Ofasa,

Is your local network 192.168.1.X on the same Mikrotik Router as the PPPoE server?

If it is, and your PPPoE clinet is able to connect to PPPoE server, but not access the 192.168.1.X, then you problably have a routing problem.

However if you would like your PPPoE client to get an IP from the 192.168.1.X then I think you would need to bridge the two interfaces together (PPPoE and ether?).

Who is online

Users browsing this forum: ath, Bing [Bot] and 247 guests