Community discussions

 
Zapnologica
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 594
Joined: Fri Sep 25, 2009 8:15 pm
Location: South frica

PPPoE Passthrough

Wed Jul 25, 2012 6:49 pm

Good day,

i want to be able to dial a pppoe connection on my windows pc behind my mikrotik router.
But when i try to the pc gives and error and it cant connect to it.

How do i allow this?

mikrotik is just a simple nat router

Thanks
 
rodolfo
Long time Member
Long time Member
Posts: 543
Joined: Sat Jul 05, 2008 11:50 am

Re: PPPoE Passthrough

Wed Jul 25, 2012 8:19 pm

between a pppoe client and a pppoe server you must have a L2 connectivity, you cannot have a router.
you have two solutions:
1. configure the pppoe cliente in the routerboard (preferred)
2. create a bridge from the two router ports used and leave windows to create pppoe connection
rodolfo
IZ0UQV

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests