Community discussions

MUM Europe 2020
 
hkd
just joined
Topic Author
Posts: 23
Joined: Thu Apr 12, 2012 3:58 pm

sd card missing

Thu Sep 06, 2012 8:09 pm

My RB1100aHx2 running v5.20, my micro SD card is missing if i restore the configure.
it does not show in SYSTEM>STORE>DISKS

It only appear except i unplug the power and restart.

what's wrong ?? I think i got similar case as
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=59612
But as told in thread it seem fix, however it seem happen on me with v5.20

Any help ?? thx
 
hkd
just joined
Topic Author
Posts: 23
Joined: Thu Apr 12, 2012 3:58 pm

Re: sd card missing

Sun Sep 09, 2012 5:51 pm

help...
 
rmichael
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 718
Joined: Sun Mar 08, 2009 11:00 pm

Re: sd card missing

Mon Sep 10, 2012 6:43 am

help...
Supposedly class 2 sd cards are recommended.
 
scampbell
Trainer
Trainer
Posts: 461
Joined: Thu Jun 22, 2006 5:20 am
Location: Wellington, NZ
Contact:

Re: sd card missing

Mon Sep 10, 2012 8:40 am

I have tried a Class 2 Transend 2 GB SD Card in one of our RB1100AHx2 running RoS 5.20 and it does not survive a soft reboot.

Only a power down resolves the problem.
Last edited by scampbell on Tue Sep 11, 2012 11:50 pm, edited 1 time in total.
 
hkd
just joined
Topic Author
Posts: 23
Joined: Thu Apr 12, 2012 3:58 pm

Re: sd card missing

Tue Sep 11, 2012 12:17 pm

I have tried a Class 2 Transend 2 GB SD Card in one of our RB1100AHx2 running RoS 5.20 and it does not ssurvive a soft reboot.

Only a power down resolves the problem.

YES, I also need power down to resolve the problem.
Also if i restore the configure, the SD card disappear :-?

Is it only happen on RB1100ahx2 ?
or Any rumor this will fix later ?



thx
 
scampbell
Trainer
Trainer
Posts: 461
Joined: Thu Jun 22, 2006 5:20 am
Location: Wellington, NZ
Contact:

Re: sd card missing

Tue Sep 11, 2012 11:39 pm

I have seen it on RB450G and RB493G as well.
 
mnasir
just joined
Posts: 23
Joined: Sun Jul 24, 2011 8:48 am

Re: sd card missing

Thu Sep 20, 2012 8:54 am

same here with RB450G (5.19) using 2gb sd proxy working stops and after restart SD icon gone sometimes both SD & System drive but I can see files in files... but in store disk nothing showing.
 
pljubas
newbie
Posts: 40
Joined: Tue Sep 22, 2009 12:46 pm

Re: sd card missing

Thu Sep 20, 2012 5:50 pm

Hi,

it happens to me too, board 433ah with 2gb micro sd. After soft reboot, there are no disks in system stores...

Also, during operations, proxy cache contents is lost.

Hard reboot and it goes again ?!

Br, Petar
 
mnasir
just joined
Posts: 23
Joined: Sun Jul 24, 2011 8:48 am

Re: sd card missing

Fri Sep 21, 2012 10:38 am

Please tell us team its a SD compability issue or something wrong with ROS...???

Who is online

Users browsing this forum: a4x4kiwi, Google [Bot] and 50 guests