Community discussions

 
tery88
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Thu Oct 18, 2012 6:08 am

problem with mikrotik 3.30

Thu Oct 18, 2012 6:45 am

i have mikrotik 3.30 on x86 ihave small network with in 30 user
ihave problem when connect user the switch is alway flash fast

and net go down and up and winbox open very slowly and winbox say router has been disconnected

and in my local lan interface the rx is always hight 6m.b and my upload is 1m.b cpu usage is normal 5-10
and ram is normal but internet and winbox is slow and disconnect but when disconnect the user expect me
the siwtch is flash normal and net very good and winbox open good

also i put fliter firewall antivirus

what can ido to slove this problem

please help me

 
rodolfo
Long time Member
Long time Member
Posts: 543
Joined: Sat Jul 05, 2008 11:50 am

Re: problem with mikrotik 3.30

Thu Oct 18, 2012 6:58 pm

1. try to add one user at time and see if one of them cause the problem (his ethernet inteface must be changed)
2. change the switch
rodolfo
IZ0UQV
 
User avatar
karina
Member
Member
Posts: 446
Joined: Sat Feb 06, 2010 2:18 am
Location: Spain

Re: problem with mikrotik 3.30

Thu Oct 18, 2012 11:00 pm

agree. suspect bad hardware somewhere but also possible ip or mac address conflict going on somewhere. troubleshoot as the previous post suggests till you find the rogue connection.
 
tery88
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Thu Oct 18, 2012 6:08 am

Re: problem with mikrotik 3.30

Thu Oct 25, 2012 3:19 pm

if this for mac clone if there is sloution to mac clone with hotspot or try broadband

i try many ways for mac clone but no way

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 106 guests