Community discussions

MikroTik App
 
Nekromans
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Sat Dec 25, 2010 11:14 am

dont work DHCP on vlan interface

Wed Dec 26, 2012 11:44 pm

dont work DHCP on vlan interface
 
grg
newbie
Posts: 44
Joined: Fri Aug 20, 2010 9:51 am
Location: Latvia

Re: dont work DHCP on vlan interface

Thu Dec 27, 2012 10:38 am

I had the same issue this morning on my CCR1036-12G-4S with ROS v6.0rc6. DHCP service stopped issuing IP addresses on all VLAN interfaces. I had to tinker around with it until I got it to work again. I think disabling and re-enabling DHCP servers fixed it, but I'm not completely sure about it. MikroTik, please look into this problem.
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: dont work DHCP on vlan interface

Thu Dec 27, 2012 1:00 pm

is there any idea how to cause this?
 
grg
newbie
Posts: 44
Joined: Fri Aug 20, 2010 9:51 am
Location: Latvia

Re: dont work DHCP on vlan interface

Thu Dec 27, 2012 2:07 pm

is there any idea how to cause this?
In my case it took time for it to stop responding. Two or three days, maybe. It's a network with around 50 clients.

This is my interface configuration:
/interface bridge
add name=bridge_local
add l2mtu=1590 name=bridge_internet
/interface vlan
add interface=bridge_local l2mtu=65531 name=vlan101 vlan-id=101
add interface=bridge_local l2mtu=65531 name=vlan102 vlan-id=102
add interface=bridge_local l2mtu=65531 name=vlan103 vlan-id=103
add interface=bridge_local l2mtu=65531 name=vlan104 vlan-id=104
add interface=bridge_local l2mtu=65531 name=vlan105 vlan-id=105
add interface=bridge_local l2mtu=65531 name=vlan106 vlan-id=106
add interface=bridge_local l2mtu=65531 name=vlan107 vlan-id=107
add interface=bridge_local l2mtu=65531 name=vlan108 vlan-id=108
add interface=bridge_local l2mtu=65531 name=vlan109 vlan-id=109
add interface=bridge_local l2mtu=65531 name=vlan110 vlan-id=110
add interface=bridge_local l2mtu=65531 name=vlan111 vlan-id=111
/interface bonding
add link-monitoring=none mode=802.3ad name=bonding_local slaves=ether11,ether10,ether9,ether8
/interface bridge port
add bridge=bridge_local interface=bonding_local
add bridge=bridge_internet interface=ether1
Every VLAN interface has it's own DHCP server instance assigned to it.
 
initd
just joined
Posts: 2
Joined: Sun Jan 06, 2013 9:20 pm

Re: dont work DHCP on vlan interface

Sun Jan 06, 2013 9:24 pm

Acknowledge there is a problem with dhcp CLIENT! on vlan interface does not receive mail after reboot.

receives the address after:
/ip dhcp-client disable 0
/ip dhcp-client enable 0

751G, 6.0rc6
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: dont work DHCP on vlan interface

Mon Jan 07, 2013 12:09 pm

does it do the same after reboot? also, was dhcp-client enabled, as per default new dhcp-client is disabled when added.
 
initd
just joined
Posts: 2
Joined: Sun Jan 06, 2013 9:20 pm

Re: dont work DHCP on vlan interface

Mon Jan 07, 2013 1:45 pm

I was told by e-mail
"Hello,

Thank you for reporting, problem is reproduced and will be fixed in the next
RouterOS release."

reboot constantly writing: "searching..."

Who is online

Users browsing this forum: Florian, MSN [Bot], reman6110 and 59 guests