Community discussions

MUM Europe 2020
 
rclewis
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Wed Jun 29, 2011 8:45 pm

x540 10Gbit Ethernet PCI Express

Mon Jan 28, 2013 10:38 pm

The supported hardware list says "10Gbit Ethernet PCI Express" in supported.
However I have a couple of SuperMicro boards that have the Intel x540 dual 10GBASE-T NIC.
It currently does not see the NIC.
The Intel documentation says that the x540 is a derivative of the 82599.
Others have said that the x520 work which is a 82599....

Maybe a quick fix would get the NICs working?

I have attached a supout file.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
becs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 479
Joined: Thu Jul 07, 2011 8:26 am

Re: x540 10Gbit Ethernet PCI Express

Tue Jan 29, 2013 8:26 am

You should test how this NIC works in RouterOS v6.0rc7, it has newer drivers.
 
rclewis
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Wed Jun 29, 2011 8:45 pm

Re: x540 10Gbit Ethernet PCI Express

Tue Jan 29, 2013 3:47 pm

Negative. The newer firmware did not solve the problem.
 
chubbs596
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 53
Joined: Fri Dec 06, 2013 6:07 pm

Re: x540 10Gbit Ethernet PCI Express

Mon Apr 10, 2017 10:21 am

Hi Guys

I also have an issue with the x540 nics, in my case it is onboard nics on a Supermicro X10DRW-ET board.

I'm running v6.37.4

I have an issue with q-in-q Vlan not working or vlan with service tag using onboard Nics on the mentioned supermicro Mainboard.

Standard single 0x8100 vlan works fine. I also have a pair of 2 port x520 sfp+ cards in the same machine that works 100%.

Does anyone else have the same issue?

Supermicro X10DRW-ET (Intel X540 Dual port 10GBase-T)

system resource pci print detail where category ~ "Ethernet controller"
0 device="81:00.1" name="82599EB 10-Gigabit Network Connection (rev: 1)" vendor="Intel Corporation" category="Ethernet controller" vendor-id="0x8086" device-id="0x10fb" irq=10
memory=0xFBC00000-0xFBDFFFFF,0xFBD00000-0xFBD03FFF io=0xF000-0xFFFF

1 device="81:00.0" name="82599EB 10-Gigabit Network Connection (rev: 1)" vendor="Intel Corporation" category="Ethernet controller" vendor-id="0x8086" device-id="0x10fb" irq=11
memory=0xFBC80000-0xFBCFFFFF,0xFBD04000-0xFBD07FFF io=0xF020-0xF03F

2 device="06:00.1" name="82599EB 10-Gigabit Network Connection (rev: 1)" vendor="Intel Corporation" category="Ethernet controller" vendor-id="0x8086" device-id="0x10fb" irq=10
memory=0xC7C00000-0xC7DFFFFF,0xC7D00000-0xC7D03FFF io=0x5000-0x5FFF

3 device="06:00.0" name="82599EB 10-Gigabit Network Connection (rev: 1)" vendor="Intel Corporation" category="Ethernet controller" vendor-id="0x8086" device-id="0x10fb" irq=11
memory=0xC7C80000-0xC7CFFFFF,0xC7D04000-0xC7D07FFF io=0x5020-0x503F

4 device="01:00.1" name="unknown device (rev: 1)" vendor="Intel Corporation" category="Ethernet controller" vendor-id="0x8086" device-id="0x1528" irq=10 memory=0xC7600000-0xC7AFFFFF,0xC7A00000-0xC7A03FFF
io=0x6000-0x6FFF

5 device="01:00.0" name="unknown device (rev: 1)" vendor="Intel Corporation" category="Ethernet controller" vendor-id="0x8086" device-id="0x1528" irq=11 memory=0xC7800000-0xC79FFFFF,0xC7A04000-0xC7A07FFF
io=0x6020-0x603F

Who is online

Users browsing this forum: aeiouy, barracuda, MSN [Bot] and 101 guests