Community discussions

 
ericsooter
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 272
Joined: Mon Mar 07, 2005 6:16 pm
Location: Oklahoma USA

PPPoE drops connections when Ethernet port bounces

Fri Feb 01, 2013 5:47 am

We have some RB750G and RB750UP's in the field acting as local PPPoE servers at the tower sites. Typically
we will bridge 3 ethernet ports together and put them in a pppoe-bridge (connecting 3 sector radios). Then we
will run the PPPoE server on the pppoe-bridge interface. When one of the ethernet connections in the pppoe-bridge
drops and reconnects; it drops all active PPPoE connections (even those on other ethernet ports). Is this normal
behavior? I haven't paid it much mind until we have had a recent problem with one of the ethernet interfaces at a
site that keeps resetting the PPPoE server every 5-10 minutes. Is there anything that can be done with settings to
mitigate this behavior? I've seen this behavior as recent as the 5.22 kernel.

Eric
 
heviejob
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 168
Joined: Mon Nov 30, 2009 4:54 pm

Re: PPPoE drops connections when Ethernet port bounces

Tue Feb 05, 2013 12:15 pm

I have the same issue but with a RB450G. I have bridged two ethernet ports and
I also run a PPPoE server on the bridge interface. Evertime one ethernet port gets
disconnected the all PPPoE sessions drop and reconnect. I have seen it on v5.22
and also on v 5.23. Am yet to figure out what might be causing this.
 
MrYan
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 109
Joined: Sat Feb 27, 2010 6:13 pm

Re: PPPoE drops connections when Ethernet port bounces

Tue Feb 05, 2013 12:31 pm

Does setting the port to edge=yes-discover help?


Matt.
 
heviejob
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 168
Joined: Mon Nov 30, 2009 4:54 pm

Re: PPPoE drops connections when Ethernet port bounces

Tue Feb 05, 2013 3:18 pm

Does setting the port to edge=yes-discover help?


Matt.
Where do I set that?
On the bridge or the ethernet ports.
 
MrYan
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 109
Joined: Sat Feb 27, 2010 6:13 pm

Re: PPPoE drops connections when Ethernet port bounces

Thu Feb 07, 2013 12:14 pm

Does setting the port to edge=yes-discover help?


Matt.
Where do I set that?
On the bridge or the ethernet ports.
Bridge.
 
farmermilosz
just joined
Posts: 10
Joined: Wed Sep 30, 2009 2:24 pm

Re: PPPoE drops connections when Ethernet port bounces

Wed May 01, 2013 12:16 am

Same problem by me.
I have 2xLAN and 2x WLAN interfaces bridged. PPPoE server is running on bridge interface.
When one of interfaces flaps - all sessions on all interfaces in this bridge are disconnected.
Setting edge=yes discover didn't help...
 
User avatar
nickshore
Member
Member
Posts: 472
Joined: Thu Mar 03, 2005 4:14 pm
Location: Suffolk, UK.
Contact:

Re: PPPoE drops connections when Ethernet port bounces

Wed May 01, 2013 7:02 pm

Make sure that you have set an admin-mac on the bridge.

Nick.
Nick Shore MTCNA MTCWE MTCRE MTCINE MTCTCE
LinITX.com - MultiThread Consultants
Get your MikroTik RBs and Training: http://linitx.com/brand/mikrotik
Official UK MikroTik Distributor
IRC chan: #routerboard on irc.z.je (IPv4 and IPv6)

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 116 guests