Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
krisan
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Wed Aug 04, 2010 11:06 pm

Load balancing failing to switch

Fri Mar 22, 2013 1:21 pm

Hello Everyone!
I have a problem with my load balancing. I have 2 ISP given us internet link, one is 10M and the other is 4M and they are both connected with a mikrotik RB493AH with the help of Load balancing. Though clients are browsing well with the two links working together, i noticed that whenever the main link with 10M is down, clients will not be able to browse with the 4M link.
Attached is my configuration on load balancing.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
tomaskir
Trainer
Trainer
Posts: 1122
Joined: Sat Sep 24, 2011 2:32 pm
Location: Slovakia

Re: Load balancing failing to switch

Fri Mar 22, 2013 1:37 pm

You need to setup failover. There are many ways, look around on the wiki.
Unimus - configuration management, automation and backup solution
Mass Config Push, network-wide RouterOS upgrades, and more!

Who is online

Users browsing this forum: Bruzxce, Google [Bot], jose1230, paulororke and 109 guests