Community discussions

MikroTik App
 
foudanet
just joined
Topic Author
Posts: 14
Joined: Wed Jun 29, 2011 5:10 pm

i need to make squid cach with mikroti

Sun May 26, 2013 8:34 pm

my net work as

router to mikrotik - to switch ---- users + pfsense cach

with one nic
users and pfsense in swith

hotspot 10.6.6.1/24
pfsense 10.6.6.91
 
foudanet
just joined
Topic Author
Posts: 14
Joined: Wed Jun 29, 2011 5:10 pm

Re: i need to make squid cach with mikroti

Mon May 27, 2013 7:50 am

 
User avatar
c0d3rSh3ll
Long time Member
Long time Member
Posts: 558
Joined: Mon Jul 25, 2011 9:42 pm
Location: [admin@Chile] >

Re: i need to make squid cach with mikroti

Tue May 28, 2013 4:13 am

try this

ros code

/ip firewall mangle
add action=mark-routing chain=prerouting disabled=no dst-port=80 hotspot=auth \
in-interface=ether2-master-local new-routing-mark=squid passthrough=yes protocol=tcp src-address=!10.6.6.91

ros code

/ip route
add check-gateway=ping disabled=no dst-address=0.0.0.0/0 gateway=10.6.6.91 routing-mark=squid
nothing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 135 guests