Community discussions

 
ridgenet1552
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Sat May 04, 2013 5:10 am

Routing Between 3 Routers

Mon Jun 17, 2013 3:29 am

I have 3 routers. Router 1 is my headend. Router 2 is a sub station, and router 3 is a tower.

Router 1 will talk to router 2, but not 3

What im wanting to accomplish is to take the load off of router 1 by using router 2 as a substation. so router 3 needs to talk to router 2 only and use 13.1.5.1 as its gateway. Any ideas? the illustration shows my setup

10.1.5.1 needs to see 13.1.5.1.

13.1.5.1 needs to see 192.168.120.1 with the gateway of 13.1.5.1 not 10.1.5.1
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
w0lt
Member
Member
Posts: 484
Joined: Wed Apr 02, 2008 2:12 pm
Location: Minnesota USA

Re: Routing Between 3 Routers

Mon Jun 17, 2013 3:33 am

I have 3 routers. Router 1 is my headend. Router 2 is a sub station, and router 3 is a tower.

Router 1 will talk to router 2, but not 3

What im wanting to accomplish is to take the load off of router 1 by using router 2 as a substation. so router 3 needs to talk to router 2 only and use 13.1.5.1 as its gateway. Any ideas? the illustration shows my setup

10.1.5.1 needs to see 13.1.5.1.

13.1.5.1 needs to see 192.168.120.1 with the gateway of 13.1.5.1 not 10.1.5.1
Do you know how to use OSPF ?
MTCNA - 2011

" The Bitterness of Poor Quality Remains Long After the Sweetness of Low Price is Forgotten "

Image
 
ridgenet1552
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Sat May 04, 2013 5:10 am

Re: Routing Between 3 Routers

Mon Jun 17, 2013 3:34 am

I currently do not. Is that the way to do it?
 
w0lt
Member
Member
Posts: 484
Joined: Wed Apr 02, 2008 2:12 pm
Location: Minnesota USA

Re: Routing Between 3 Routers

Mon Jun 17, 2013 2:17 pm

That's the way I would do it. :D
MTCNA - 2011

" The Bitterness of Poor Quality Remains Long After the Sweetness of Low Price is Forgotten "

Image

Who is online

Users browsing this forum: stevance and 85 guests