Community discussions

MUM Europe 2020
 
efaden
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 1711
Joined: Sat Mar 30, 2013 1:55 am
Location: New York, USA

6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Sat Jul 20, 2013 2:08 am

Title says it all.
 
User avatar
kometchtech
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 194
Joined: Sat Jun 15, 2013 4:25 am
Location: Japan
Contact:

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Sat Jul 20, 2013 12:02 pm

Me too.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--
Routerboard Users Group JP
http://www.rb-ug.jp/
CCR1009-8G-1S-1S+, RB750Gr3, CRS226-24G-2S+, RB850Gx2, RB960PGS, CRS317-1G-16S+,
RB2011UAS, CRS125-24G-1S, RB962UiGS-5HacT2HnT, CRS212-1G-10S-1S+, RB3011UiAS
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Mon Jul 22, 2013 11:41 am

please update to latest 6.2, problem is resolved in newer build.
 
User avatar
kometchtech
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 194
Joined: Sat Jun 15, 2013 4:25 am
Location: Japan
Contact:

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Mon Jul 22, 2013 11:48 am

Hi, janisk

I know about what's been fixed in the latest build.
By the way, where is the file?

Best regards
--
Routerboard Users Group JP
http://www.rb-ug.jp/
CCR1009-8G-1S-1S+, RB750Gr3, CRS226-24G-2S+, RB850Gx2, RB960PGS, CRS317-1G-16S+,
RB2011UAS, CRS125-24G-1S, RB962UiGS-5HacT2HnT, CRS212-1G-10S-1S+, RB3011UiAS
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Mon Jul 22, 2013 11:49 am

 
User avatar
kometchtech
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 194
Joined: Sat Jun 15, 2013 4:25 am
Location: Japan
Contact:

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Mon Jul 22, 2013 11:54 am

Hi, janisk

Thank you for information.
I'll try now.

Best regards
--
Routerboard Users Group JP
http://www.rb-ug.jp/
CCR1009-8G-1S-1S+, RB750Gr3, CRS226-24G-2S+, RB850Gx2, RB960PGS, CRS317-1G-16S+,
RB2011UAS, CRS125-24G-1S, RB962UiGS-5HacT2HnT, CRS212-1G-10S-1S+, RB3011UiAS
 
User avatar
kometchtech
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 194
Joined: Sat Jun 15, 2013 4:25 am
Location: Japan
Contact:

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Mon Jul 22, 2013 2:28 pm

Hi, janisk

I did remain of, "unknown", but I tried to apply to the machine.
I attach the rif file and screen shot just in case.

Best regards.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--
Routerboard Users Group JP
http://www.rb-ug.jp/
CCR1009-8G-1S-1S+, RB750Gr3, CRS226-24G-2S+, RB850Gx2, RB960PGS, CRS317-1G-16S+,
RB2011UAS, CRS125-24G-1S, RB962UiGS-5HacT2HnT, CRS212-1G-10S-1S+, RB3011UiAS
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Mon Jul 22, 2013 3:54 pm

sorry, completely forgot, we are developing new feature that enables some HW stuff on the RB2011 (mind you tha tnot all rb2011 out there has it), so it will become even better than it is now. For the time being winbox is not capable to show the new switch chip designation. That is only cosmetic issue.
 
User avatar
kometchtech
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 194
Joined: Sat Jun 15, 2013 4:25 am
Location: Japan
Contact:

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Mon Jul 22, 2013 8:15 pm

Hi, janisk

I understand that it's a display issue.
We are going to wait until it is fixed.

Best regards. :D
--
Routerboard Users Group JP
http://www.rb-ug.jp/
CCR1009-8G-1S-1S+, RB750Gr3, CRS226-24G-2S+, RB850Gx2, RB960PGS, CRS317-1G-16S+,
RB2011UAS, CRS125-24G-1S, RB962UiGS-5HacT2HnT, CRS212-1G-10S-1S+, RB3011UiAS
 
Neilson
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 174
Joined: Tue Nov 06, 2012 10:42 pm
Location: Auckland, New Zealand

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Thu Jul 25, 2013 12:04 am

Janisk

Are you able to confirm to us if this is DDM support (which I believe is only available in the new HW revision) or something else?

If its something else can you let us know what it is?

Also which hardware / version / revisions do and don't have it?

Regards
Alexander
 
Takahashi
just joined
Posts: 3
Joined: Thu Jul 25, 2013 10:02 am

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Thu Jul 25, 2013 10:12 am

sorry, completely forgot, we are developing new feature that enables some HW stuff on the RB2011 (mind you tha tnot all rb2011 out there has it), so it will become even better than it is now. For the time being winbox is not capable to show the new switch chip designation. That is only cosmetic issue.
Excuse me, do the new hardware features include the ability to use vlan headers in the fast forwarding rules on switch 1 (atheros 8327) ?

At present I get this message on my RB2011:
error_msg.gif
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Thu Jul 25, 2013 10:25 am

if switch chip is displayed as "atheros 8327" it has no changes regarding it.

please create support output file (before that make sure that you are running latest RouterOS) and send it to us. Also, try to add rule via CLI.
 
Takahashi
just joined
Posts: 3
Joined: Thu Jul 25, 2013 10:02 am

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Thu Jul 25, 2013 12:32 pm

Ok, I tried creating the rule from CLI and got the same message:
[admin@MikroTik] /interface ethernet switch rule> add vlan-id=70 copy-to-cpu=yes switch=switch1 port=ether1-trunk 
failure: vlan-id, vlan-priority, new-vlan-id not supported for this switch
I'm running RouterOS V6.1 and firmware version 3.05
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
friction
newbie
Posts: 40
Joined: Sun Aug 26, 2012 1:27 pm
Location: Werchter, Belgium

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Mon Jul 29, 2013 2:39 am

I've tried the 6.2 linked above, and on my RB2011UAS-2HnD the chip is showing as an Atheros 8327. It was displayed correctly as well in version 6.1.
The vlan rule gives the same error though.
I am not a complete idiot, some parts are missing. [CCNA Sec / CCNP / LPIC-1]
 
becs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 479
Joined: Thu Jul 07, 2011 8:26 am

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Mon Jul 29, 2013 2:34 pm

As the message says, these options are not supported for AR8327 switch-chip. They are not planned in the near future.
 
friction
newbie
Posts: 40
Joined: Sun Aug 26, 2012 1:27 pm
Location: Werchter, Belgium

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Tue Jul 30, 2013 11:29 am

But is is planned? If I'm correct, right now, it is only available on older routerboards, which are not even produced anymore.
I am not a complete idiot, some parts are missing. [CCNA Sec / CCNP / LPIC-1]
 
becs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 479
Joined: Thu Jul 07, 2011 8:26 am

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Tue Jul 30, 2013 12:07 pm

But is is planned? If I'm correct, right now, it is only available on older routerboards, which are not even produced anymore.
Currently it is not planned. Those 3 settings are available only for AR8316 switch-chip.
 
friction
newbie
Posts: 40
Joined: Sun Aug 26, 2012 1:27 pm
Location: Werchter, Belgium

Re: 6.2 Bug - Switch Type "Unknown" for Switch 1 on RB2011

Tue Jul 30, 2013 11:16 pm

Currently it is not planned. Those 3 settings are available only for AR8316 switch-chip.
Thank you for your clear answer!
I am not a complete idiot, some parts are missing. [CCNA Sec / CCNP / LPIC-1]
 
javierc
newbie
Posts: 36
Joined: Sat Aug 03, 2013 4:29 am

Re: 6.2 Bug - Switch Type Unknown for Switch 1 on RB2011/RB9

Sat Aug 03, 2013 6:26 am

Hi, this problem persists with the latest version downloaded today in RB951G-2HnD too.

Regards

Who is online

Users browsing this forum: Quellcrist, Sob and 112 guests