Community discussions

 
Ehman
Member
Member
Topic Author
Posts: 363
Joined: Mon Nov 15, 2010 10:49 pm

Load Balancing over Multiple Gateways Issue

Tue Sep 10, 2013 1:03 am

Hi

This guide I've been trying to follow refuses to work with a hotspot enabled on the router, I'm trying to mark routing so that a certain IP range get a certain gateway, but no luck at all, if I disable the hotspot, it works! . :shock:

Guide
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Load_Bala ... e_Gateways
 
User avatar
c0d3rSh3ll
Long time Member
Long time Member
Posts: 558
Joined: Mon Jul 25, 2011 9:42 pm
Location: [admin@Chile] >

Re: Load Balancing over Multiple Gateways Issue

Tue Sep 10, 2013 4:58 am

Set the routing mark with hotspot=auth and try...
nothing
 
Ehman
Member
Member
Topic Author
Posts: 363
Joined: Mon Nov 15, 2010 10:49 pm

Re: Load Balancing over Multiple Gateways Issue

Tue Sep 10, 2013 11:48 am

Set the routing mark with hotspot=auth and try...
Nope, does not work at all, I've tried that before I post this thread

ERROR: Not found
While trying to retrieve the URL http://www.google.com
Network is unreachable
You cache administrator is webmaster
Generated blablabla (Mikrotik HttpProxy)

I'm running v6.3, can this be another bug in a old broken feature (past experience also), the word on the street is that mikrotik release new versions and broke old features so that they can make more versions so that people will have to get new licenses soon if they want to keep upgrading their older units :shock:
 
User avatar
c0d3rSh3ll
Long time Member
Long time Member
Posts: 558
Joined: Mon Jul 25, 2011 9:42 pm
Location: [admin@Chile] >

Re: Load Balancing over Multiple Gateways Issue

Tue Sep 10, 2013 10:39 pm

In the profile hotspot for user set "transparent proxy" no
nothing
 
Ehman
Member
Member
Topic Author
Posts: 363
Joined: Mon Nov 15, 2010 10:49 pm

Re: Load Balancing over Multiple Gateways Issue

Wed Sep 11, 2013 2:27 pm

In the profile hotspot for user set "transparent proxy" no
*mangle rule is set to hotspot: auth
*"under user hotspot profile" transparent proxy is unticked

result: doesn't work :(
 
bigzein
just joined
Posts: 1
Joined: Thu Dec 03, 2015 6:59 am

Re: Load Balancing over Multiple Gateways Issue

Thu Dec 03, 2015 7:01 am

Both solusion does work for me.
But you need to try relogin if you are using hotspot.

Thank you very much.

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 116 guests