Page 1 of 1

CCR NAT max 2Mbit/s slow - download buggy - (INVALID)

Posted: Thu Oct 03, 2013 4:13 pm
by januszzz
EDIT: fixed. The problem was unrelated to MT CCR. The link is buggy and traffic was routed through another paths. Deleting this thread is up to forum admins.


Hello,

I'm experiencing very strange problem: I have NAT for customers and I can't reach more than 2mbit/s when downloading from internet :? . When Fetching witch /tool fetch from internet I get my link saturated, more than 60mbit/s.

But when I upload, I can also saturate the link.

I have checked everything (?). I have also other things (hotspot, firewall, vlans, sstp) so I disabled what I could, removed every queue but nothing worked. I rebooted the router but all remains the same.

I'm despair to fix this - what shall I do next? is it a known bug or what?

EDIT: I have also run bandwith test from the position of customer to CCR - it runs fine, 100M/100M runs OK. So it seems like only NAT is somehow wrong, but I can't really tell why... Meanwhile, I have upgraded from 6.2 to 6.4.

Re: CCR NAT max 2Mbit/s slow - download buggy, upload OK

Posted: Thu Oct 03, 2013 5:20 pm
by Chupaka
where's your config?

Re: CCR NAT max 2Mbit/s slow - download buggy, upload OK

Posted: Thu Oct 03, 2013 5:49 pm
by januszzz
Deleted because unrelated.

Re: CCR NAT max 2Mbit/s slow - download buggy, upload OK

Posted: Thu Oct 03, 2013 9:17 pm
by raz
Try to do following: Set the Auto Negotiation to 100M HalfDuplex and try again, i have the same Problem here and it only works
with these Settings.

Re: CCR NAT max 2Mbit/s slow - download buggy, upload OK

Posted: Thu Oct 03, 2013 9:30 pm
by januszzz
Thank you, but that's impossible for now. Machine is 80km away and I have single interface configured (as you can see, with 8 vlans). Anyway, has Mikrotik confirmed this or what? if so, I'll try that later on.

And I do have separate access to the switch. Both sides (switch and router) says autonegotiation is done, 1Gbps link established, full duplex. And the router itself has working VLANs over 100Mbit/s.

Re: CCR NAT max 2Mbit/s slow - download buggy - (INVALID)

Posted: Fri Oct 04, 2013 9:53 pm
by raz
Confirmed not yet, i have to report more Details, then they can start work. I do this in the next Days.
Im sure it's a Bug with AutoNego, useful is if here are more Users they have the same Problem, then
no one can say "Its your $ISP/$CABLE/$CONFIG".

Re: CCR NAT max 2Mbit/s slow - download buggy - (INVALID)

Posted: Sat Oct 05, 2013 12:32 am
by januszzz
Fortunately thats not me who is affected then;-) but I'm to put 400/50 mbit traffic next week on it and like always I pray MT won't fail for any other unsuspected reason. Sometimes it does and workaround or replacement to other vendor is needed.