Community discussions

MikroTik App
 
manson
newbie
Topic Author
Posts: 32
Joined: Thu Feb 14, 2013 9:41 am

Mikrotik and Vlans

Wed Oct 23, 2013 4:53 pm

Hi,

I have a little problem here. I want to make mikrotik to forward tagged and untagged vlan to a port.

On for example eth5 i have 2 vlans, vlan 100 and vlan 101 for an example, and i want to forward them to eth1 but one of them should be untagged.

I tried to make vlan101 on eth1 and bridge it to vlan101 on eth5 and then, bridge vlan 100 on eth5 to eth1 interface, but after that vlan101 is not working on eth1.

Is there any way to make it work like on for an example cisco routers where i'm making trunk with native vlan and allowed vlans?
 
manson
newbie
Topic Author
Posts: 32
Joined: Thu Feb 14, 2013 9:41 am

Re: Mikrotik and Vlans

Wed Oct 23, 2013 5:07 pm

Ok, NVM on ROS 6.5 it's working.
 
KoDAk
newbie
Posts: 32
Joined: Mon May 27, 2013 11:34 pm
Location: Ukraine, Kharkov

Re: Mikrotik and Vlans

Sun Oct 27, 2013 9:29 pm

I read wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:CRS_examples and found there comand:
/interface ethernet switch ingress-vlan-translation
and try in on RB2011 line (OS 6.1 and 6.5)
Image

this comand is only for Cloud Router Switch ????
and can't be used in RB**** line?
or it can be done another way on RB**** line?
Certified MTCNA
 
becs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 481
Joined: Thu Jul 07, 2011 8:26 am

Re: Mikrotik and Vlans

Tue Oct 29, 2013 9:09 am

KoDAk,
Switch-chip features for RouterBoards other than Cloud Router Switch are described in this article:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Sw ... p_Features

Who is online

Users browsing this forum: arm920t and 100 guests