Community discussions

 
User avatar
sjoram
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 116
Joined: Sun Feb 10, 2013 8:47 pm
Location: Essex, UK

PPPoE Client (WAN)

Sat Dec 14, 2013 5:24 pm

Changing ISPs soon and will need to configure PPPoE client (first time on ROS).
I've pre-configured the PPPoE interface and left disabled.
Question is, I currently have some srcnat rules that specify the out interface as eth1. (Masquerade)
Can I leave these rules as eth1 or will I need to change them to being the PPPoE interface (when enabled)?
Home user, working in IT. Home network is my lab.
ISP: Uno Communications
Hardware:
RB750 - Draytek Vigor 120v2 ADSL2+ Annex M
RB750Gr3 - Draytek Vigor 130 FTTC (VDSL) & RBD52G-5HacD2HnD
 
efaden
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1711
Joined: Sat Mar 30, 2013 1:55 am
Location: New York, USA

Re: PPPoE Client (WAN)

Sat Dec 14, 2013 5:34 pm

Should be the pppoe interface.

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
 
User avatar
sjoram
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 116
Joined: Sun Feb 10, 2013 8:47 pm
Location: Essex, UK

Re: PPPoE Client (WAN)

Sat Dec 14, 2013 5:37 pm

Thanks, I'll make a note to amend the interface as well as updating the IP address it is masquerading as! :D
Home user, working in IT. Home network is my lab.
ISP: Uno Communications
Hardware:
RB750 - Draytek Vigor 120v2 ADSL2+ Annex M
RB750Gr3 - Draytek Vigor 130 FTTC (VDSL) & RBD52G-5HacD2HnD

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 42 guests