Page 1 of 1

2.9.21 released ...

Posted: Thu Apr 20, 2006 4:57 pm
by pekr
What's new in 2.9.21:

*) added "/system show-license" command;
*) fixed hotspot to work on RB112;
*) fixed memory leak in IPSec ISAKMP;
*) fixed WinBox "Set BGP Prepend" option in routing-test;
*) updated Intel E1000 driver and added support for
latest Intel Gigabit ehternet cards;
*) fixed bug - rb500 had problems with ether1 interface

Posted: Thu Apr 20, 2006 7:22 pm
by oriondotnet
Thanks ... finally....

Hope this version work well with my Intel Pro/1000 MT adapater.. because last time got stuck :(

How about ospf leak ? Last time I use v2.9.20 and still have routing leak...

Posted: Thu Apr 20, 2006 8:06 pm
by blt
Attenzione !
In 2.9.21 can't change the ethernet card settings from winbox. FDX, AUTONEG etc.
I have problem by Intel pro/100 FDX state after rebbot, but can't modify it from winbox.

Posted: Thu Apr 20, 2006 8:23 pm
by blt
Maybe added show license, but this command not work properly :roll:

Posted: Thu Apr 20, 2006 10:25 pm
by Mapik
Intel 82562GX/82562GZ PLC 10/100 Mbits/sec LAN is not supported by new driver ??? We bought new Intel D945GNTL boards because we need 16 wireless interfaces (4x RB14 (x 4 RB52)) but LAN port that we also need is not working :(

Bug !!!

Posted: Thu Apr 20, 2006 10:35 pm
by ddlan
Hi,

after Upgrade from 2.9.20 to 2.9.21 have all EoIP-Tunnel Remote-Adress=0.0.0.0 and Tunnel-ID=0 :evil: :evil: :evil:

Thomas Böttcher

Posted: Thu Apr 20, 2006 10:58 pm
by changeip
Intel 82562GX/82562GZ PLC 10/100 Mbits/sec LAN is not supported by new driver ??? We bought new Intel D945GNTL boards because we need 16 wireless interfaces (4x RB14 (x 4 RB52)) but LAN port that we also need is not working :(
The board provides one of the following: Gigabit (10/100/1000 Mbits/sec) LAN subsystem using the Intel® 82573E/82573V/82574V Gigabit Ethernet Controller One serial port
10/100 Mbits/sec LAN subsystem using the Intel® 82562GX/82562GZ PLC device

Does the 82573 NIC work? Weird they call the PLC one a 'serial port'.

Sam

Re: 2.9.21 released ...

Posted: Thu Apr 20, 2006 11:18 pm
by Alessio Garavano
What's new in 2.9.21:

*) added "/system show-license" command;
*) fixed hotspot to work on RB112;
*) fixed memory leak in IPSec ISAKMP;
*) fixed WinBox "Set BGP Prepend" option in routing-test;
*) updated Intel E1000 driver and added support for
latest Intel Gigabit ehternet cards;
*) fixed bug - rb500 had problems with ether1 interface
For when Atheros driver update and a good support for lastest 6th generations cards?

Posted: Fri Apr 21, 2006 12:01 am
by Mapik
Intel 82562GX/82562GZ PLC 10/100 Mbits/sec LAN is not supported by new driver ??? We bought new Intel D945GNTL boards because we need 16 wireless interfaces (4x RB14 (x 4 RB52)) but LAN port that we also need is not working :(
The board provides one of the following: Gigabit (10/100/1000 Mbits/sec) LAN subsystem using the Intel® 82573E/82573V/82574V Gigabit Ethernet Controller One serial port
10/100 Mbits/sec LAN subsystem using the Intel® 82562GX/82562GZ PLC device

Does the 82573 NIC work? Weird they call the PLC one a 'serial port'.

Sam
I have version without Gigabit LAN. It's only on version with RAID (D945GNTLR).

Re: Bug !!!

Posted: Fri Apr 21, 2006 12:31 am
by tneumann
after Upgrade from 2.9.20 to 2.9.21 have all EoIP-Tunnel Remote-Adress=0.0.0.0 and Tunnel-ID=0
Yes, same happend to me, and furthermore the MAC address
that was manually configured on the EoIP interface is gone, there's some other MAC address now, and it appears that you can not even
set your desired address back:

[admin@bo-bren-hsg01] interface eoip> print
Flags: X - disabled, R - running
 0    name="eoip-tunnel1" mtu=1500 mac-address=FE:FD:00:00:00:00 arp=disabled remote-address=0.0.0.0
      tunnel-id=0
[admin@bo-bren-hsg01] interface eoip> set 0 mac-address=00:00:5E:80:00:01
invalid mac address
[admin@bo-bren-hsg01] interface eoip>
invalid mac address? Huh? WTF?

Seems EoIP is completely borked in .21 :?

--Tom

Posted: Fri Apr 21, 2006 1:27 am
by csickles
There does seem to an issue with "MAC Addresses".. :(

I went to test a complaint about "locking" the link rates and when any option is changed in winbox, then apply or OK is pressed, an error box reporing "Invalid MAC Address" is displayed. :shock:

Also the LCD "Fix" is worse... Pre 2.9.20 releases, CrystalFontz LCD modules worked OK (Except for the "Build" screen (An eternal but overlookable issue) but noe the LCD output will "Freez" and lock on one "random" display and show that screen untill the router is rebooted..
OOPS!! :o

Looks like a few things to look at.. (Rel 2.9.22 shortly ?? :D )

Craig

Posted: Fri Apr 21, 2006 9:17 am
by normis
all problems that you reported are caused by one mistake, fix is on the way already

Posted: Fri Apr 21, 2006 10:42 am
by Alex
when this fix will be ready?

i'm getting wrong mac adress then im tying to disable

Posted: Fri Apr 21, 2006 2:18 pm
by leoktv
i'm getting wrong mac adress then im tying to disable network interfaces on rb500???? after uppgrade to the new firmware and 2.9.21!!! oups

Re: i'm getting wrong mac adress then im tying to disable

Posted: Fri Apr 21, 2006 5:21 pm
by dwa
2.9.22 released ...

Posted: Fri Apr 21, 2006 6:39 pm
by Alessio Garavano
all problems that you reported are caused by one mistake, fix is on the way already
Hi Normus, for when driver update and a good support for lastest 6th generations Atheros chipset 5006X?

Regards!
Alessio

Posted: Mon Apr 24, 2006 9:10 am
by normis
Also the LCD "Fix" is worse... Pre 2.9.20 releases, CrystalFontz LCD modules worked OK (Except for the "Build" screen (An eternal but overlookable issue) but noe the LCD output will "Freez" and lock on one "random" display and show that screen untill the router is rebooted..
OOPS!! :o
can you tell me what crystalfontz LCD model you use? we tested one and it works great

Posted: Tue May 23, 2006 3:09 pm
by normis
Intel 82562GX/82562GZ PLC 10/100 Mbits/sec LAN is not supported by new driver ??? We bought new Intel D945GNTL boards because we need 16 wireless interfaces (4x RB14 (x 4 RB52)) but LAN port that we also need is not working :(
The board provides one of the following: Gigabit (10/100/1000 Mbits/sec) LAN subsystem using the Intel® 82573E/82573V/82574V Gigabit Ethernet Controller One serial port
10/100 Mbits/sec LAN subsystem using the Intel® 82562GX/82562GZ PLC device

Does the 82573 NIC work? Weird they call the PLC one a 'serial port'.

Sam
82573V/L works fine with RouterOS

Posted: Tue May 23, 2006 7:23 pm
by changeip
82573V/L works fine with RouterOS
Are you sure? I read a few posts in these forums stating that the new driver supports them but they lockup routeros on boot.

http://forum.mikrotik.com//viewtopic.php?p=35920#35920

I have just ordered 2 of those supermicros with the 82573 on board yesterday, as well as 2 quad port intel nics ... so I will load 2.9.24 on them and let everyone know how it is working. In another post Normis stated a customer has them working on .24, so maybe it was a small fix that cured it.

THANKS!
Sam