Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
airstream
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 188
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:33 am
Location: New Zealand

PPPoE dynamic interfaces and UPnP

Fri May 05, 2006 10:22 am

Hi all, Just after a little advice on how to place the UPnP feature to a dynamically created PPPoE interface.

I have MT with 2 ethernet cards, one WAN one LAN. WAN is internet IP and LAN is 10.19.72.1/24. PPPoE customers get assiged an ip from a 10.0.0.0/24 pool on the LAN interface.

All PPPoE clients gateway assigned is 10.0.0.1 (becomes MT gateway for client)

UPnP works perfectly if you are on the LAN and have an IP within the LAN segment (WAN=external LAN=internal). You cannot add a pppoe client interface here as it dissapers with the client disconnecting.

Is there a way around this? VLAN's perhaps?

Many thanks for any pointers.

Geoff
Keep tryin' its bound to work!!
-----
-----
ROOT@COSMOS> Reality.sys corrupted -- Reboot Universe (Y/N)?
>_
 
User avatar
airstream
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 188
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:33 am
Location: New Zealand

Sun Jul 16, 2006 12:12 am

Has anybody got any ideas on this? I have tried Vlan's as well as many other configurations.

Some tips/pointers would be much appreciated.

Cheers
Geoff
Keep tryin' its bound to work!!
-----
-----
ROOT@COSMOS> Reality.sys corrupted -- Reboot Universe (Y/N)?
>_
 
User avatar
balimore
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 892
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:38 am

Sun Jul 16, 2006 7:14 am

Has anybody got any ideas on this? I have tried Vlan's as well as many other configurations.

Some tips/pointers would be much appreciated.

Cheers
Geoff
-------------------------------------------------------------------------------------
hi, airsteam

no ideas, my dynamic[tranparant network], dhcp[hotspot], pppoe, and webserver with ip local one on one NIC with different subnet over lan and wireless is work fine....

peace all
BalimoreDOTcom
-------------------------------------------------------------------------------------
 
User avatar
jdejansb
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 69
Joined: Thu Jul 13, 2006 1:35 pm
Location: Srbija
Contact:

Thu Oct 05, 2006 3:56 am

Has anybody got any ideas on this? I have tried Vlan's as well as many other configurations.

Some tips/pointers would be much appreciated.

Cheers
Geoff
Any ideas up till now? I guess that I have the same problem.... PPPoE users and UPnP just don't go together :(

D.
 
sten
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 922
Joined: Tue Jun 01, 2004 12:10 pm

Thu Oct 05, 2006 6:41 pm

try adding static pppoe-server interfaces for each user?

either way it really does sound like something that you dont want to do for more than a couple of users.
Move along. Nothing to see here.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 80 guests