Community discussions

MikroTik App
 
spirry
just joined
Topic Author
Posts: 7
Joined: Thu May 02, 2013 3:43 pm

RB951Ui-2HnD, 6.11, bootloop?

Tue Apr 08, 2014 5:53 pm

Hello,

So today I upgraded my Router to 6.11, and reset the configuration, upon startup I choose to remove the default the configuration and started configure it.
What I did was to basically add a couple of VLAN's, created some bridges, disable the WLAN.

I then moved it to its intended location and it wouldn't boot up, no beep or anything, and when looked at, all links would turn on for a second and then just go off and repeat.

So I took it back, netinstalled it, and tried the same procedure again and same thing happened upon reboot.
Netinstalled it once again and this time I just removed the default configuration and rebooted and once again it just kept looping without ever coming on.

Once I downgraded the device to 6.0 its working perfectly though so the unit itself should be good.

What gives? Anyone else ran into the same issue with 6.11?
 
User avatar
patrikg
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 155
Joined: Thu Feb 07, 2013 6:38 pm
Location: Stockholm, Sweden

Re: RB951Ui-2HnD, 6.11, bootloop?

Tue Apr 08, 2014 6:08 pm

Did you tried to upgrade the bootloader firmware of the routerboard also.
Not only the ROS (router operating system).
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Bootloader_upgrade
 
spirry
just joined
Topic Author
Posts: 7
Joined: Thu May 02, 2013 3:43 pm

Re: RB951Ui-2HnD, 6.11, bootloop?

Tue Apr 08, 2014 6:17 pm

Did you tried to upgrade the bootloader firmware of the routerboard also.
Not only the ROS (router operating system).
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Bootloader_upgrade
I just did and same thing
 
spirry
just joined
Topic Author
Posts: 7
Joined: Thu May 02, 2013 3:43 pm

Re: RB951Ui-2HnD, 6.11, bootloop?

Wed Apr 09, 2014 10:04 am

So no one got anything?

Is anyone successfully running 6.11 on 951Ui-2HnD? Firmware version?
 
nerdtron
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 123
Joined: Sat Nov 30, 2013 7:49 am

Re: RB951Ui-2HnD, 6.11, bootloop?

Thu Apr 10, 2014 6:03 am

So no one got anything?

Is anyone successfully running 6.11 on 951Ui-2HnD? Firmware version?
Exactly the same device here. I tried upgrading to 6.11, remove default configuration, then configured Same scenario as yours and the router works properly.
Tried to unplug and replug a few times and bootup is successful everytime.
Anyway, I went to 6.10 again because it's already what I use on other routers.
 
lessonz101
just joined
Posts: 20
Joined: Wed Feb 19, 2014 8:46 pm

Re: RB951Ui-2HnD, 6.11, bootloop?

Sun Apr 20, 2014 1:28 am

Having the same issues on my crs125. It gets to starting services then reboots, the console just shows non standard characters and squares. Starting a new thread on it.

Who is online

Users browsing this forum: coelliale, eworm, Google [Bot] and 216 guests