Community discussions

 
ners
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 99
Joined: Tue Mar 12, 2013 4:30 pm

CRS not passing traffic to access ports

Mon Apr 14, 2014 6:17 pm

Hi, just got a brand new CRS125-24G-1S and I'm trying to figure out the configuration. Right now I'm attempting to create a simple setup like this:

Cisco3550 <-------trunk vlans 1,59--------> CRS125-24G-1S <-----access vlan 59-----> PC

ether24 is a trunk port where only VLANs 1 (default) and 59 are permitted.
ether1 is an access port (vlan59) with a workstation attached to it (my PC).

CRS is accessible by ping on the default VLAN.

The problem is: CRS is not passing traffic to my PC. My PC does not see any traffic from VLAN59.
What's the problem? Am I getting something wrong?

ros code

# apr/14/2014 19:11:06 by RouterOS 6.10
# software id = IKDF-GH6M
#
/interface ethernet
set [ find default-name=ether1 ] master-port=ether24
/interface ethernet switch
set bridge-type=customer-vlan-bridge
/interface ethernet switch egress-vlan-translation
add customer-vid=59 new-customer-vid=0 port=ether1
/interface ethernet switch ingress-vlan-translation
add customer-vid=0 new-customer-vid=59 port=ether1 sa-learning=yes
/interface ethernet switch vlan
add ports=ether1,ether24 sa-learning=yes vlan-id=59
Cisco setup
interface FastEthernet0/35
switchport access vlan 28
switchport trunk encapsulation dot1q
switchport trunk allowed vlan 1,59
switchport mode trunk
switchport nonegotiate
 
ners
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 99
Joined: Tue Mar 12, 2013 4:30 pm

Re: CRS not passing traffic to access ports

Tue Apr 15, 2014 8:19 am

Anyone?
 
becs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 479
Joined: Thu Jul 07, 2011 8:26 am

Re: CRS not passing traffic to access ports

Tue Apr 15, 2014 8:59 am

In RouterOS v6.10 configure this without a VLAN table entry:

ros code

/interface ethernet switch vlan
add ports=ether1,ether24 sa-learning=yes vlan-id=59
 
ners
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 99
Joined: Tue Mar 12, 2013 4:30 pm

Re: CRS not passing traffic to access ports

Tue Apr 15, 2014 9:04 am

In RouterOS v6.10 configure this without a VLAN table entry:

ros code

/interface ethernet switch vlan
add ports=ether1,ether24 sa-learning=yes vlan-id=59
Thank you, that worked. But how do I restrict which VLANs are allowed on trunk ports and which are not then?
 
becs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 479
Joined: Thu Jul 07, 2011 8:26 am

Re: CRS not passing traffic to access ports

Tue Apr 15, 2014 9:22 am

VLAN filtering will be available starting from RouterOS v6.12:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:CRS_examples

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 80 guests