Community discussions

MikroTik App
 
gackaass
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Mon Apr 28, 2014 3:42 pm

After running hotspot ,xp users can not see workgroup!

Mon Apr 28, 2014 3:57 pm

Hi engineers ! :)
I have a problem with this hotspot NAT rules is created automatically ...
after starting the Hotspot server , xp users cant see the filed shared by win7 users. totally can't see the workgroups and other hosts
just when I remove the hotspot or NAT rule created by hotspot, the things go well and the LAN works well and XP and 7 users can see each other well
what should I do to fix this? which rule needs to be changed?
I want to my file sharing work speedy .
thank you dudes
 
nerdtron
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 123
Joined: Sat Nov 30, 2013 7:49 am

Re: After running hotspot ,xp users can not see workgroup!

Tue Apr 29, 2014 3:12 pm

If you think nat is the problem, you can still run hotspot without the nat. Just make sure that the hotspot interface is the one giving dhcp addresses. Then you be able to see you local network.
 
SurferTim
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4637
Joined: Mon Jan 07, 2008 10:31 pm
Location: Miramar Beach, Florida

Re: After running hotspot ,xp users can not see workgroup!

Tue Apr 29, 2014 3:19 pm

If you want to allow communication on the hotspot localnet, you can disable the hotspot universal nat by setting the hotspot address pool to "none".
/ip hotspot
set 0 address-pool=none

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Shy, ysha and 59 guests