Community discussions

 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 7604
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Feature request: Module memory usage in Profile

Thu May 01, 2014 9:53 pm

Please, add actual memory usage by each module into Tools - Profile.
It could be in the same table together with the CPU usage as additional column.

This feature could help to find memory consuming modules that could lead the administrator to optimize the settings in order to lower memory consumption.

The supout file uploaded into supout.rif viewer does not say anything about the individual module memory consumption.

Thank you very much.
 
User avatar
c0d3rSh3ll
Long time Member
Long time Member
Posts: 558
Joined: Mon Jul 25, 2011 9:42 pm
Location: [admin@Chile] >

Re: Feature request: Module memory usage in Profile

Fri May 02, 2014 3:55 am

+1

I have some rb750 and the ram usage is so much in 6.x (6 mb free), in the 5.x I have 16 mb free and I dont known what proccess is eating my ram. I have only default setting.

sent from my mobile phone using tapatalk
nothing
 
Clauu
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 205
Joined: Fri Mar 21, 2014 8:27 pm
Location: RO

Re: Feature request: Module memory usage in Profile

Mon May 05, 2014 6:19 pm

+1, would be nice to have it
Having fun with RB850Gx2, RB2011UiAS-2HnD, RB260GSP, RB751U-2HnD, CRS112, RB3011UiAS, hAP ac, cAP ac and hAP ac². More others on the way :-)
 
MovingNetworksFwd
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 61
Joined: Tue Feb 18, 2014 1:50 am
Location: Arkansas
Contact:

Re: Feature request: Module memory usage in Profile

Mon May 05, 2014 8:32 pm

+1

Even the linux top program layout would be nice so that top modules can be identified though something more detailed would always be better.
If you have further questions for me off list I can be reached at ryan@movingnetworksforward.com
If I have helped you please add Karma.
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 7604
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: Feature request: Module memory usage in Profile

Tue Oct 28, 2014 8:48 pm

Are there any thoughts of Mikrotik to do something like requested? If yes, when we can expect it?

(yeah, like I would see the answer: "Maybe, when it will be then it will be.")
 
SystemErrorMessage
Member
Member
Posts: 378
Joined: Sat Dec 22, 2012 9:04 pm

Re: Feature request: Module memory usage in Profile

Wed Nov 05, 2014 7:20 pm

definitely would like this feature too.
 
santa
newbie
Posts: 43
Joined: Sun Jul 06, 2014 10:53 pm
Location: POLAND, Gdansk

Re: Feature request: Module memory usage in Profile

Thu Nov 06, 2014 11:27 am

Yes, memory usage is one of the most important things during any troubleshooting.
 
Ansy
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 72
Joined: Mon Oct 17, 2011 1:32 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Feature request: Module memory usage in Profile

Thu Dec 17, 2015 2:10 pm

+1

RB751U-2HnD -- 3+MB free RAM only... it's not leakage, it's Firewall Address Lists I think.
But without memory monitoring I can guess only. Should I change device/vendor or optimize configuration?

Memory usage feature would be very useful.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 56 guests