Community discussions

MikroTik App
 
yerramshetty
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Thu Aug 28, 2008 2:39 pm

Packet Loss on CCR

Sat Jun 21, 2014 6:11 pm

Dear All,

It has been a big disappointment with CCR-1036-12G-4S. We have been facing lot of issues with this equipment. Once configured it runs smoothly for a week days and some or other problem arises. Today we do have a different problem with it. There is a packet loss in hotspot clients. After much of rechecking the firewall settings and everything we got to know that whenever somebody click on the interface tab in winbox there is a packet loss or latency with the gateway and internet, suddenly bandwidth utilization has also problems. Got wired with this behavior. Can anybody help us with this. ..
 
Duduhandelman
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 89
Joined: Wed Jan 04, 2012 5:30 pm

Re: Packet Loss on CCR

Sat Jun 21, 2014 9:41 pm

What version are you using? What is the load?
 
yerramshetty
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Thu Aug 28, 2008 2:39 pm

Re: Packet Loss on CCR

Mon Jun 23, 2014 3:57 pm

we are using 6.14 version and the load is 450 Mbps to 550 Mbps
 
Duduhandelman
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 89
Joined: Wed Jan 04, 2012 5:30 pm

Re: Packet Loss on CCR

Mon Jun 23, 2014 4:28 pm

I would suggest you to monitor the the cpu usage per core, please telnet/ssh and type /system resource monitor
Do you see any correlation between the latency to even one core using 100%?
 
yerramshetty
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Thu Aug 28, 2008 2:39 pm

Re: Packet Loss on CCR

Tue Jun 24, 2014 5:21 pm

there is no much load on each CPU and no CPU is going up to 100%. Still the issue is coming. We having stop seeing the interface tab and just running the CCR.
 
Duduhandelman
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 89
Joined: Wed Jan 04, 2012 5:30 pm

Re: Packet Loss on CCR

Tue Jun 24, 2014 9:53 pm

Are you seeing any errors on tge the interfaces? Maybe it's a duplex issue
 
pabloq
just joined
Posts: 1
Joined: Thu Nov 12, 2015 5:45 pm

Re: Packet Loss on CCR

Fri Nov 13, 2015 6:52 pm

Yerramshetty, did you manage to solve the packet drop issue in your CCR? I had a similar situation with the same model even on RouterOS v6.33 and firmware v3.27. My router is configured with bridges, VLANs and queues. As soon as I opened the Interface tab in WinBox -even with version 3.0- packets would start dropping. The approach that has worked best for me to solve this problem (... besides not opening the Interface tab ;-)) is to increase the Queue Size. I'm using the ethernet-default queue type. Try changing the default value of 50 packets to 200 or 500 or even more and see if it works for you.

Who is online

Users browsing this forum: Baks38RUS, markos222, msatter, tdw and 63 guests