Community discussions

 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 23958
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Winbox 3 beta

Fri Jul 18, 2014 1:25 pm

We have released a new Winbox version with many long requested features. Currently the new Winbox is still in Beta, but it works very well, and can be used alongside the old Winbox, without disturbing the operation of the router, or the old Winbox. You can download it on the mikrotik.com download page

Some of the highlights in Winbox 3:

http://download2.mikrotik.com/routeros/ ... winbox.exe

• Group saved routers and keep big lists of them
• Sort by IP address, MAC, version etc.
• Filter and search in Saved or Neighbors
• Ability to keep Loader open when connecting
• Winbox can now self-upgrade
• If connection is lost, it will offer to reconnect later
• Log can be sorted, and now has columns
No answer to your question? How to write posts
 
joegoldman
Member
Member
Posts: 458
Joined: Mon May 27, 2013 2:05 am

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 1:39 pm

I would like to report when using the new Winbox beta in WINE on Ubuntu (12.04 LTS currently), it successfully loads my previous saved routers, but trying to add a group to the router makes it disappear from the list, cant find it with filters or anything.

When closing and re-opening, the missing routers are back, but without a group.

Would be great to have a dedicated Linux client, but thats a discussion for another day I fear ;)
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 23958
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 1:41 pm

I would like to report when using the new Winbox beta in WINE on Ubuntu (12.04 LTS currently), it successfully loads my previous saved routers, but trying to add a group to the router makes it disappear from the list, cant find it with filters or anything.

When closing and re-opening, the missing routers are back, but without a group.

Would be great to have a dedicated Linux client, but thats a discussion for another day I fear ;)
Wine in MacOS has no such issue, I can add devices in groups, and search by them. Maybe Wine version issue?
No answer to your question? How to write posts
 
joegoldman
Member
Member
Posts: 458
Joined: Mon May 27, 2013 2:05 am

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 1:48 pm

Maybe. I'm due to upgrade to 14.04 LTS soon and will be doing fresh installs of a lot of things, will report if the issue persists.

I found that if I hit SAVE twice, it still dissapears items from the menu, but after closing and returning it persists groups etc. So it's workable.

One feature request for next beta: In 'Neighbors' I see it groups routers by MAC address with big inline headings. I think it would be good to be able to do the same with the GROUP setting in the Managed tab so instead of:
router1    admin    SITE1
router2    admin    SITE1
router1    admin    SITE2
router2    admin    SITE2
router3    admin    SITE2
router1    admin    SITE3
router2    admin    SITE3
it could be:
-----SITE1------
router1    admin    SITE1
router2    admin    SITE1
-----SITE2------
router1    admin    SITE2
router2    admin    SITE2
router3    admin    SITE2
-----SITE3------
router1    admin    SITE3
router2    admin    SITE3
if that makes sense.

Just an idea to have bigger visible grouping.
 
MrBarakat
newbie
Posts: 48
Joined: Mon Apr 25, 2011 2:30 pm

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 2:35 pm

yeahhh its really amazing
thanks Mikrotik
 
marizo
newbie
Posts: 33
Joined: Sun May 04, 2014 8:41 pm

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 2:43 pm

Thanks for new version!
+ for reconnect option after connection lost.

My thoughts after few minute test- some visual improvements would be excellent:
tab windows opens in inconvenient default sizes and positions, some parts not visible (my PC resolution 1280x768)(example attached)
and windows taskbar icon is blurry (v2.2.18- clear)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
tomaskir
Trainer
Trainer
Posts: 1110
Joined: Sat Sep 24, 2011 2:32 pm
Location: Slovakia

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 2:58 pm

[Ticket#2014071866000868]

7 issues / missing features in Winbox3 beta2.

Normis, if you have time, please have a look at it.
Unimus - configuration management, automation and backup solution
Mass Config Push, network-wide RouterOS upgrades, and more!
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 23958
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 3:03 pm

[Ticket#2014071866000868]

7 issues / missing features in Winbox3 beta2.

Normis, if you have time, please have a look at it.
strange but my log does autoscroll once you have scrolled to the bottom ...
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
ojsa
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 181
Joined: Tue Jan 27, 2009 8:53 pm
Location: Norway

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 3:14 pm

Export function should export the group that is selected. This way I could export all routers for a customer and send it over.

Seems to export everything as it is now.
Network professional - Certified MTCNA, MTCWE MTCTCE, MTCRE, MTCUME and MTCINE. - Wiki Profile
 
User avatar
tomaskir
Trainer
Trainer
Posts: 1110
Joined: Sat Sep 24, 2011 2:32 pm
Location: Slovakia

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 3:17 pm

[Ticket#2014071866000868]

7 issues / missing features in Winbox3 beta2.

Normis, if you have time, please have a look at it.
strange but my log does autoscroll once you have scrolled to the bottom ...
Here is how I'm trying it:

Open log Window > Scroll to the bottom [due to starting scroll being on top]
Open New Terminal > log already doesnt auto-scroll
Type ":log warn test" into terminal > log still doesnt auto-scroll
Unimus - configuration management, automation and backup solution
Mass Config Push, network-wide RouterOS upgrades, and more!
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 23958
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 3:24 pm

[Ticket#2014071866000868]

7 issues / missing features in Winbox3 beta2.

Normis, if you have time, please have a look at it.
strange but my log does autoscroll once you have scrolled to the bottom ...
Here is how I'm trying it:

Open log Window > Scroll to the bottom [due to starting scroll being on top]
Open New Terminal > log already doesnt auto-scroll
Type ":log warn test" into terminal > log still doesnt auto-scroll
tried the same steps, it does scroll down automatically when new command pasted in terminal. must be some specific thing in windows or else. I have MacOS with Wine and Winbox 3 beta 2
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
tomaskir
Trainer
Trainer
Posts: 1110
Joined: Sat Sep 24, 2011 2:32 pm
Location: Slovakia

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 3:38 pm

tried the same steps, it does scroll down automatically when new command pasted in terminal. must be some specific thing in windows or else. I have MacOS with Wine and Winbox 3 beta 2
What is your sorting order in Log? Newest on top or newest on bottom?
My newest are on bottom, and I have to manually scrolled all the way down every time.

I have tested with:
Windows 7 SP1 x64, Winbox 3 beta2
Kali Linux x64, x86 Wine, Winbox 3 beta2

Both show the issue.
Unimus - configuration management, automation and backup solution
Mass Config Push, network-wide RouterOS upgrades, and more!
 
w0lt
Member
Member
Posts: 478
Joined: Wed Apr 02, 2008 2:12 pm
Location: Minnesota USA

WinBox v3.2

Fri Jul 18, 2014 5:11 pm

When I select "Profile", the program crashes..... :cry:
MTCNA - 2011

" The Bitterness of Poor Quality Remains Long After the Sweetness of Low Price is Forgotten "
 
marizo
newbie
Posts: 33
Joined: Sun May 04, 2014 8:41 pm

Re: WinBox v3.2

Fri Jul 18, 2014 5:16 pm

The same - Tools/Profile simply closes winbox without any warning!
 
User avatar
CyberTod
Long time Member
Long time Member
Posts: 511
Joined: Wed Jan 25, 2012 10:23 am

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 5:49 pm

The window position can not be remembered between sessions. Or at least I can't make it work. I am using the Exit button, not 'X'.
And the autoscrolling that I've mentioned in another topic is not working properly. Yes it does work when you scroll down, but only if the buffer is full with lines otherwise it does not.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 23958
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 5:50 pm

The window position can not be remembered between sessions. Or at least I can't make it work. I am using the Exit button, not 'X'.
And the autoscrolling that I've mentioned in another topic is not working properly. Yes it does work when you scroll down, but only if the buffer is full with lines otherwise it does not.
Nice tip! Now we can fix the bug, thanks for info about the buffer
No answer to your question? How to write posts
 
Shiro
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 65
Joined: Wed Sep 25, 2013 6:44 pm

Winbox 3b2 issues

Fri Jul 18, 2014 6:08 pm

Was suprised seeing this new Winbox on the Website and i played a bit around with it, my discovery so far..

Winbox not saving sessions, after moving around several windows to my liking and restarting winbox, everything is gone, i loved that feature on the old Winbox, the checkbox "Load previous Session" was enabled.

Editing entrys is little bit buggy, after editing an entry and pressing save, sometimes some or all other entrys disappear, pressing save again sometimes help, restarting Winbox bring back all entrys.
 
User avatar
noyo
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 113
Joined: Sat Jan 28, 2012 12:25 am
Location: Mazury - Poland
Contact:

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 6:15 pm

In my work group on deban 7.6 (wine-1.4.1), but sometimes Winbox can close in August alone.
 
angboontiong
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1113
Joined: Fri Jan 16, 2009 9:59 am

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 6:17 pm

it cannot scan the device?
old version can.
 
Shiro
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 65
Joined: Wed Sep 25, 2013 6:44 pm

Re: WinBox v3.2

Fri Jul 18, 2014 6:34 pm

When I select "Profile", the program crashes..... :cry:
Same issue here on Windows + MacOS with Crossover/Wine.
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7575
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 7:41 pm

So far found cons:
- Tools - profile closes the window.
- Windows layout is not stored - openning with "load previous session" does not work (sure I pressed "exit" button before).
- The starting on top of the log should be changed in order to behave in the same manner as version 2.
- Trying the version 3.0b2 I lost the saved sessions - layouts that till now worked with version 2.
- Windows cannot be shrinked - lowered the height (e.g. "interfaces" window cannot be shrinked to display less lines).

And pros:
- Opening in new window is cool!
- Reconnect window is cool, but "more..." button is misleading, I expected more options but I lost possibility to reconnect... Does it have timeout when the reconnect window automatically closes?
- And reconnect works! Wow!

Looks promising, go on!

And please, do not forget the Dude :-).
 
User avatar
bajodel
Long time Member
Long time Member
Posts: 542
Joined: Sun Nov 24, 2013 8:30 am
Location: Italy

Re: Winbox 3

Fri Jul 18, 2014 10:36 pm

I would love the possibility to create a 'master default' setting ..where,e.g., relevant (custom) firewall columns are already and ever showed!!
..and many others possible usefull customizations on many other forms.. simply with a better/custom default (as I'm used to with putty ..for example)

current default for firewall columns is the most evident cause of my insomnia :D
 
joegoldman
Member
Member
Posts: 458
Joined: Mon May 27, 2013 2:05 am

Re: Winbox 3

Sat Jul 19, 2014 1:44 am

I would like to report similar to Tools->Profile, opening quickset then using [x] on the quickset internal window is causing my winbox to crash.
I would love the possibility to create a 'master default' setting ..where,e.g., relevant (custom) firewall columns are already and ever showed!!
This +1! I understand it could be difficult given different feature sets of different routers but I would love it.
Export function should export the group that is selected. This way I could export all routers for a customer and send it over.
This ALSO +1!

The Grouping is where a lot of the focus should be makes things so much easier when you have nearly 100 routers.
 
xcom
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 80
Joined: Sat Jul 05, 2014 8:59 pm

Re: Winbox 3

Sat Jul 19, 2014 1:57 am

Thanks for the update.
Keep up the good work!
 
User avatar
docmarius
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1209
Joined: Sat Nov 06, 2010 12:04 pm
Location: Timisoara, Romania
Contact:

Re: Winbox 3

Sat Jul 19, 2014 9:21 am

I would really like an global option for "Inline comments" (like "Hide passwords")... Even inline comments checked by default in all tables.
The comments on their own line disrupting all the nice tables are annoying.
Torturing CCR1009-7G-1C-1S+, RB450G, RB750GL, RB951G-2HnD, RB960PGS, RB260GSP, OmniTIK 5HnD and NetMetal 922UAGS-5HPacD + R11e-5HnD in my home network.
 
joegoldman
Member
Member
Posts: 458
Joined: Mon May 27, 2013 2:05 am

Re: Winbox 3

Sat Jul 19, 2014 10:31 am

I would really like an global option for "Inline comments" (like "Hide passwords")... Even inline comments checked by default in all tables.
The comments on their own line disrupting all the nice tables are annoying.
Yes and no - I like a mix so definitely shouldn't remove the ability for certain tables to have certain options.
The comments can make good 'Headings' in the sense of say a Firewall, you might have 2-10 rules per 'goal' you are achieving, placing a comment on the top of the block of rules gives a nice heading and separates the rules out.
 
User avatar
bajodel
Long time Member
Long time Member
Posts: 542
Joined: Sun Nov 24, 2013 8:30 am
Location: Italy

Re: Winbox 3

Sat Jul 19, 2014 10:53 am

The comments can make good 'Headings' in the sense of say a Firewall, you might have 2-10 rules per 'goal' you are achieving, placing a comment on the top of the block of rules gives a nice heading and separates the rules out.
Absolutely agree!!
Firewall rules without proper comments and 'separate sections(*)' would make me crazy :shock:

(*) I'm used to create a <dummy> chain with dummy rules (always disabled) to store comments, in this way I can move them easily and even create section separators with a dummy rule with full row comment like ";; =====[ my_label ]============================================"
 
User avatar
docmarius
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1209
Joined: Sat Nov 06, 2010 12:04 pm
Location: Timisoara, Romania
Contact:

Re: Winbox 3

Sat Jul 19, 2014 12:02 pm

That's why I have suggested a global checkbox which could be disabled or enabled.
Leave it unchecked and have it as before...
Torturing CCR1009-7G-1C-1S+, RB450G, RB750GL, RB951G-2HnD, RB960PGS, RB260GSP, OmniTIK 5HnD and NetMetal 922UAGS-5HPacD + R11e-5HnD in my home network.
 
coolex
just joined
Posts: 5
Joined: Mon Nov 07, 2011 11:59 am

Re: Winbox 3

Sat Jul 19, 2014 12:21 pm

Hi Normis,
great work with Winbox 3 :-)

I have one issue:
I had open few windows of winbox and I was upgrading RBs,
and sometimes some RB start reconnecting but after login winbox crash without any message (close).


I have Win7 with last updates.

With regards,
Kuba
 
Petzl
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 207
Joined: Sun Jun 30, 2013 12:14 pm

Re: Winbox 3

Sat Jul 19, 2014 4:27 pm

using wine sometimes it also stops responding ...

and it juist Quited when i did a wifi scan ...
 
Shiro
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 65
Joined: Wed Sep 25, 2013 6:44 pm

Re: Winbox 3

Sat Jul 19, 2014 4:46 pm

UI bug in Winbox 3.0b2 with IPSec Policys. Winbox show wrong priority, real value is 0, -1 is shown and no value is accepted, can't save this policy.
winbox_policy.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
Shiro
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 65
Joined: Wed Sep 25, 2013 6:44 pm

Re: Winbox 3

Sat Jul 19, 2014 4:53 pm

I would really like an global option for "Inline comments" (like "Hide passwords")... Even inline comments checked by default in all tables.
The comments on their own line disrupting all the nice tables are annoying.
funny, i had the same tought today, love to see this in winbox.
 
yuridee
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 88
Joined: Wed Jun 27, 2012 5:32 am

Re: Winbox 3

Sat Jul 19, 2014 8:04 pm

Using Wine to open winbox I would really like to have "Save as.." in Files
(files are can be "dragged" between winboxes though)

+1 for Global Inline comments
Last edited by yuridee on Sat Jul 19, 2014 9:44 pm, edited 1 time in total.
 
Petzl
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 207
Joined: Sun Jun 30, 2013 12:14 pm

Re: Winbox 3

Sat Jul 19, 2014 8:28 pm

Just a reminder :

if you use wine + winbox you also need to define a default gateway if you use a fixed IP config ... if not scanning for neighbors will not work !
 
User avatar
nz_monkey
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1806
Joined: Mon Jan 14, 2008 1:53 pm
Location: Straya
Contact:

Re: Winbox 3

Sat Jul 19, 2014 10:56 pm

Another +1 for Global in line comments.

Oh and great work on WinBox 3 :)
Last edited by nz_monkey on Sun Jul 20, 2014 2:38 pm, edited 1 time in total.
http://thebrotherswisp.com/ | Mikrotik MTCNA, MTCRE, MTCINE | Fortinet FTCNA, FCNSP, FCT | Extreme Networks ENA
 
hel
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 155
Joined: Sun Jun 12, 2011 6:31 am
Location: Kirov, Russia

Re: Winbox 3

Sun Jul 20, 2014 11:12 am

Please, make login window to be resizeable to a bit smaller height. Its height is really big.

Also I think that Note and Group text boxes isn't necessary on the main login window here. They can be entered in a dialog boxes while saving, that way you can implement an Edit button if needed. Login window will be more clear then. Just IMHO.
 
rodolfo
Long time Member
Long time Member
Posts: 539
Joined: Sat Jul 05, 2008 11:50 am

Re: Winbox 3

Sun Jul 20, 2014 11:30 am

Good work!!!
I still wait for:
- an alphabetical order of column in show_columns: for some list it is harder to find wath I want (i.e. ip firewall, interfaces ethernet, ...)
- a smarter default column selection (i.e. the size in partitions, the tunnel id in eoip, ...)

Thanks.
rodolfo
IZ0UQV
 
mars
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 228
Joined: Sun Mar 14, 2010 1:43 pm

Re: Winbox 3

Sun Jul 20, 2014 2:41 pm

when using the new winbox and afterwards using the old 1 and the dude it shows a blank window with interfaces and wireless not showing
 
Rowan
just joined
Posts: 20
Joined: Sat Dec 15, 2012 11:23 am

Re: Winbox 3

Sun Jul 20, 2014 8:33 pm

Request- To pull up a no frills terminal window from winbox.

Justify- I've been teaching myself RouterOS for a couple of years now and often open up two instances of Winbox. One for terminal and one to see changes.

Result- Fewer input strokes to reach terminal through Winbox.

Many apologies if I've missed something or this has been dealt with!
 
User avatar
boen_robot
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2409
Joined: Thu Aug 31, 2006 4:43 pm
Location: europe://Bulgaria/Plovdiv

Re: Winbox 3

Sun Jul 20, 2014 8:44 pm

Request- To pull up a no frills terminal window from winbox.

Justify- I've been teaching myself RouterOS for a couple of years now and often open up two instances of Winbox. One for terminal and one to see changes.

Result- Fewer input strokes to reach terminal through Winbox.

Many apologies if I've missed something or this has been dealt with!
I don't get it...

When you click "New Terminal" in Winbox, there's a separate window for terminal being opened, and at the same time, you can still open up Winbox windows, and do whatever it is you want. So you should be able to see it all in the same Winbox instance.
PEAR2_Net_RouterOS(1.0.0b6) - My API client in PHP
(Rate my posts? If you want... no pressure...)
 
User avatar
macsrwe
Long time Member
Long time Member
Posts: 644
Joined: Mon Apr 02, 2007 5:43 am
Location: Arizona, USA
Contact:

Re: Winbox 3

Mon Jul 21, 2014 1:07 am

Just installed Winbox 3. Two comments:

When I launch it, even if I do nothing else with it, it eats up one entire CPU until I quit it. It does what I ask it to, but my fans rev all the way up and it acts like it's mining bitcoins in the background. I'm running it on a Mac under Parallels, as I have always run winbox. I'm assuming this is the new "neighbors" function, set a little too aggressively?

I'm a little disappointed in the implementation chosen for the groups feature. I had envisioned a folder setup, so that when collapsed all my choices would fit on one screen without scrolling, and I could just "drill down" to the router I wanted, again with a minimum of scrolling. Now either I still have to scroll, or I have to click a pulldown, click a box, type a group expression, and click a filter button, which is a lot more busy work. Plus, you have to click in the router area (select a router you don't really want) at least once to activate scroll-wheel scroll, which may be a limitation of Windows (on the Mac, you get used to being able to wheel-scroll wherever the mouse is hovering, and I get caught short every time this fails to happen).

Groups as they are implemented are actually even more usable if you treat them as keywords. I can name a device's "group" with its location, tower, and AP/CPE/or other function, then pull up all the units on a tower, all the units in a town, all the CPEs, and so on. So it's still a good feature, and if you ever wanted to add the folder thing on top of it, they wouldn't get in each other's way.
 
23q
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 51
Joined: Thu Sep 02, 2010 2:54 pm
Location: Ukraine

Re: Winbox 3

Mon Jul 21, 2014 8:17 am

Tools - Profile -- disconnect
Load Previous Session - not work!
User Columns - not save!

rb-751
 
User avatar
ropix
Trainer
Trainer
Posts: 13
Joined: Thu Dec 22, 2011 6:42 am
Location: behind IP>firewall
Contact:

Re: Winbox 3

Mon Jul 21, 2014 8:41 am

Anyone has same problem with me?
When I use winbox 3, And router run BGP with full routing table, I cant use filter in IP>Route
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
paolopoz
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 66
Joined: Thu Oct 31, 2013 6:38 pm

Re: Winbox 3

Mon Jul 21, 2014 12:08 pm

Bugs in Winbox 3:

I have a list of devices automatically imported from previous Winbox version. When trying to modify one of these entries by adding to them a group name, those items disappear from the list. Even selecting the specific group in the dropdown menu does not help. It is necessary to close Winbox and reopen it to see those entries show up again.

Adding groups to devices and then using again Winbox 2 will make all the groups disappear from the devices. I understand that this could be a behaviour of Winbox 2 which removes unknown fields from device entries. Maybe it should be stated on the known issues.
 
rdhw
just joined
Posts: 17
Joined: Wed Jun 01, 2011 12:31 am

Re: Winbox 3

Mon Jul 21, 2014 2:43 pm

All display settings are lost between closing Winbox 3, and starting a new Winbox 3 session to the same device, regardless of the setting of "Load previous session".
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 23958
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox 3

Mon Jul 21, 2014 2:44 pm

Thanks, all mentioned bugs submitted to be fixed
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
macsrwe
Long time Member
Long time Member
Posts: 644
Joined: Mon Apr 02, 2007 5:43 am
Location: Arizona, USA
Contact:

Re: Winbox 3

Mon Jul 21, 2014 10:45 pm

I launched winbox 3 today and almost had a heart attack. Of about 100 predefined sites, all had disappeared but about a dozen.

Turns out, if you leave the Neighbors tab selected in winbox when you exit, when it comes back up it is still in the Neighbors tab -- then when you switch to the Managed tab, only some of your defined sites are displayed.

If you quit and then relaunch winbox with the Managed tab active, all your sites show up fine.
 
cypa
just joined
Posts: 11
Joined: Mon Apr 01, 2013 11:20 am

Re: Winbox 3

Tue Jul 22, 2014 5:10 am

I would like to report when using the new Winbox beta in WINE on Ubuntu (12.04 LTS currently), it successfully loads my previous saved routers, but trying to add a group to the router makes it disappear from the list, cant find it with filters or anything.

When closing and re-opening, the missing routers are back, but without a group.

Would be great to have a dedicated Linux client, but thats a discussion for another day I fear ;)
same problem for Ubuntu 14.04
 
cypa
just joined
Posts: 11
Joined: Mon Apr 01, 2013 11:20 am

Re: Winbox 3

Tue Jul 22, 2014 5:15 am

Why there is not crypto-key auth option like in SSH?

On my netbook with 1024x600 res submenu of System too long, last item Users is not visible.
 
cypa
just joined
Posts: 11
Joined: Mon Apr 01, 2013 11:20 am

Re: Winbox 3

Tue Jul 22, 2014 5:53 am

Please, add caption with name/ID of the router to upper panel (where Uptime, Memory, Time, Date and CPU already). I need to see name when winbox.exe is in fullscreen mode on my netbook!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 46 guests