Community discussions

 
januszzz
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 102
Joined: Wed Oct 07, 2009 9:17 pm

Remove dude from RB493G - is there a way to?

Tue Sep 23, 2014 11:29 pm

Hello,

I'm fighting since few days to remove Dude from my router. I have access to the Dude interface, I have also access to the RB493G.

So: the package dude.npk is missing, dude is running. The rest of packages is 6.19. I tried Netinstall, but unfortunately it doesn't boot the device (wireshark shows bootp packets, but netinstall doesn't react in any way for some reasons).

So I've tried reset to default (system reset-configuration run-after-reset=backup.rsc) , still nothing - dude is here...

So how to get rid of it?

Thanks.
 
lambert
Long time Member
Long time Member
Posts: 532
Joined: Fri Jul 23, 2010 1:09 am

Re: Remove dude from RB493G - is there a way to?

Tue Sep 23, 2014 11:59 pm

Figure out why netinstall isn't working.

Have you disabled the firewall on your windows computer?
 
januszzz
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 102
Joined: Wed Oct 07, 2009 9:17 pm

Re: Remove dude from RB493G - is there a way to?

Wed Sep 24, 2014 12:28 am

Well, I really can't. Have tested all the stuff, Netinstall is just f*#ed up somehow.

I've tested on two Windows 7, one Wine with firewalls definately disabled, pcap removed, wireshark disabled just in case, it really listens on udp 67 but stil - Nothing, its deaf.

Oh, and btw I can boot linux easily on this machine from my dhcp server (YES, I have tried both bootp and dhcp, just in case you ask :-).

Maybe I could erase this Dude shit from Linux itself?
 
januszzz
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 102
Joined: Wed Oct 07, 2009 9:17 pm

Re: Remove dude from RB493G - is there a way to?

Tue Sep 30, 2014 1:49 am

At least, I got really pi&#$d off with this dude, as it eat my CPU.

To solve this stubborn Netinstall problem just disable all interfaces (tun, vbox wlan etc) in Windows, leave only single poor ethernet.

Now Netinstall manages to see the device. Very gentle. Did reinstall, no more Dude. No more problem.
 
lambert
Long time Member
Long time Member
Posts: 532
Joined: Fri Jul 23, 2010 1:09 am

Re: Remove dude from RB493G - is there a way to?

Tue Sep 30, 2014 8:36 am

Good deal. Glad you got it working.

On which OS are you running VirtualBox? Just curious.
 
User avatar
jacekes
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 167
Joined: Tue Aug 30, 2011 9:34 am
Location: Poznan, Poland
Contact:

Re: Remove dude from RB493G - is there a way to?

Tue Sep 30, 2014 9:06 am

The Dude is listed among other packages in /system packages. You could have marked it for de-installation there and just reboot the router.
I was certified a long time ago:
MTCNA# 1210NA193 MTCTCE# 1210TCE056 MTCWE# 1211WE010

ONE NETWORK DIAGRAM IS WORTH MORE THAN A THOUSAND WORDS!
 
User avatar
CyberTod
Long time Member
Long time Member
Posts: 511
Joined: Wed Jan 25, 2012 10:23 am

Re: Remove dude from RB493G - is there a way to?

Tue Sep 30, 2014 9:09 am

It is not visible in 6.19, but this problem is fixed in 6.20.
Try installing 6.20 and uninstall from packages.

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 118 guests