Page 1 of 1

Problems with Mikrotik in AP-Bridge Mode and our CPE

Posted: Thu Sep 16, 2004 8:25 pm
by RobClem
We have setup a new AP for the first time using MikroTik. We have the Wireless interface running in AP-Bridge Mode and our CPE(Osbridge) can associate with it fine. Once associated we can ping from the Mikrotik to the CPE BUT we cannot ping or connect from the other side of the CPE back to the MikroTik.
We also have a laptop with a WiFi PCMCIA card, this can associate with the MikroTik and network traffic passes in both directions fine.

Why does the PCMCIA card work fine but not a standard 2.4 CPE - is there a setting somewhere in the Mikrotik OS to allow CPE's?

Any help would be appreciated.

Cheers

Rob

Re: Problems with Mikrotik in AP-Bridge Mode and our CPE

Posted: Sat Sep 18, 2004 12:09 pm
by mag
thats little information.
what kind of CPE are you using, does it provide station mode.
what config does the AP have?
...

Posted: Sat Sep 18, 2004 5:48 pm
by RobClem
The problem is resolved - we use Osbridge and I forgot about the Wireless Adapter Mode option. Once I flashed the Osbridge with the new firware all worked.

Cheers

Rob