Community discussions

 
MikroTikFan
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 196
Joined: Sat Aug 02, 2014 1:13 am

How to login to default hotspot

Sat Sep 27, 2014 10:45 pm

Please help me how to login to hotspot.

By my mistake I have add new bridged hotspot without setting new user and password.
I can't login to Webfig because hotspot ask me for user and password.
My webfig login and password don't work with hotspot.

What can I do not to reset my whole router and lose configuration ?
Is there any way to login to default user/pass to hotspot?
 
SurferTim
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4637
Joined: Mon Jan 07, 2008 10:31 pm
Location: Miramar Beach, Florida

Re: How to login to default hotspot

Sat Sep 27, 2014 11:32 pm

When you set up the first hotspot on that router, it asks for a user and password for a "default" user. What did you enter there? Same as the login for the router?
 
MikroTikFan
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 196
Joined: Sat Aug 02, 2014 1:13 am

Re: How to login to default hotspot

Sat Sep 27, 2014 11:48 pm

By setting first hot spot (this is first) I didn't set up user and password ;-(
After apply this settings of this first hot spot I just got login page to hotspot, and I don't know user/pass
Is there any default user/pass ?

So is there any chance to login without resetting whole config from the router ?
 
SurferTim
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4637
Joined: Mon Jan 07, 2008 10:31 pm
Location: Miramar Beach, Florida

Re: How to login to default hotspot

Sun Sep 28, 2014 3:36 am

If you used "/ip hotspot setup", the default user and password are the last prompts. I don't see how you missed it.

The rest I guess depends on your WAN interface. That shouldn't be on the hotspot. How strong is your firewall on it?

Does the device have a serial port? If so, get a null modem cable, login there, and disable the hotspot.
 
mikrottik
just joined
Posts: 3
Joined: Fri Feb 03, 2017 3:39 pm

Re: How to login to default hotspot

Fri Feb 03, 2017 3:44 pm

Please help me how to login to hotspot.

By my mistake I have add new bridged hotspot without setting new user and password.
I can't login to Webfig because hotspot ask me for user and password.
My webfig login and password don't work with hotspot.

What can I do not to reset my whole router and lose configuration ?
Is there any way to login to default user/pass to hotspot?
Hi Mikrotikfan.
I'm experiencing this same issue. I created hotspot on a bridge without setting the password and username. Now I can't login. How did you resolve the issue?
 
User avatar
arturportella
newbie
Posts: 44
Joined: Wed Oct 30, 2013 3:16 pm

Re: How to login to default hotspot

Fri Feb 03, 2017 6:03 pm

Are you still able to connect to the router through MAC or IP using winbox -> Neighbors?
Artur Portella - Technical Manager @ Rmontan Tecnologia / BRAZIL
MTCNA - MTCRE - MTCINE
 
mikrottik
just joined
Posts: 3
Joined: Fri Feb 03, 2017 3:39 pm

Re: How to login to default hotspot

Mon Feb 06, 2017 12:56 pm

Are you still able to connect to the router through MAC or IP using winbox -> Neighbors?
No, I can no longer connect through winbox as well. I assume the router has shut out all entry until I login to hotspot.
 
mikrottik
just joined
Posts: 3
Joined: Fri Feb 03, 2017 3:39 pm

Re: How to login to default hotspot

Mon Feb 06, 2017 1:49 pm

Are you still able to connect to the router through MAC or IP using winbox -> Neighbors?
Oh thanks a lot. It worked and I'm in the router now. (winbox>neighbours)
 
omid1368
just joined
Posts: 1
Joined: Sat Jul 08, 2017 8:14 am

Re: How to login to default hotspot

Sat Jul 08, 2017 8:21 am

Are you still able to connect to the router through MAC or IP using winbox -> Neighbors?
hi, i take this mistake too, but i can'nt access modem via neighbors . i give error could not connect to ...
what can i do, except reseting router?
 
Limbrey
just joined
Posts: 1
Joined: Wed Aug 16, 2017 5:09 pm

Re: How to login to default hotspot

Wed Aug 16, 2017 5:17 pm

I have this issue too. Blew me away. Thought I'd look at the hotspot feature, but got booted from webfig and can't login with my webfig admin details any more. There must be a default user/password???

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 62 guests