Community discussions

 
User avatar
javajox
newbie
Topic Author
Posts: 44
Joined: Fri Aug 23, 2013 9:32 pm

Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Sat Oct 04, 2014 4:02 pm

I tried to install RouterOS 6.20 on ESXi, but got this exception when I tried to boot up the VM :
/init: can't load library 'libucrypto.so'

How to fix this ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
syadnom
Member
Member
Posts: 405
Joined: Thu Jan 27, 2011 7:29 am

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Sun Oct 05, 2014 12:22 am

same issue, v6.20 virtualbox
 
User avatar
overdrv
just joined
Posts: 10
Joined: Tue May 19, 2009 9:35 pm
Location: Tenerife - Canary Islands
Contact:

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Sun Oct 05, 2014 3:04 pm

Same problem here using qemu.
Víctor De La Nuez
WiFi Canarias
http://www.wificanarias.com
 
aleh
just joined
Posts: 10
Joined: Sat Aug 23, 2014 11:05 am

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Mon Oct 06, 2014 7:10 pm

Hi! Same here on Kvm, btw 6.19 works flawless. best wishes
 
peektoseen
just joined
Posts: 19
Joined: Fri Jul 22, 2011 5:03 pm

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Thu Oct 09, 2014 9:28 am

I also have this issue with virtualbox and RouterOS 6.20
 
scottniven
just joined
Posts: 6
Joined: Tue Oct 07, 2014 9:39 pm

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Thu Oct 09, 2014 8:14 pm

Same issue on a fully dedicated machine - I can install 6.19 but can't upgrade to 6.20 or 6.21. It says its upgrading on restart but comes back to version 6.19. Did anyone work this out?

Scott.
 
scottniven
just joined
Posts: 6
Joined: Tue Oct 07, 2014 9:39 pm

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Thu Oct 09, 2014 8:46 pm

Ok, I fixed my problem with it by editing the ISO file. For anyone that wants a copy of it, it's here;
http://niven.me.uk/mikrotik/mikrotik-6.20-edited.iso
Obviously I accept no responsibility for using this and something going wrong - use at your own risk!

Image
Image

Hope this helps.
Scott.
 
milonurv88
just joined
Posts: 1
Joined: Fri Oct 10, 2014 5:02 pm

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Fri Oct 10, 2014 5:04 pm

Hello,

What did you modify, is it outstanding for the OS? I'm downloading the iso you posted.
 
User avatar
javajox
newbie
Topic Author
Posts: 44
Joined: Fri Aug 23, 2013 9:32 pm

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Sat Oct 11, 2014 4:43 pm

scottniven, What do you mean "I fixed my problem with it by editing the ISO file" ? What exactly did you changed in the .iso file ?

No one will use your "custom modified" .iso file, probably you placed some malware in there.
 
scottniven
just joined
Posts: 6
Joined: Tue Oct 07, 2014 9:39 pm

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Sat Oct 11, 2014 4:57 pm

Hello javajox,

Fully understand the predicament there. It was simply given for you or anyone else to use at will, hence the warning. If you extract the contents of the original ISO file you will see the Linux subsystem for the installer and the *.NPK packages. I replaced the Linux system for the working 6.19 version as 'libucrypto.so' is part of that.

Scott.
 
aleh
just joined
Posts: 10
Joined: Sat Aug 23, 2014 11:05 am

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Sun Oct 12, 2014 9:27 am

One week gone, something from official side available at the moment? Would be helpful to get some info, otherwise in my eyes bit strange to invest in x86 license. best wishes,
 
macW0rm
just joined
Posts: 3
Joined: Mon Jul 21, 2014 7:44 pm

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Mon Oct 20, 2014 8:28 pm

Probably he just removed the services that use the library libucrypto.so like VPN.
Have you checked what is missing on this custom ISO?
 
internetolog
just joined
Posts: 5
Joined: Wed Jan 31, 2007 5:40 pm

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Wed Oct 22, 2014 2:24 pm

Can't install 6.20 on a q6600 pc.
Any update would be helpful. Does it help to change the .so file?
 
eduardosilva
just joined
Posts: 15
Joined: Tue Dec 13, 2011 11:33 pm

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Wed Oct 22, 2014 5:16 pm

Same issue here with mikrotik-6.20.iso

I compared the local md5 to mikrotik.com/download and they are the same.
 
silvertip257
just joined
Posts: 2
Joined: Thu Oct 23, 2014 3:08 am

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Thu Oct 23, 2014 3:19 am

Found the same problem when trying to quickly spin up a VM in VirtualBox to do some brief testing.

I'm guessing nobody pinged Mikrotik on this problem with the 6.20 ISO image?

Screenshot:
Image



Edit on 2014/10/28 @ 23:01 GMT: Fixed my typo with the version number...
Last edited by silvertip257 on Tue Oct 28, 2014 1:02 am, edited 1 time in total.
 
silvertip257
just joined
Posts: 2
Joined: Thu Oct 23, 2014 3:08 am

Re: Error booting RouterOS on ESXi libucrypto.so

Sat Oct 25, 2014 6:50 pm

I contacted Mikrotik and received the following response.
(This was the 23 October, so although I read it within a few hours of receipt, I am late posting it here.)
Hello,

yes, we are aware of this problem with v6.20 x86 installation iso. It will be
corrected for next web release version.

Regards,
Krisjanis P.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 69 guests