Community discussions

MikroTik App
 
sawyer815
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Sun Oct 09, 2011 4:06 pm

Slow speed on second wan in dual wan configuration

Thu Oct 30, 2014 3:15 am

Hello,

I've got an RB750G configured with dual wan. I've got ports 1 and 2 connected to wans, and ports 3,4,5 as part of the switch. My WAN on port 2 is connected to a 20/200 connection but speed tests max out at 80-90mbps.

I just setup a mangle rule to send a specific host over port 2. Any suggestions on how to troubleshoot?

Any suggestions are appreciated.
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7603
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: Slow speed on second wan in dual wan configuration

Thu Oct 30, 2014 8:40 am

What says profiler when maxing the throughput out?
 
sawyer815
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Sun Oct 09, 2011 4:06 pm

Re: Slow speed on second wan in dual wan configuration

Fri Oct 31, 2014 11:18 pm

Took a screenshot:

http://imgur.com/IYn2OQC
Image
I can't seem to get over 90mbps on port 2 on the 750G, I've plugged in a laptop and can easily do 100-200mbps. It's connected to a motorola SB6183.
 
DotTest37
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 56
Joined: Sun Oct 06, 2013 10:01 pm

Re: Slow speed on second wan in dual wan configuration

Mon Jun 06, 2016 4:00 pm

Im having the same issue, but on a CRS125
Need some help.
The download speed on WAN2 should be 120Mbits, but I get only between 50 and 60.
A funny thing,, the WAN1 speed is 50 Mbits, as it should be.
Im using Port1 and Port2 on the Mikrotik, I wonder if the switch configuration on those ports has anything to do.

Tested with a Hex, dual WAN works great, 50Mbits on one port and 120Mbits on the other.

Im using prerouting mangle to mark packets coming from a particular LAN IP.
(I confirmed the traffic is going via WAN2 already)
Thanks'

Who is online

Users browsing this forum: Easpeak, eworm, Google [Bot] and 85 guests