Community discussions

 
sirdir
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 51
Joined: Tue Aug 27, 2013 8:17 pm

dhcp not working for some clients

Sun Dec 14, 2014 2:49 pm

Hi!

Suddenly, some computers (seems to be pure coinsidence, i.E. my wife's notebook doesn't get an IP, mine does, we're both connected to the same wifi)

Message in mikrotik log is (for example):
default offering lease 192.168.1.90 for 28:E1:4C:97:7B:D3 without success
 
sirdir
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 51
Joined: Tue Aug 27, 2013 8:17 pm

Re: dhcp not working for some clients

Sun Dec 14, 2014 3:21 pm

I found out something:

default offering lease 192.168.1.90 for 28:E1:4C:97:7B:D3 without success
dhcp lease changed by admin
default assigned 192.168.1.103 to 28:E1:4C:97:7B:D3


When the assgnement is static (.90) it doesn't work. When I switch to dynamic (pook .100-120) it does.
When switching back to static it works once, then it starts failing again.
When in dynamic range, the GUI is garbled somehow, see picture (The D field to disable is dysfunctional and in the wrong place):
Image
 
sirdir
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 51
Joined: Tue Aug 27, 2013 8:17 pm

Re: dhcp not working for some clients

Sun Dec 14, 2014 3:45 pm

OK, it seems to be related to the 'always broadcast' option. All clients that had this option enabled started suddenly showing these problems. I checked in older backups and the options were the same before.. so something must have happened.
 
Bonz123
just joined
Posts: 15
Joined: Tue Dec 02, 2014 8:26 pm
Location: LV

Re: dhcp not working for some clients

Sun Dec 14, 2014 6:58 pm

you shure about 90 adress? its free? router have 1? dhcp starts from 10 - 90?
 
sirdir
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 51
Joined: Tue Aug 27, 2013 8:17 pm

Re: dhcp not working for some clients

Wed Dec 17, 2014 3:19 pm

you shure about 90 adress? its free? router have 1? dhcp starts from 10 - 90?
Sure, now with 'always broadcast' disabled, everything ist working like before
(router is .1, dhcp pool is 100-125)

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 108 guests