Community discussions

 
sdugoten
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:55 pm

Possibly bug in PPTP VPN connection - V6.23.1

Thu Dec 25, 2014 11:24 am

I think this problem exist since early version 6 .

I have tested on numerous PPTP VPN server and all of those have the exact same behavior. After say around 20 mins to 30 mins connection, the PPTP debug logging will show this:

Image

It will keep showing the error message in debug "LCP received ProtRej for unsupported protocol"

I usually use the VPN connection for seeing video. When it happens, the video will freeze and the Winbox Interface window will show no activity on the VPN. It seems like the connection freeze or out of sync.

I can consistently reproduce this by connecting to *any* paid VPN service that I subscribe to using the PPTP vpn client and watch any video site that the movie last longer than 30 mins. (eg. youtube), it will eventually throw this error message within 20 to 30 mins.
Last edited by sdugoten on Thu Dec 25, 2014 12:22 pm, edited 4 times in total.
 
sdugoten
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:55 pm

Re: Possibly bug in PPTP VPN connection - V6.23.1

Thu Dec 25, 2014 11:34 am

I would like to add that connecting to the same VPN server using LL2P do not have such problem.

Therefore, it's got to be something do with PPTP.

People having the exact same problem here:

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=81728
 
laurenaria
just joined
Posts: 1
Joined: Thu Jan 21, 2016 4:41 pm

Re: Possibly bug in PPTP VPN connection - V6.23.1

Thu Jan 21, 2016 4:46 pm

great analysis about this protocol. however i usually use p2p.

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 112 guests