Community discussions

 
User avatar
bigcw
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 105
Joined: Mon Sep 08, 2014 2:38 pm

Custom default config - possible?

Tue Jan 20, 2015 12:57 pm

Is it possible to change the default configuration that is loaded during a factory reset using the hardware button?

I know that if doing it via software you can specify an .rsc file, I'm talking about if the reset button is held during power up.

The scenario here is that we deploy 951-2n's as CPE. We tell the clients not to factory reset, but you always get ones who think they are smart, have a problem with the service, and think a factory reset will help. Of course all that does is wipe out our config meaning an engineer has to visit to reload it. We are looking to switch to the mAP, but with the prominent reset button on the side I fear this problem will be much worse.

It would be far better if a factory reset loaded our default config so that, if they do hit hit the button, the router will still have sufficient configuration in it to connect to the network.

Is that possible?
Ecom International Network - Operators of AS61337 with POPs in Europe and North America - www.ecomltd.co.uk
Colocker Data Centre - The data centre with a difference! - www.colocker.com
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24268
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Custom default config - possible?

Tue Jan 20, 2015 1:09 pm

Yes, if you use the RSC file when doing a Netinstall reinstall, this will become the default config
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
bigcw
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 105
Joined: Mon Sep 08, 2014 2:38 pm

Re: Custom default config - possible?

Wed Jan 21, 2015 11:50 am

That's interesting. Are you sure that this config then survives factory reset?
Ecom International Network - Operators of AS61337 with POPs in Europe and North America - www.ecomltd.co.uk
Colocker Data Centre - The data centre with a difference! - www.colocker.com
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24268
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Custom default config - possible?

Wed Jan 21, 2015 11:55 am

yes
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
bigcw
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 105
Joined: Mon Sep 08, 2014 2:38 pm

Re: Custom default config - possible?

Wed Jan 21, 2015 6:17 pm

Ok, thanks. I'll set up a netinstall rig and try it.
Ecom International Network - Operators of AS61337 with POPs in Europe and North America - www.ecomltd.co.uk
Colocker Data Centre - The data centre with a difference! - www.colocker.com

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], MSN [Bot] and 118 guests