Community discussions

MikroTik App
 
tpatel
just joined
Topic Author
Posts: 20
Joined: Sat Jul 31, 2004 12:25 am

Netmeeting with 1 to 1 nat mapping

Sun Jul 23, 2006 9:38 pm

Hi,

I have a customer that want to use netmeeting.

I have given him fixed ip address via, 1 to 1 public to private ip mapping.

Everything wroks except the netmeeting.

When somebody makes call using netmeeting I see the call come to the router port where his computer is connected but it will just not connect.

Does anybody have any insite on how I can make netmeeting work with 1 to 1 public to private ip address mapping.

Tushar :cry:
 
jo2jo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 972
Joined: Fri May 26, 2006 1:25 am

Sun Jul 23, 2006 10:05 pm

I've alwaysed used the netmap action of a DST-NAT Nat rule.

just find out which ports netmeeting uses and map those to his private ip.

more safe too

joe
 
changeip
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3819
Joined: Fri May 28, 2004 5:22 pm

Re: Netmeeting with 1 to 1 nat mapping

Mon Jul 24, 2006 5:08 pm

Hi,

I have a customer that want to use netmeeting.

I have given him fixed ip address via, 1 to 1 public to private ip mapping.

Everything wroks except the netmeeting.

When somebody makes call using netmeeting I see the call come to the router port where his computer is connected but it will just not connect.

Does anybody have any insite on how I can make netmeeting work with 1 to 1 public to private ip address mapping.

Tushar :cry:
A 1:1 mapping should fix that since every port is being forwarded. Now check firewall on MT and on Windows box - maybe windows firewall is blocking.

Sam
 
tpatel
just joined
Topic Author
Posts: 20
Joined: Sat Jul 31, 2004 12:25 am

Tue Jul 25, 2006 7:02 pm

There is no firewall on the computer.
Well, I have 1 to 1 mapping, I do see the data comming to the router but it does not establish the connection. It has to do with ip address being part of the data.

Apperently netmeeting computer has to be configured with the public ip address and if we are doing 1 to 1 then it does not work.

Having said that some router companies have figured out how to make it work with DMZ, trend micro, 2 wire etc. I was hoping somebody have figured out with mikrotik.

Tushar
 
changeip
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3819
Joined: Fri May 28, 2004 5:22 pm

Tue Jul 25, 2006 7:08 pm

Ah, the IP of the machine is embedded in the h323 payload ... I see what you mean. SIP somewhat does the same thing.

http://www.antek.com.tw/h323nat.htm

Try using the h323 ip helper in Mikrotik - not sure it will fix it but should.

Sam
 
marko_bg
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 119
Joined: Sat Jun 03, 2006 11:48 am

Fri Jul 28, 2006 5:46 pm

h323 in netmiting can't work in MT with NAT port, or DMZ

only work with routing packet

desktopsharing work, but not everytime

chat work everytime

i try everything from v.2.6.7 to v.2.9.27

:(

Who is online

Users browsing this forum: anav, Kindis, markos222, mattvie, medharrak, sindy, ysha and 67 guests