Community discussions

 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1409
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

6.32.2 released

Mon Sep 21, 2015 12:25 pm

What's new in 6.32.2 (2015-Sep-17 15:20):

*) cerm - guard template from parallel use
*) mipsle - fixed missing second level menu in CLI;
*) sstp - avoid routing loops on client when adding default route;
*) sstp - fixed problem where sometimes sstp ip addresses were invalid;
*) switch - fixed bogus log messages about excessive broadcasts/multicasts on master-port;
*) tftp - fix request file name reading from packet
*) pptp encryption - better handling for out-of-order packets;
*) ethernet - added support for new ASIX USB Ethernet dongles;
*) CAPsMAN - fix 100% CPU usage when trying to upgrade RouterOS on CAP;
*) upgrade - fixed default configuration export;
*) ppp - fixed ppp interface stuck in not running state;
*) ipsec - fixed kernel failure when packets were not ordered on first call;
*) upnp - randomize action urls to fix "filet-o-firewall" vulnerability;
*) RB532/RB564 - fixed no link after ethernet disable/enable;
*) romon - fixed default configuration export;
*) tile - fixed occasional deadlock on module unload;
*) mesh - fix router lock-up when interface is added/removed;
*) ipsec - fix sockaddr buf size on id generation for ipv6 address;
*) health - show correct voltage for CRS109,CRS112,CRS210 when powered through PSU and show voltage up to 27V when powered through PoE;
*) email - resolve server address;
*) snmp - show firmware upgrade info;
*) upgrade - report status in check-for-updates.
 
patrick7
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 298
Joined: Sat Jul 20, 2013 2:40 pm

Re: 6.32.2 released

Mon Sep 21, 2015 12:26 pm

Is that a bugfix release?
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1409
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.32.2 released

Mon Sep 21, 2015 12:28 pm

At least for now it is current release.
 
patrick7
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 298
Joined: Sat Jul 20, 2013 2:40 pm

Re: 6.32.2 released

Mon Sep 21, 2015 12:31 pm

So there are new features added in this version since 6.32?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24268
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.32.2 released

Mon Sep 21, 2015 12:36 pm

There are no new features, but it is not replacing the 6.30.4 as the "stable" one yet. When it will be polished enough, it might replace it, or maybe the next one
No answer to your question? How to write posts
 
Qper
just joined
Posts: 16
Joined: Wed Nov 12, 2014 11:57 pm

Re: 6.32.2 released

Mon Sep 21, 2015 1:41 pm

In CRS212-1G-10S-1S+ after update does't working SFP DDM info siganl
 
patrick7
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 298
Joined: Sat Jul 20, 2013 2:40 pm

Re: 6.32.2 released

Mon Sep 21, 2015 1:46 pm

OK. I thought XX.YY is the current release and XX.YY.ZZ is bugfix.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24268
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.32.2 released

Mon Sep 21, 2015 1:57 pm

No, number does not indicate version type. We manually choose which chain it belongs to.
No answer to your question? How to write posts
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7604
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: 6.32.2 released

Mon Sep 21, 2015 1:59 pm

Ok, going to install it in my lab as the noted SSTP problems and RB532/564 interface problems were corrections to my tickets.

Just to be sure, is the re-introduced bug in 6.33rc12 (the dynamic DNS server vanishing) solved in 6.32.2 or not?
 
freemannnn
Long time Member
Long time Member
Posts: 669
Joined: Sun Oct 13, 2013 7:29 pm

Re: 6.32.2 released

Mon Sep 21, 2015 2:08 pm

what is this exactly -> email - resolve server address;
i was happy when i saw it because i believe that finally i could write at tools-email-server something like "mail.blablabla.com" and not only ip address. this is useful because ip address of mail outgoing server change. now i am using a script to resolve-update every hour the tools-email-server
 
User avatar
zervan
Member
Member
Posts: 324
Joined: Fri Aug 20, 2010 10:43 pm
Location: Slovakia
Contact:

Re: 6.32.2 released

Mon Sep 21, 2015 2:17 pm

I have still a problem on CRS212-1G-10S-1S+ - SFP modules (OEM) temperatures are not available, Wavelength is also not correct. It was working with 6.31.

The good thing is that this update has resolved full log of "excessive broadcast" (problem in 6.32.1, was fine in 6.31)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dusan Zervan from Slovakia
MTCNA, MTCRE
 
MetUys
just joined
Posts: 18
Joined: Mon Mar 17, 2014 1:19 pm

Re: 6.32.2 released

Mon Sep 21, 2015 4:33 pm

what is this exactly -> email - resolve server address;
i was happy when i saw it because i believe that finally i could write at tools-email-server something like "mail.blablabla.com" and not only ip address. this is useful because ip address of mail outgoing server change. now i am using a script to resolve-update every hour the tools-email-server
I was also inquisitive about this, turns out it will just resolve it once off to an IP when using a FQDN as the address in terminal, winbox (v2) doesnt allow the FQDN to be entered. (not sure about winbox v3).
MY tests were on on a RB951G-2HnD v6.32.2 (firmware v3.24).

So I dont think its 100% what you (we) were hoping for.
would be great if it allowed it to remain as an FQDN and only resolved to an IP when triggered.
 
TerAnYu
newbie
Posts: 25
Joined: Sun Jun 20, 2010 1:46 pm
Location: Russia, Novosibirsk

Re: 6.32.2 released

Mon Sep 21, 2015 10:32 pm

Broke mesh, there goes the parasitic traffic that clogs the whole channel and the processor on all points, if one of the participants has been updated to 6.32.2.
What are the necessary data that would help fix?

Сломали mesh, в нём идёт паразитный трафик, который забивает весь канал и процессор на всех точках, если хотя бы один из участников обновился до 6.32.2.
Какие необходимы данные что бы помочь исправить?
ROS: 6.[latest]
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1409
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.32.2 released

Tue Sep 22, 2015 12:17 pm

TerAnYu - Please write to support@mikrotik.com. Generate supout file/s after problem has occurred and attach it/them to your problem description.
 
demonster
just joined
Posts: 12
Joined: Sun Sep 29, 2013 5:59 pm

Re: 6.32.2 released

Tue Sep 22, 2015 5:44 pm

Broken tftp file download - seq wrapping detected.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.32.2 released

Wed Sep 23, 2015 2:38 pm

what is this exactly -> email - resolve server address;
i was happy when i saw it because i believe that finally i could write at tools-email-server something like "mail.blablabla.com" and not only ip address. this is useful because ip address of mail outgoing server change. now i am using a script to resolve-update every hour the tools-email-server
I was also inquisitive about this, turns out it will just resolve it once off to an IP when using a FQDN as the address in terminal, winbox (v2) doesnt allow the FQDN to be entered. (not sure about winbox v3).
MY tests were on on a RB951G-2HnD v6.32.2 (firmware v3.24).

So I dont think its 100% what you (we) were hoping for.
would be great if it allowed it to remain as an FQDN and only resolved to an IP when triggered.
good news everyone FQDN use for e-mail was brought back to developers and it will attempt to resolve an IP address on each send attempt, not just first one to save an IP address in the settings.
 
User avatar
rudykern
just joined
Posts: 10
Joined: Sat Feb 16, 2013 5:24 pm

6.32.2 released

Wed Sep 23, 2015 3:43 pm

We are beginning to flash a few 100 routers here for shipment.
Would you recommend 6.32.2 or 6.30.4

Rudy
 
User avatar
rudykern
just joined
Posts: 10
Joined: Sat Feb 16, 2013 5:24 pm

6.32.2 released

Wed Sep 23, 2015 3:44 pm

We are beginning to flash a few 100 routers here for shipment.
Would you recommend 6.32.2 or 6.30.4

Rudy
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7604
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Wed Sep 23, 2015 4:12 pm

I would recommend the stable bugfix. But you should make your own tests before in both cases and don't rely only on someone's recommendation. The eventual failure will be only your fault. If there is no need for update,don't do it.
 
patrick7
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 298
Joined: Sat Jul 20, 2013 2:40 pm

Re: 6.32.2 released

Wed Sep 23, 2015 4:42 pm

I recommend 6.30.4 too
 
lierdakil
just joined
Posts: 2
Joined: Wed Sep 23, 2015 5:24 pm

Re: 6.32.2 released

Wed Sep 23, 2015 5:31 pm

IPSEC fails on phase1 with both xauth and l2tp for me on this version. 6.27 worked fine. Any ideas why that could be?
 
lierdakil
just joined
Posts: 2
Joined: Wed Sep 23, 2015 5:24 pm

Re: 6.32.2 released

Wed Sep 23, 2015 5:45 pm

Nevermind, it was a faulty Internet connection apparently -- it just happened to start acting up when I updated.
 
User avatar
IPANetEngineer
Trainer
Trainer
Posts: 1053
Joined: Fri Aug 10, 2012 6:46 am
Location: Jackson, MS, USA
Contact:

Re: 6.32.2 released

Thu Sep 24, 2015 4:17 am

There are no new features, but it is not replacing the 6.30.4 as the "stable" one yet. When it will be polished enough, it might replace it, or maybe the next one
Glad to hear that....we have been recommending 6.30.4 to our clients for pretty much all of the production networks we are involved with across the world. All of our new greenfield network designs are starting with bugfix code at 6.30.4 and it seems to be incredibly stable for the features we use most often which include at a high level:

MPLS
BGP
OSPF
Queues / QoS
Firewall
LACP
VLANs

We would like to see 6.30.x stay around for 6 months at a minimum with continual bugfixes as this has been a huge improvement in stability and the response from customers has been extremely positive followed by questions about how long 6.30.x will be around before moving to the next bugfix release.

+1 to keep the bugfix version around for a long period of time before incrementing.
Global - MikroTik Support & Consulting - English | Francais | Español | Portuguese +1 855-645-7684
https://iparchitechs.com/services/mikro ... l-support/ mikrotiksupport@iparchitechs.com
 
vskuric
just joined
Posts: 1
Joined: Thu Sep 24, 2015 11:26 am

Re: 6.32.2 released

Thu Sep 24, 2015 11:33 am

Are there any news regarding the fix for the OpenVPN?

Since v6.31 we were unable to connect to ovpn server on Mikrotik.
The log gives the following message:
ovpn,debug,error,,,,debug,l2tp,,warning,,,,,firewall,,,,debug duplicate packet,dropping 


The last working version is v6.30.4.

Thank you.
 
Basdno
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 118
Joined: Wed Feb 17, 2010 10:11 pm

Re: 6.32.2 released

Fri Sep 25, 2015 10:17 am

what is this exactly -> email - resolve server address;
i was happy when i saw it because i believe that finally i could write at tools-email-server something like "mail.blablabla.com" and not only ip address. this is useful because ip address of mail outgoing server change. now i am using a script to resolve-update every hour the tools-email-server
I was also inquisitive about this, turns out it will just resolve it once off to an IP when using a FQDN as the address in terminal, winbox (v2) doesnt allow the FQDN to be entered. (not sure about winbox v3).
MY tests were on on a RB951G-2HnD v6.32.2 (firmware v3.24).

So I dont think its 100% what you (we) were hoping for.
would be great if it allowed it to remain as an FQDN and only resolved to an IP when triggered.
good news everyone FQDN use for e-mail was brought back to developers and it will attempt to resolve an IP address on each send attempt, not just first one to save an IP address in the settings.


VERY NICE!!! :D
 
gwartass
just joined
Posts: 6
Joined: Tue Aug 18, 2015 5:28 pm

Re: 6.32.2 released

Fri Sep 25, 2015 11:19 am

what is this exactly -> email - resolve server address;
i was happy when i saw it because i believe that finally i could write at tools-email-server something like "mail.blablabla.com" and not only ip address. this is useful because ip address of mail outgoing server change. now i am using a script to resolve-update every hour the tools-email-server
I was also inquisitive about this, turns out it will just resolve it once off to an IP when using a FQDN as the address in terminal, winbox (v2) doesnt allow the FQDN to be entered. (not sure about winbox v3).
MY tests were on on a RB951G-2HnD v6.32.2 (firmware v3.24).

So I dont think its 100% what you (we) were hoping for.
would be great if it allowed it to remain as an FQDN and only resolved to an IP when triggered.
good news everyone FQDN use for e-mail was brought back to developers and it will attempt to resolve an IP address on each send attempt, not just first one to save an IP address in the settings.


From 6.33rc15: *) email - allow server to be specified as fqdn which is resolved on each send;

But could it be treated the same way in SNTP client? For example if I use any of the pools (*.pool.ntp.org), the dns name is resolved only at the time of insert and this ip stays in the configuration forever.
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1409
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.32.2 released

Fri Sep 25, 2015 11:41 am

Then you should simply do this:
":put [/resolve xxxxxxxxx]"

It will give you an IP address which you should use.
 
gwartass
just joined
Posts: 6
Joined: Tue Aug 18, 2015 5:28 pm

Re: 6.32.2 released

Fri Sep 25, 2015 3:50 pm

Then you should simply do this:
":put [/resolve xxxxxxxxx]"

It will give you an IP address which you should use.
For BFU it's not so simple but yes, it solves the problem :-)
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1409
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.32.2 released

Fri Sep 25, 2015 3:55 pm

Either you need to resolve it every time or just once.

More useful option is to resolve it every time. If address changes, then you do not need to worry about it and if you want to use static address, then you need to resolve address only one manually.
 
lidan165978
just joined
Posts: 1
Joined: Fri Sep 25, 2015 4:23 pm
Contact:

Re: 6.32.2 released

Fri Sep 25, 2015 4:37 pm

I prefer to use the latest one
We pay close attention to prices for runescape gold which are updated every day to ensure the most reasonable price. Runescape4u - runescape gold site always offer the most cost-effective for all customers.
 
myke1124
just joined
Posts: 17
Joined: Fri Mar 28, 2014 2:15 am

Re: 6.32.2 released

Fri Sep 25, 2015 9:12 pm

I have an upgrade server that I use to push updates out on my network. On a hAP lite in winbox, I select System --> Auto Upgrade --> Refresh. It shows mipsbe packages and not the smips packages. I have the smips package on my update server.
hAP_lite_upgrade.jpg
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24268
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.32.2 released

Sat Sep 26, 2015 5:10 am

I have an upgrade server that I use to push updates out on my network. On a hAP lite in winbox, I select System --> Auto Upgrade --> Refresh. It shows mipsbe packages and not the smips packages. I have the smips package on my update server.
hAP_lite_upgrade.jpg
Looks like AutoUpdate feature bug. Thanks, we will look into it.
No answer to your question? How to write posts
 
ba7abak
newbie
Posts: 45
Joined: Fri Mar 01, 2013 4:34 pm

Re: 6.32.2 released

Sun Sep 27, 2015 4:34 am

i have RB951Ui-2HnD mikrotik version 6.32.2 system health voltage not showing , what can i do to fix this problem ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
docmarius
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1219
Joined: Sat Nov 06, 2010 12:04 pm
Location: Timisoara, Romania
Contact:

Re: 6.32.2 released

Sun Sep 27, 2015 6:36 pm

The same health/voltage issue goes also for 750, including 6.30.4.
Torturing CCR1009-7G-1C-1S+, RB450G, RB750GL, RB951G-2HnD, RB960PGS, RB260GSP, OmniTIK 5HnD and NetMetal 922UAGS-5HPacD + R11e-5HnD in my home network.
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1409
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.32.2 released

Mon Sep 28, 2015 3:26 pm

Please check your router at routerboard.com

Neither 951 or 750 have anything to show in Health menu:

Voltage Monitor No
CPU temperature monitor No
PCB temperature monitor No
Current Monitor No

http://routerboard.com/RB951Ui-2HnD
http://routerboard.com/RB750
 
Aligner
just joined
Posts: 3
Joined: Tue Sep 24, 2013 1:18 pm

Re: 6.32.2 released

Tue Sep 29, 2015 11:02 pm

I have a log full of "excessive broadcasts/multicasts" with 6.32.2 on RB951-2HnD. Looks like the fix for this problem is not effective.

Image
 
User avatar
docmarius
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1219
Joined: Sat Nov 06, 2010 12:04 pm
Location: Timisoara, Romania
Contact:

Re: 6.32.2 released

Wed Sep 30, 2015 12:36 am

Please check your router at routerboard.com

Neither 951 or 750 have anything to show in Health menu:
...
Thank you for the reminder...
But wouldn't it make sense to have a "N/A" in that field instead of "0.0V" to avoid any confusion.
This should be a trivial string replacement, since a single power supply board doesn't work with 0V, a reading of 0V means no sensor...

The same goes for the fan control and active fan on the NetMetal which should not be there.
Torturing CCR1009-7G-1C-1S+, RB450G, RB750GL, RB951G-2HnD, RB960PGS, RB260GSP, OmniTIK 5HnD and NetMetal 922UAGS-5HPacD + R11e-5HnD in my home network.
 
User avatar
chechito
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1743
Joined: Sun Aug 24, 2014 3:14 am
Location: Bogota Colombia
Contact:

Re: 6.32.2 released

Wed Sep 30, 2015 2:47 am

whats mipsbe architecture lte package for?? documentation about it ??
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7604
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: 6.32.2 released

Wed Sep 30, 2015 6:38 am

Please check your router at routerboard.com

Neither 951 or 750 have anything to show in Health menu:

Voltage Monitor No
CPU temperature monitor No
PCB temperature monitor No
Current Monitor No

http://routerboard.com/RB951Ui-2HnD
http://routerboard.com/RB750
Showing fields even with zero value if the device doesn't have health sensors is definitely a bug that repetitively emerges version to version. I would rather see the health menu inactive or even missing than showing any (even zero) values.
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1409
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.32.2 released

Wed Sep 30, 2015 8:26 am

Aligner - Very often people are confusing bug with real error messages. In this case I see that these errors are on your WAN interface. Fix was for errors on switch group. In any case that is not the same situation. I suggest that at first you check with packet Sniffer if there really are no excessive broadcast/multicast packets. If you do not have them, then generate supout file and send it to support@mikrotik.com

For rest of you - we will remove Voltage monitor 0.0V value if monitor itself is not present in upcoming versions.

chechito - RouterOS also supports 4G LTE cards:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported ... _LTE_cards
 
Aligner
just joined
Posts: 3
Joined: Tue Sep 24, 2013 1:18 pm

Re: 6.32.2 released

Thu Oct 01, 2015 1:12 am

Aligner - Very often people are confusing bug with real error messages. In this case I see that these errors are on your WAN interface. Fix was for errors on switch group. In any case that is not the same situation. I suggest that at first you check with packet Sniffer if there really are no excessive broadcast/multicast packets. If you do not have them, then generate supout file and send it to support@mikrotik.com
Thank you, will check it with packet sniffer. For now problem gone, but who know will it ever return or not. My internet provider insist that there no any loops or excessive multicasts in the network. For a future, if this is a provider problem - is there any way to prevent this message from logging? Also, what is a conditions for this message?
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1409
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.32.2 released

Thu Oct 01, 2015 9:14 am

myke1124 - We managed to reproduce your problem and we will fix it as soon as possible;
Aligner - You can remove these log messages by accessing logging settings. There you should change topics from topics=warning to topics=warning,!interface
 
Clauu
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 205
Joined: Fri Mar 21, 2014 8:27 pm
Location: RO

Re: 6.32.2 released

Thu Oct 01, 2015 11:13 am

For ppc(rb850gx2) we don't longer have resources-sector writes?
Having fun with RB850Gx2, RB2011UiAS-2HnD, RB260GSP, RB751U-2HnD, CRS112, RB3011UiAS, hAP ac, cAP ac and hAP ac². More others on the way :-)
 
BLAKE12
just joined
Posts: 9
Joined: Thu Oct 01, 2015 1:48 pm

Re: 6.32.2 released

Thu Oct 01, 2015 1:57 pm

So,there is a new features added in 6.32.2
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1409
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: 6.32.2 released

Fri Oct 02, 2015 8:05 am

BLAKE12 - Which one/s are you understanding as new features?
 
leaseitc
just joined
Posts: 3
Joined: Sun Oct 04, 2015 12:14 am

Re: 6.32.2 released

Sun Oct 04, 2015 12:29 am

I upgraded my Mikrotik RB951G-2HnD to 6.32.2 from 6.32.1 and now I cannot set my wireless to channel 11 frequency (2.462). Before I updated I was able to set my frequency to that channel. I am trying to setup multiple access points on my network, and I need the be able to have 1,6, and 11 for wireless, non-overlapping channel setup. I tried downgrading to 6.30.4, but I am still unable to set my wifi to channel 11. Is this a known bug, or is there a setting I'm missing? Please advise.

Screenshot here (the forum IMG tags are not working for me): https://www.dropbox.com/s/lk4yllgd0vemx ... 1%3A58.png
 
gtj
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 119
Joined: Thu Apr 30, 2015 2:52 am
Location: Colorado US

Re: 6.32.2 released

Sun Oct 04, 2015 1:10 am

I upgraded my Mikrotik RB951G-2HnD to 6.32.2 from 6.32.1 and now I cannot set my wireless to channel 11 frequency (2.462). Before I updated I was able to set my frequency to that channel. I am trying to setup multiple access points on my network, and I need the be able to have 1,6, and 11 for wireless, non-overlapping channel setup. I tried downgrading to 6.30.4, but I am still unable to set my wifi to channel 11. Is this a known bug, or is there a setting I'm missing? Please advise.

Screenshot here (the forum IMG tags are not working for me): https://www.dropbox.com/s/lk4yllgd0vemx ... 1%3A58.png
It's because you have the extension channel set to Ce which puts it above channel 11 and outside the valid range. You need eC.
 
leaseitc
just joined
Posts: 3
Joined: Sun Oct 04, 2015 12:14 am

Re: 6.32.2 released

Sun Oct 04, 2015 1:49 am

I upgraded my Mikrotik RB951G-2HnD to 6.32.2 from 6.32.1 and now I cannot set my wireless to channel 11 frequency (2.462). Before I updated I was able to set my frequency to that channel. I am trying to setup multiple access points on my network, and I need the be able to have 1,6, and 11 for wireless, non-overlapping channel setup. I tried downgrading to 6.30.4, but I am still unable to set my wifi to channel 11. Is this a known bug, or is there a setting I'm missing? Please advise.

Screenshot here (the forum IMG tags are not working for me): https://www.dropbox.com/s/lk4yllgd0vemx ... 1%3A58.png
It's because you have the extension channel set to Ce which puts it above channel 11 and outside the valid range. You need eC.
Thanks for the prompt response :-)
 
texmeshtexas
newbie
Posts: 36
Joined: Sat Oct 11, 2008 11:17 pm

Re: 6.32.2 released

Mon Oct 05, 2015 2:44 am

There seems to be an issue with SNTP getting synced in this version.
I use a script to periodically set my server IPs to us.pool.ntp.org and time.nist.gov
script works fine but router simply wont sync any more after upgrading from 6.30 to 6.32.2.
 
texmeshtexas
newbie
Posts: 36
Joined: Sat Oct 11, 2008 11:17 pm

Re: 6.32.2 released

Mon Oct 05, 2015 2:51 am

There seems to be an issue with SNTP getting synced in this version.
I use a script to periodically set my server IPs to us.pool.ntp.org and time.nist.gov
script works fine but router simply wont sync any more after upgrading from 6.30 to 6.32.2.
Well, turns out I forgot to do the Routerboad fw updated after the package update. now its working like it should.
 
Clauu
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 205
Joined: Fri Mar 21, 2014 8:27 pm
Location: RO

Re: 6.32.2 released

Mon Oct 05, 2015 1:15 pm

For ppc(rb850gx2) we don't longer have resources-sector writes?
??
Having fun with RB850Gx2, RB2011UiAS-2HnD, RB260GSP, RB751U-2HnD, CRS112, RB3011UiAS, hAP ac, cAP ac and hAP ac². More others on the way :-)
 
Kraken2k
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 53
Joined: Wed Oct 01, 2014 1:50 pm
Location: Prague

Re: 6.32.2 released

Mon Oct 05, 2015 2:16 pm

Problem with router cache owerflow caused by sending traffic over IPsec tunnels (even if the router cache is turned off in the settings) still persists in this release :?

Ticket number #2015081766000633
 
Solaris
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 100
Joined: Thu Apr 29, 2010 5:05 pm

Re: 6.32.2 released

Fri Oct 09, 2015 8:51 pm

My RB1100 rebooted itself every roughly middle of the night with error
oct/07 03:08:07 system,error,critical System rebooted because of kernel failure 
oct/07 03:08:07 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown 
Ticker #2015100966000564
 
Nezz
just joined
Posts: 5
Joined: Mon Sep 28, 2015 8:00 am

Re: 6.32.2 released

Mon Dec 07, 2015 11:55 pm

Hello, I excuse my English, I am using the google translator.
I want help, I have a RB1100Hx2 v6.32.2 and today and I can not enter Winbox is very strange because I've always been able to enter without problems, can not enter the web.
When I want to enter the IP Winbox shows me a message "ERROR: could not connect to" ip "
When I want to enter the MAC winbox shows me the message "Incorrect user or password" is strange because no one has changed the user or password.
I also rebooted the router to test whether solved but I can not connect, there is a way to reset the settings or to enter?

My winbox is v3.0

Hola, disculpen mi inglés, estoy usando el traductor de google.
Quiero pedir ayuda, tengo un RB1100Hx2 v6.32.2 y el día de hoy ya no puedo entrar por Winbox, es muy extraño ya que siempre he podido ingresar sin problemas, tampoco puedo entrar por la web.
Cuando quiero ingresar por Winbox con la IP me muestra un mensaje “ERROR: could not connect to "ip"
Cuando quiero ingresar por winbox con la MAC me muestra un mensaje de “user or password incorrectos”, es raro porque nadie ha cambiado el usuario ni password.
También he reiniciado el router para probar si se soluciona pero no logro conectarme, hay algún modo de restablecer la configuración o poder ingresar?
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8319
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: 6.32.2 released

Tue Dec 08, 2015 1:24 am

When I want to enter the IP Winbox shows me a message "ERROR: could not connect to" ip "
can you ping that IP? is http://IP working?
When I want to enter the MAC winbox shows me the message "Incorrect user or password" is strange because no one has changed the user or password.
try empty password (and 'admin' user with empty password)
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
Kraken2k
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 53
Joined: Wed Oct 01, 2014 1:50 pm
Location: Prague

Re: 6.32.2 released

Tue Dec 08, 2015 12:29 pm

*) vrrp - fix arp=reply-only;
*) vrrp - do not warn about version mismatch if VRID does not match;
*) vrrp - allow VRRP to work behind firewall and NAT rules;
How this feature actually works?
 
Nezz
just joined
Posts: 5
Joined: Mon Sep 28, 2015 8:00 am

Re: 6.32.2 released

Tue Dec 08, 2015 11:27 pm

Sí, el ping a la ip funciona, mi router tiene una IP privada y una pública a ambas el ping funciona correcto, pero con ninguna de las 2 puedo conectarme.
He probado todas las combinaciones posibles de usuario y password con la MAC pero siempre me indica que está equivocado.
Lo raro es que hasta la semana pasada he podido conectarme sin problemas, tengo backups diarios de mi configuración pero no sé cómo restaurarlos si no puedo conectarme al mikrotik.


Yes, the ping ip works, my router has a private and a public IP ping works both correct, but with none of the two can connect.
I tried every possible combination of username and password to MAC but I always indicates that you are wrong.
The strange thing is that until last week was able to connect smoothly, I have daily backups of my setup but do not know how to restore them if I can not connect to mikrotik.
 
Kraken2k
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 53
Joined: Wed Oct 01, 2014 1:50 pm
Location: Prague

Re: 6.32.2 released

Thu Jan 07, 2016 1:04 pm

Problem with router cache owerflow caused by sending traffic over IPsec tunnels (even if the router cache is turned off in the settings) still persists in this release :?

Ticket number #2015081766000633
Just for the record - I finally managed to resolve this issue on router with ~20 IPsec tunnels (same router, same configuration with disabled tunnel never encountered this problem). tl;dr version: Guess what... by turning the cache back on.

This settings had no effect in version 6.30.2. - when I opened the ticket back then, I got the advice from MT support : "turn the IP cache feature off", but it had no effect and the setting stayed there.

But turning on the route cache ( /ip settings set route-cache=yes) in 6.32.1 (I did not test the next versions yet) actually force the cache to work as it should. However if you change it on running system, this change affect the cache records from that point only - cache entries created prior to the point you turn the route cache feature on, stays there forever, until the router is restarted.

It almost looks like IPsec tunnels use router cache regardless the cache on/off settings, but if the case is turned off in IP settings, no one cares about the records in cache any more, so it will overflow in the end, causing all IPv4 traffic to stop. Turning on the cache feature forces all records to be managed by regular cache algorithm, so it works as it should.

At least... two months of random outages and half year of daily reboots is finally over.
 
Basdno
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 118
Joined: Wed Feb 17, 2010 10:11 pm

Re: 6.32.2 released

Fri Jan 22, 2016 4:03 pm

DYNAMIC DNS PROBLEM IN BUGFIX 6.32.3 VERSION

Is any1 else having problems while using the BUGFIX VERSION: 6.32.3 that sometimes/often the Dynamic DNS does not get recieved or registered?!

Meaning that the customer does not get online, cause the DNS does not work for them!

The problem seems to be fixed in ROS v6.33.5 but as 6.32.3 is supposed to be a BUGFIX version, i would STRONGLY suggest that this fix is also applied and put into a "Bugfix 6.32.4 " version ASAP!


PS. For easier use of forums:

Would it not also be better to have a STICKY/PERMANENT forumthread for whatever is the present version of: CURRENT, BUGFIX and RC version. And that had the name in forum like f.ex: "ROS "BUGFIX" VERSION THREAD(Currently bugfix v6.32.3)" and "ROS "CURRENT" VERSION THREAD(Currently: Current v6.33.5)" or something similar??!!.

Tried to search for a thread that concerned only Bugfix v6.32.3, I couldnt find it, probably just me who screwed it up, but if one can probably others too!

Cheers
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7604
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Sun Jan 24, 2016 1:52 am

I had this problem with older versions but it is working correctly for all my devices running 6.32.3 so far.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests