Community discussions

 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1407
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Winbox3.3 released!

Mon Mar 14, 2016 2:22 pm

What's new in v3.3:

*) added back 'Exit' button;
*) show all managed entries on Reconnect failure;
*) make mac winbox work more reliably (makes possbile to connect to RB850);
*) make RoMON work with RouterOS older than v6.35.

If you experience version related issues, then please report them to support@mikrotik.com.

Winbox is available here:
http://www.mikrotik.com/download

If you try to upgrade directly from Winbox loader and version is not available, then you might need to wait for a while until cache in path between your device and our servers is refreshed.
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7602
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: Winbox3.3 released!

Mon Mar 14, 2016 3:08 pm

very fast...
 
Genkun
newbie
Posts: 33
Joined: Mon Jul 27, 2015 11:32 am

Re: Winbox3.3 released!

Mon Mar 14, 2016 3:58 pm

very fast...
I think that's an understatement :lol:
 
nxs02
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 119
Joined: Sat Nov 07, 2015 1:25 pm
Location: Planet Earth

Re: Winbox3.3 released!

Mon Mar 14, 2016 4:42 pm

nice... keep the good work :D
 
Pea
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 191
Joined: Fri Jul 17, 2015 11:07 pm
Location: Czech

Re: Winbox3.3 released!

Mon Mar 14, 2016 9:02 pm

Just small note: Maybe you can add higher resolution app icon... 8)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
pukkita
Trainer
Trainer
Posts: 2982
Joined: Wed Dec 04, 2013 11:09 am
Location: Spain

Re: Winbox3.3 released!

Mon Mar 14, 2016 9:55 pm

Real fast!!! kudos!
Simplicity is the Ultimate Sophistication - Da Vinci
Getting the most out of this forum
 
scampbell
Trainer
Trainer
Posts: 457
Joined: Thu Jun 22, 2006 5:20 am
Location: Wellington, NZ
Contact:

Re: Winbox3.3 released!

Mon Mar 14, 2016 11:05 pm

Quick work !! :-)

Windows Smartscreen does not like it though - reports it as an unrecognised app from an unknown publisher on Windows10. You have to force Windows to run anyway.....
MTCNA, MTCWE, MTCRE, MTCTCE, MTCSE, MTCINE, Trainer
___________________
Mikrotik Distributor - New Zealand
http://www.campbell.co.nz
 
abis
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 51
Joined: Fri Apr 11, 2014 9:32 pm
Location: Romania

Re: Winbox3.3 released!

Tue Mar 15, 2016 12:35 am

Just small note: Maybe you can add higher resolution app icon... 8)
If you pin it on taskbar, you will have it with a good resolution ;)
Image Image
 
freemannnn
Long time Member
Long time Member
Posts: 669
Joined: Sun Oct 13, 2013 7:29 pm

Re: Winbox3.3 released!

Tue Mar 15, 2016 7:31 am

thanx for bringing back romon compatibility with older ros
 
k3dt
newbie
Posts: 29
Joined: Tue Jul 17, 2007 3:37 pm
Location: Czech Republic

Re: Winbox3.3 released!

Tue Mar 15, 2016 10:08 am

*) added back 'Exit' button;
Thank you guys!
 
rtlx
just joined
Posts: 7
Joined: Wed Apr 16, 2014 2:18 am

Re: Winbox3.3 released!

Tue Mar 15, 2016 10:21 am

Guys, PLEASE, take one hour study in today's cryptography and SIGN WINBOX EXECUTABLE (Microsoft Authenticode) with AT LEAST SHA-256 function, or dual-sign with SHA-256 and SHA-1 for compatibility (like Windows, WinRAR and other today's software does).

Your software is used in very sensitive environments, so security must be on very high level.

AT LEAST attach checksum on the website, but not with old-fashion, compromised and totally obsolete MD5 function, but with SHA-256 AT LEAST. sha256sum, sha256deep, HashTab, Total Commander and even PowerShell can do this.

THANK YOU SO MUCH

Also see: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 97#p477897
 
tetecko
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 70
Joined: Sun Jun 11, 2006 7:44 pm

Re: Winbox3.3 released!

Wed Mar 16, 2016 8:40 am

*) added back 'Exit' button;
Thank you guys!

+1 :-)))
 
WirelessRudy
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3082
Joined: Tue Aug 08, 2006 5:54 pm
Location: Spain

Re: Winbox3.3 released!

Wed Mar 16, 2016 2:43 pm

ok, now it seems MT is working on the winbox platform again ince years without.... I have one other, very annoying item, I'd like to discuss and see if it is open for improvement.

I seem to remember in the 'early' days, when I changed anything in the 'connect to' list, or the 'access' list of a wireless interface the object (CPE) did not disconnect each time a change or edit was applied....
You just could change a name in the comment field for a unit in the accept list and apply while the unit itself just stayed connected to the AP radio.
Now this was in the days before NV2 and mimo technology....

But in fact it always irritated me that since then units disconnect for every little alteration we make in a list.
For instance, in access lists of AP's we mention an antenna (CPE) number, the clients name, type of antenna, signal of 1st connection (installation) and contract type. So in one eye stroke of the registration table of an AP we have all the most important data and inmediately available.
But to get a nice looking winbox overview we need to align the texts in columns and correct typo's, sometimes change contract, or client name, or type of antenna etc.
Since alterations are only visible in the registration table after the change is made in the access list and both are not visible at the same time to align all date properly you have to flap between windows all the time and each time make a new edit, apply it, go back to the reg. table, see if it is ligned out now, if not, go back to the access list, edit and apply again, etc. etc. etc.
Each time you apply the unit disconnects..... even if def. auth in the AP is enabled!
(Same in the 'connect to' list in the CPE. If an edit is applied to that list, even if def. auth is enable, the unit still disconnects)

Why would a CPE being forced to disconnect (and inmediately re-connects again) if only a text field in a comment label of a listing in the access list is changed?????
I'd remember for sure in the old days this was not the case...

Is this something that can be correct / improved in a new winbox version?
Show your appreciation of this post by giving me Karma! Thanks.

Rudy R. Puister

WISP operator based on MT routerboard & ROS.
 
User avatar
macgaiver
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1721
Joined: Wed May 18, 2005 5:57 pm
Location: Sol III, Sol system, Sector 001, Alpha Quadrant

Re: Winbox3.3 released!

Wed Mar 16, 2016 2:57 pm

I have one other, very annoying item, I'd like to discuss and see if it is open for improvement.
This sounds like feature request for new wireless-rep package not winbox, now when any card can work in 2 modes at the same time and even scan and snoop without disconnecting clients i think adjustment in connect and access list shouldn't disconnect users also

. i think you need to write this feature request to support
With great knowledge comes great responsibility, because of ability to recognize id... incompetent people much faster.
 
Awax
just joined
Posts: 17
Joined: Fri Aug 16, 2013 4:18 pm

Re: Winbox3.3 released!

Wed Mar 16, 2016 3:13 pm

In model of "hAP lite (smips)" there are no data
Image
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1407
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox3.3 released!

Wed Mar 16, 2016 3:53 pm

Awax - Do you use Winbox 3.3? This is problem from older version Winbox.
 
freemannnn
Long time Member
Long time Member
Posts: 669
Joined: Sun Oct 13, 2013 7:29 pm

Re: Winbox3.3 released!

Wed Mar 16, 2016 4:00 pm

please make winbox (windows) fully portable. something to be like the screenshot below in my external harddisk. why is necesary to search in %appdata% to find files of winbox.
all the files of winbox in current folder!
the problem with current folder is that view files does not be transfered and we have to look at %appdata% folder
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by freemannnn on Wed Mar 16, 2016 4:05 pm, edited 1 time in total.
 
easyspot
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 64
Joined: Thu Jun 07, 2012 7:09 pm

Re: Winbox3.3 released!

Wed Mar 16, 2016 4:03 pm

Winbox V3 problem including V3.3:

Look at the picture, at my screen size 1280x800px, in Wireless - Advanced Mode window size too long. How about smaller screen pixel size such as notebook PC 1366x768 or netbook PC 1024x600? How can we set?
Imagine if all buttons and info located at title bar (such as firefox/chrome). Sure we can have more space to work with.
Or if can't do that, please provide scroll bar/button. Thanks.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
conrad
just joined
Posts: 13
Joined: Sat Jan 18, 2014 6:36 pm

Re: Winbox3.3 released!

Wed Mar 16, 2016 5:53 pm

Hi
Когда появится возможность изменять размеры полей в логе?
When there is an opportunity to change the sizes of fields in the log?
It seems, promised to return in release.
Image
 
Awax
just joined
Posts: 17
Joined: Fri Aug 16, 2013 4:18 pm

Re: Winbox3.3 released!

Wed Mar 16, 2016 6:55 pm

Awax - Do you use Winbox 3.3? This is problem from older version Winbox.
Yes version 3.3
 
Pea
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 191
Joined: Fri Jul 17, 2015 11:07 pm
Location: Czech

Re: Winbox3.3 released!

Wed Mar 16, 2016 11:55 pm

Just small note: Maybe you can add higher resolution app icon... 8)
If you pin it on taskbar, you will have it with a good resolution ;)
Yes, pinned icon on taskbar looks nice.
But when I click it and Winbox is running it gets pixelated :shock:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
WirelessRudy
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3082
Joined: Tue Aug 08, 2006 5:54 pm
Location: Spain

Re: Winbox3.3 released!

Thu Mar 17, 2016 1:52 am

Hi
Когда появится возможность изменять размеры полей в логе?
When there is an opportunity to change the sizes of fields in the log?
It seems, promised to return in release.
Image
Not only that. We've been asking to select, copy and drag text from log to windows desktop.
When searching in long log files you need to be able to select a certain line, or more.
Better would then be it would be able to copy it and paste it into some txt document...
Show your appreciation of this post by giving me Karma! Thanks.

Rudy R. Puister

WISP operator based on MT routerboard & ROS.
 
acung
just joined
Posts: 19
Joined: Thu Nov 26, 2009 5:57 pm
Location: Jakarta

Re: Winbox3.3 released!

Thu Mar 17, 2016 7:00 am

Winbox V3 problem including V3.3:

Look at the picture, at my screen size 1280x800px, in Wireless - Advanced Mode window size too long. How about smaller screen pixel size such as notebook PC 1366x768 or netbook PC 1024x600? How can we set?
Imagine if all buttons and info located at title bar (such as firefox/chrome). Sure we can have more space to work with.
Or if can't do that, please provide scroll bar/button. Thanks.
+1
 
Dealsnprice
just joined
Posts: 1
Joined: Thu Mar 17, 2016 8:59 am
Location: Gurgaon, Haryana, INDIA
Contact:

Re: Winbox3.3 released!

Thu Mar 17, 2016 9:17 am

Quick Quick Quick...
 
Ansy
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 72
Joined: Mon Oct 17, 2011 1:32 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Winbox3.3 released!

Thu Mar 17, 2016 10:53 am

Winbox V3 problem including V3.3:
Look at the picture, at my screen size 1280x800px, in Wireless - Advanced Mode window size too long. How about smaller screen pixel size such as notebook PC 1366x768 or netbook PC 1024x600? How can we set?
Imagine if all buttons and info located at title bar (such as firefox/chrome). Sure we can have more space to work with.
Or if can't do that, please provide scroll bar/button. Thanks.
Wow... Do you still have Windows Taskbar at bottom of desktop/screen? Guys, move it to the left border!
That modern displays with aspect ratios (16:9, 16:10) are for movies, sad but true... even web browsing is uncomfortable.
P.S. May be tweeking screen control settings (to other than default 100% 96dpi) will help?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24206
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox3.3 released!

Thu Mar 17, 2016 11:08 am

Very sad to see somebody using 1024x600 sceens. I think most phones have more.
No answer to your question? How to write posts
 
WirelessRudy
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3082
Joined: Tue Aug 08, 2006 5:54 pm
Location: Spain

Re: Winbox3.3 released!

Thu Mar 17, 2016 2:58 pm

Very sad to see somebody using 1024x600 sceens. I think most phones have more.
That's unfair to say. There are still a lot of 12" netbooks around that are in fact ideal to bring with you to a client or a tower to trouble shoot. But then indeed, in advanced mode part of the info cannot be displayed.

And the remark of Ansy is also poor. If you use dual screen setup (like many nowadays) then a taskbar on the side is not very handy. And too small too. I never liked it on the side anyway but that can be personal. But if you have two, or even three 22" screens side by side a taskbar on the side makes no sense....
Show your appreciation of this post by giving me Karma! Thanks.

Rudy R. Puister

WISP operator based on MT routerboard & ROS.
 
abis
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 51
Joined: Fri Apr 11, 2014 9:32 pm
Location: Romania

Re: Winbox3.3 released!

Thu Mar 17, 2016 3:12 pm

Just small note: Maybe you can add higher resolution app icon... 8)
If you pin it on taskbar, you will have it with a good resolution ;)
Yes, pinned icon on taskbar looks nice.
But when I click it and Winbox is running it gets pixelated :shock:
Yes, because of the settings from taskbar.
Try use Taskbar buttons: Always combine, hide labels
Image Image
 
easyspot
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 64
Joined: Thu Jun 07, 2012 7:09 pm

Re: Winbox3.3 released!

Fri Mar 18, 2016 1:32 pm

Agree with WirelessRudy
Will u guys bring notebook PC with 15.6" FHD 1920*1080px to roof/tower? How big? How heavy? How long the battery will last? Dont u guys think its silly? :lol:
We all go to roof/tower using cheap netbook PC so in case of accident, we wont lose so much money. Netbook PC always have small display size n of course small amount of pixels.
About taskbar location, wherever it is, it wont affect much. :D
 
User avatar
SiB
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 171
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: Winbox3.3 released!

Sat Mar 19, 2016 2:04 am

1) Please add working 'Ctrl+F' at start of WinBox. I must always click on any managed or neighbors RB first.
2) When I connect to RB then window is always open partial out of my monitor :) Picture
Screenshot_3.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
MTCNA + MTCRE + MTCINE | ~600 users at ~150 RouterBoards in EMEA | Telegram: @SiB_PL | WebChat: Tokonda
WinBox Tip: F6 works as ALT+TAB | Gliffy.com - free network schematic | prnt.sc - free ScreenShot software
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7602
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Sat Mar 19, 2016 7:03 am

Partially opened window is something I can see in 1/10 occasions. I don't understand why several times everything opens normally according to the saved layout and suddenly not. When this happens it is bad to close such window because the layout gets saved in this shape so it's damaged. The only way is to maximize the window and reload the layout from the file again. Then it is correct. It is very annoying bug.
 
nashrty
just joined
Posts: 1
Joined: Thu Nov 12, 2015 10:26 am

Re: Winbox3.3 released!

Sat Mar 19, 2016 10:35 am

fantastic
 
User avatar
BartoszP
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1715
Joined: Mon Jun 16, 2014 1:13 pm
Location: Poland

Re:

Sat Mar 19, 2016 12:32 pm

Partially opened window is something I can see in 1/10 occasions. I don't understand why several times everything opens normally according to the saved layout and suddenly not.
Jarda, do you use doublemonitor setup ?
If yes then Windows remeber that the screen is wider and therefore opens applications' windows in such "strange" way. I suppose ... maybe I 'm wrong :-)
Real admins use real keyboards.
 
User avatar
isolnet
newbie
Posts: 45
Joined: Sat Jan 30, 2016 7:28 am
Location: India

Re: Winbox3.3 released!

Sat Mar 19, 2016 6:33 pm

Nice jobs...
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7602
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Sun Mar 20, 2016 2:27 am

No. It's mostly single screen notebook with full hd display, win 7 ultimate 64bit. It does only time to time. In most cases it opens correctly. I have not seen any difference between those cases.
 
dcone
just joined
Posts: 1
Joined: Sun Mar 20, 2016 2:38 am

Re: Winbox3.3 released!

Sun Mar 20, 2016 2:40 am

where can I download the mac version of this?
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7602
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Sun Mar 20, 2016 2:54 am

No mac version. Use emulator.
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1407
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox3.3 released!

Wed Mar 23, 2016 4:58 pm

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests