Community discussions

 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1406
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

v6.35.2 [current] is released!

Fri May 06, 2016 10:20 am

What's new in 6.35.2 (2016-May-02 10:09):

*) discovery - fixed identity discovery (introduced in 6.35.1);
*) firewall - fixed policy routing configurations (introduced in 6.35rc38);
*) log - fixed time zone adjustment (introduced in 6.35.1);
*) queue - fixed interface queue type for ovpn tunnels;
*) snmp - fixed snmp timeout (introduced in 6.35.1);
*) vrrp - fixed missing vrrp interfaces after upgrade (introduced in 6.35.1).

If you experience version related issues, then please send supout file from your router to support@mikrotik.com. File must be generated while router is not working as suspected or after crash.
 
nxs02
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 119
Joined: Sat Nov 07, 2015 1:25 pm
Location: Planet Earth

Re: v6.35.2 [current] is released!

Fri May 06, 2016 3:21 pm

keep up the good work guys :D
 
napismizpravu
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 135
Joined: Sat Apr 09, 2011 1:27 pm
Location: czech

Re: v6.35.2 [current] is released!

Fri May 06, 2016 4:42 pm

RB433UAH 6.35.2 > IPv6 Tunnel no works local, no advertise IPv6 adresses (6.35.1 works)


edit: reboot routerboard IPv6 tunel works in version 6.35.2 ...depression RouterOS after updating
 
105547111
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 131
Joined: Fri Jun 22, 2012 9:46 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Sat May 07, 2016 3:33 am

What about load balancing - Is this fixed?
 
MartijnVdS
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 93
Joined: Wed Aug 13, 2014 9:36 am

Re: v6.35.2 [current] is released!

Sat May 07, 2016 9:00 am

What about load balancing - Is this fixed?
I'd say the VRRP fix would imply that?
 
User avatar
dgnevans
Member
Member
Posts: 463
Joined: Fri Mar 08, 2013 11:24 am
Location: Zimbabwe
Contact:

Re: v6.35.2 [current] is released!

Sat May 07, 2016 4:00 pm

Simple queues not working 100%. When simple queue applied web speeds fluctuate and picks drop to external websites. Removing simple queue resolves. Reverting to v6.32.4 resolves the issue.
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5545
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Sun May 08, 2016 10:07 am

What about load balancing - Is this fixed?
I'd say the VRRP fix would imply that?
VRRP has nothing to do with load balancing...
 
User avatar
Cha0s
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 880
Joined: Tue Oct 11, 2005 4:53 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Sun May 08, 2016 2:38 pm

What about load balancing - Is this fixed?
*) firewall - fixed policy routing configurations (introduced in 6.35rc38);
I think this fix covers 'load balancing'
 
User avatar
Deantwo
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 289
Joined: Tue Sep 30, 2014 4:07 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Mon May 09, 2016 10:39 am

*) queue - fixed interface queue type for ovpn tunnels;
Fixed what and how?

I am having problems with SSTP interface queues after upgrading routers from 5.x versions.
See: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=1&t=108175

Don't know if a supout file is necessary when it is an easily reproduced issue.
I wish my FTP was FTL.
 
User avatar
docmarius
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1210
Joined: Sat Nov 06, 2010 12:04 pm
Location: Timisoara, Romania
Contact:

Re: v6.35.2 [current] is released!

Mon May 09, 2016 12:52 pm

On my hAP SNTP Server does not synchronize with a USB GPS starting with 6.35 (GPS reception is working, GPS monitor is updating).
Worked on 6.34. Reverting to 6.32.4 solves the issue.
Torturing CCR1009-7G-1C-1S+, RB450G, RB750GL, RB951G-2HnD, RB960PGS, RB260GSP, OmniTIK 5HnD and NetMetal 922UAGS-5HPacD + R11e-5HnD in my home network.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24058
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v6.35.2 [current] is released!

Mon May 09, 2016 1:41 pm

On my hAP SNTP Server does not synchronize with a USB GPS starting with 6.35 (GPS reception is working, GPS monitor is updating).
Worked on 6.34. Reverting to 6.32.4 solves the issue.
post your "/port" settings please, as ours still works. SNTP can't have a server, you mean regular NTP probably
No answer to your question? How to write posts
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5545
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Mon May 09, 2016 3:49 pm

Running 6.35.2 on a CCR1009-8G-1S-1S+ the display of the FAN RPM is erratic.
When viewing the health page on the browser about 1 out of 3-4 automatic refreshes the FAN rpm line disappears.
When displaying the FAN RPM on the frontside display it drops to 0.
(fan is running at constant speed judged by the sound)
 
maruhpro
just joined
Posts: 5
Joined: Thu Aug 07, 2014 8:56 pm
Location: Osorio/RS, Brazil
Contact:

Re: v6.35.2 [current] is released!

Mon May 09, 2016 5:54 pm

It's a bug or a feature?

Some clients directly connected to the router (cable) or to a panel (wireless 5.8/2.4) appear in arp address with 00:00:00:00:00:00 mac.

In version 6.28 it's ok.
 
User avatar
macgaiver
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1717
Joined: Wed May 18, 2005 5:57 pm
Location: Sol III, Sol system, Sector 001, Alpha Quadrant

Re: v6.35.2 [current] is released!

Mon May 09, 2016 5:59 pm

It's a bug or a feature?

Some clients directly connected to the router (cable) or to a panel (wireless 5.8/2.4) appear in arp address with 00:00:00:00:00:00 mac.

In version 6.28 it's ok.
feature, that is how incomplete ARP entries are indicated, so that you have easier time to debug ARP related problems
With great knowledge comes great responsibility, because of ability to recognize id... incompetent people much faster.
 
planetcaravan
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 259
Joined: Tue Aug 25, 2009 5:33 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Mon May 09, 2016 11:11 pm

Hi,

I've just updated a brand new LHG 5 from 6.35.1 to 6.35.2 and it bricked! Can't access, can't see on WinBox, ether1 is up only for 1 second.
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7601
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Mon May 09, 2016 11:52 pm

_removed_
 
User avatar
docmarius
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1210
Joined: Sat Nov 06, 2010 12:04 pm
Location: Timisoara, Romania
Contact:

Re: v6.35.2 [current] is released!

Tue May 10, 2016 9:57 am

On my hAP SNTP Server does not synchronize with a USB GPS starting with 6.35 (GPS reception is working, GPS monitor is updating).
Worked on 6.34. Reverting to 6.32.4 solves the issue.
post your "/port" settings please, as ours still works. SNTP can't have a server, you mean regular NTP probably
Yes, i meant NTP server.
Exact router model is RB951Ui-2nD EU, Firmware 3.33
/port
set 0 name=usb1

/system gps
set enabled=yes port=usb1 set-system-time=yes

/system ntp server
set enabled=yes
Trying to use it as a NTP server gets error: "server not synchronized" on the other RB.
GPS is a ublox 6 USB mouse.

As a hint on the GPS mouse:
- It works on Windows
- It works on Omnitik (checked until 6.34)
- It fails to work on NetMetal5 RB922UAGS (checked different firmwares, it gets a GPS data set, then stops)
- It fails on Linux (kernel 3.16) unless plugged into a USB hub - it requests the wrong driver (uhci vs. ohci, ok with USB hub)
- It worked on hAP until 6.34.x, fails on 6.35 and 6.35.2
Torturing CCR1009-7G-1C-1S+, RB450G, RB750GL, RB951G-2HnD, RB960PGS, RB260GSP, OmniTIK 5HnD and NetMetal 922UAGS-5HPacD + R11e-5HnD in my home network.
 
ssbaksa
newbie
Posts: 28
Joined: Tue Oct 20, 2015 10:38 am

Re: v6.35.2 [current] is released!

Tue May 10, 2016 11:55 am

Hi,

I have upgraded my RB1200 from 6.34.4 to 6.35.2 and all worked OK on the first glance. This is our main router firewall in test lab for connecting corporate net to test lab. I have checked connectivity to (almost) all mayor segments - no problems there.
In the morning my colleagues reported that 2 VLAN (VLAN310 and VLAN311) segments of 42 which we are using are not to be reached. I have tested ping from corporate and it failed. Ping from router was successful as long I am using the same interface - routing was broken for those two segments only. Reboot didn't help either.
I dint have any other choice but to revert to previous firmware. Only one thing I have forgot, to build support.rif while new firmware was applied. I have created one after downgrade. I am not sure that this will help to pinpoint error.

What can be done now?

Br

Sasa
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24058
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v6.35.2 [current] is released!

Tue May 10, 2016 12:09 pm

/port
set 0 name=usb1

/system gps
set enabled=yes port=usb1 set-system-time=yes

/system ntp server
set enabled=yes
Try this:
set 0 baud-rate=4800 
No answer to your question? How to write posts
 
maruhpro
just joined
Posts: 5
Joined: Thu Aug 07, 2014 8:56 pm
Location: Osorio/RS, Brazil
Contact:

Re: v6.35.2 [current] is released!

Tue May 10, 2016 5:26 pm

It's a bug or a feature?

Some clients directly connected to the router (cable) or to a panel (wireless 5.8/2.4) appear in arp address with 00:00:00:00:00:00 mac.

In version 6.28 it's ok.
feature, that is how incomplete ARP entries are indicated, so that you have easier time to debug ARP related problems
How can I debug ARP related problems?
After update to 6.35.2 many clients have 00:00:00:00:00:00 mac address.
 
User avatar
docmarius
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1210
Joined: Sat Nov 06, 2010 12:04 pm
Location: Timisoara, Romania
Contact:

Re: v6.35.2 [current] is released!

Tue May 10, 2016 6:30 pm


Try this:
set 0 baud-rate=4800 
I set the baud rate to 4800 (was 9600).

Just to be clear on this: GPS Monitor works in both cases (position and time are updated on 6.32.4 and 6.35.2 and both baud rates):
/system gps> mon
        date-and-time: may/10/2016 15:11:02
             latitude: N 45 43' 32.796''
            longitude: E 21 14' 43.796''
             altitude: 96.800003m
                speed: 0.055560 km/h
  destination-bearing: none
         true-bearing: 0.000000 deg. True
     magnetic-bearing: 0.000000 deg. Mag
                valid: yes
           satellites: 9
- The NTP server on 6.35.2 still remains in INIT state (linux client)/ Last Bad Packet Reason: server-not-synchronized (and no update) for ROS client.
- On 6.36rc11 the USB port shows to be invalid and can not be used. After deleting the invalid entry, no usb port is shown.
- Reverting to bug fix 6.32.4 fixes everything and NTP server is working, even with default 9600bps.
Torturing CCR1009-7G-1C-1S+, RB450G, RB750GL, RB951G-2HnD, RB960PGS, RB260GSP, OmniTIK 5HnD and NetMetal 922UAGS-5HPacD + R11e-5HnD in my home network.
 
Senux
newbie
Posts: 33
Joined: Wed Jun 30, 2010 6:19 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Tue May 10, 2016 6:45 pm

It's a bug or a feature?

Some clients directly connected to the router (cable) or to a panel (wireless 5.8/2.4) appear in arp address with 00:00:00:00:00:00 mac.

In version 6.28 it's ok.
feature, that is how incomplete ARP entries are indicated, so that you have easier time to debug ARP related problems
How can I debug ARP related problems?
After update to 6.35.2 many clients have 00:00:00:00:00:00 mac address.
Also there is ghost clients with 00 mac. Mikrotik claims solved this issue, but maybe only in dreams
 
maruhpro
just joined
Posts: 5
Joined: Thu Aug 07, 2014 8:56 pm
Location: Osorio/RS, Brazil
Contact:

Re: v6.35.2 [current] is released!

Tue May 10, 2016 7:49 pm


feature, that is how incomplete ARP entries are indicated, so that you have easier time to debug ARP related problems
How can I debug ARP related problems?
After update to 6.35.2 many clients have 00:00:00:00:00:00 mac address.
Also there is ghost clients with 00 mac. Mikrotik claims solved this issue, but maybe only in dreams
and I can't do downgrade, because appear a message in log "omitting package routeros-mipsbe-6.32.4; newer package routeros-mipsbe-6.35.2 is already installed"
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7601
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Tue May 10, 2016 7:58 pm

You need to press downgrade button. Simple reboot doesn't the downgrade on its own.
For 6.32.4 you can use automatic download and upgrade function with bugfix chain set.
 
drbunsen
newbie
Posts: 37
Joined: Fri Apr 29, 2016 7:24 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Wed May 11, 2016 2:35 pm

- The NTP server on 6.35.2 still remains in INIT state
I can confirm the same on RB3011 for v6.35 and v6.35.2
 
temandroid
just joined
Posts: 1
Joined: Thu May 12, 2016 8:59 am

Re: v6.35.2 [current] is released!

Thu May 12, 2016 9:18 am

Have a problem on x86 system - can't access to ROS by WinBox or WebFig, but telnet is ok.
In WinBox no changes after phrase "Downloading plugins" , but in log "user logged in by winbox"...
 
User avatar
macgaiver
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1717
Joined: Wed May 18, 2005 5:57 pm
Location: Sol III, Sol system, Sector 001, Alpha Quadrant

Re: v6.35.2 [current] is released!

Thu May 12, 2016 9:31 am

Have a problem on x86 system - can't access to ROS by WinBox or WebFig, but telnet is ok.
In WinBox no changes after phrase "Downloading plugins" , but in log "user logged in by winbox"...
firewall? what winbox version? mac-winbox?
With great knowledge comes great responsibility, because of ability to recognize id... incompetent people much faster.
 
acidsas
newbie
Posts: 35
Joined: Tue May 21, 2013 1:48 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Thu May 12, 2016 12:46 pm

Something strange is going on with ether5 on RB750GL. Port 5 is disconnected, but there is a lot of traffic according to counters. Up to 40Gbit per second :)
I'll mail support to support.
 
Towerboy1983
just joined
Posts: 1
Joined: Thu May 12, 2016 11:37 am

Re: v6.35.2 [current] is released!

Thu May 12, 2016 1:20 pm

Hi, all
Not sure if this is the correct place.

I have a CCR1009-8G-1S-PC cloud core with OS 6.35.2 that we want to use as a Dude server.

We got Dude loaded onto the router, works almost perfectly.
We are experiencing 2 problems with this router now

1 For some reason or other, if we open an router in Dude, it does not go full screen, if we open it full screen, the original size is the only working area.
2 After we got Dude working, we aren't able to safe any settings. Not even if I try and reset the router does the settings disappear.

All help will be appreciated.
 
User avatar
Vitokhv
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 68
Joined: Mon Aug 19, 2013 4:52 am

Re: v6.35.2 [current] is released!

Sat May 14, 2016 11:12 am

6.32.4 (Bugfix only)
6.35.2 (Current)
6.36rc12 (Release candidate)

that this stable, no error?
for RB751U-2HnD
 
tesomahok
just joined
Posts: 1
Joined: Sat May 14, 2016 1:16 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Sat May 14, 2016 1:23 pm

I have upgraded a couple of my routers (RB750 and RB450) from from 6.33.3 to 6.35.2 and IPSec vpn on all of them have the same problem - the tunnel is up, but the the traffic can't get thru. Reconfigure the tunnels does not fix the problem, so i downgraded back to version 6.33.3 and that fixed the problem immediately.
 
wencs
just joined
Posts: 10
Joined: Wed Mar 26, 2014 7:14 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Sun May 15, 2016 4:26 pm

Report BUG system clock time zone error Etc/GMT+4 error assing GMT offset -04:00
and correct America/Caracas/ -04:00
Image
 
andriys
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1107
Joined: Thu Nov 24, 2011 1:59 pm
Location: Kharkiv, Ukraine

Re: v6.35.2 [current] is released!

Sun May 15, 2016 8:08 pm

Report BUG system clock time zone error Etc/GMT+4 error assing GMT offset -04:00
and correct America/Caracas/ -04:00
This is NOT a bug. In fact, this works as expected. A quote from Wikipedia:
The special area of "Etc" is used for some administrative zones ... In order to conform with the POSIX style, those zone names beginning with "Etc/GMT" have their sign reversed from the standard ISO 8601 convention. In the "Etc" area, zones west of GMT have a positive sign and those east have a negative sign in their name (e.g "Etc/GMT-14" is 14 hours ahead/east of GMT.)
 
YrPa
just joined
Posts: 1
Joined: Wed May 11, 2016 8:01 am

Re: v6.35.2 [current] is released!

Mon May 16, 2016 8:13 pm

Hi all!
Trying to upgrade from 6.0 via WinBox connection but getting "ERROR : missing wireless-6.35.2-mipsbe.npk"
I am new in RouterOS, so what is wrong?
Image
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7601
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Mon May 16, 2016 10:34 pm

Use wireless cm2 or rep packages instead original wireless package.
 
User avatar
ZeroByte
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4048
Joined: Wed May 11, 2011 6:08 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Thu May 19, 2016 7:00 pm


feature, that is how incomplete ARP entries are indicated, so that you have easier time to debug ARP related problems
How can I debug ARP related problems?
After update to 6.35.2 many clients have 00:00:00:00:00:00 mac address.
Also there is ghost clients with 00 mac. Mikrotik claims solved this issue, but maybe only in dreams
Mikrotik "claims" to have solved an issue where the ARPs were being sent out via the wrong interface (misplaced ARP). All-zero MAC addresses in the ARP table are NOT misplaced ARPs.

An IP address with all-zero MAC in the ARP table means that the Mikrotik has sent an ARP request for that IP address, but it has not received a reply to the ARP request. The zeros are a place-holder until something replies to the ARP.

The router has sent an ARP for that IP address because it has received a packet with the unused IP address as a destination. When the Mikrotik tries to forward this packet, it must first know the MAC address, right? So it tries to send an ARP to discover the MAC of the IP address. In this case, there is no host using the IP address, so no reply is made for the ARP, so the ARP entry stays set to all-zeros.

This all-zero MAC behavior is there so that if someone sends lots and lots of packets to the same unused IP address, the Mikrotik will not send a flood of ARP requests. If the Mikrotik didn't store the "pending" requests, then every single packet for the unused address would generate an ARP broadcast. This would lead to a possible way to flood the network with broadcasts.

This 00:00:00:00:00:00 behavior is helpful for troubleshooting because if you see it, then you know you're not receiving ARP replies from that IP address. If you have that address configured on a device, then seeing 00:00:00:00:00:00 tells you that the host cannot answer ARPs for some reason - usually a network connectivity issue.....
When given a spoon,
you should not cling to your fork.
The soup will get cold.
 
andersonlich
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 55
Joined: Thu Feb 26, 2009 1:05 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Fri May 20, 2016 7:12 am

using v6.35.2 on my CCR1072.
problem using SFP S-RJ01, this is not issued on v6.34.2.
already test back to back with notebook using IP. the result is can't ping to router.
the CCR detected the SFP-T, and config was disabled autonego and fixed to 1g + full duplex.
 
kuxu
just joined
Posts: 1
Joined: Sat May 21, 2016 5:31 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Sat May 21, 2016 5:38 pm

Using v6.35.2 on my 2011UiAS-2HnD
Simple queues not working :shock: :shock: :shock:
 
shuey
just joined
Posts: 4
Joined: Fri May 13, 2016 11:41 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Mon May 23, 2016 3:56 pm

I'm trying to install this version, but it doesn't have the server and client all in one package (like v3.6 did - one single installation file and you're up and running). I've downloaded the client install, and the server npk file, but the wiki doesn't explain how to "upload" the file in order to get it to work. And when I launch the client, it can't connect to the server (which obviously makes sense because I don't know how to incorporate the npk file).

Does this current version no longer function on the same level as v3.6? Do I need RouterOS in order to use the latest version of The Dude? If so, it looks like the "free" version isn't so "free" anymore, correct? (because RouterOS actually costs money to use?...)
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24058
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v6.35.2 [current] is released!

Mon May 23, 2016 4:29 pm

I'm trying to install this version, but it doesn't have the server and client all in one package (like v3.6 did - one single installation file and you're up and running). I've downloaded the client install, and the server npk file, but the wiki doesn't explain how to "upload" the file in order to get it to work. And when I launch the client, it can't connect to the server (which obviously makes sense because I don't know how to incorporate the npk file).

Does this current version no longer function on the same level as v3.6? Do I need RouterOS in order to use the latest version of The Dude? If so, it looks like the "free" version isn't so "free" anymore, correct? (because RouterOS actually costs money to use?...)
Are you talking about the Dude? In this case, this is the wrong topic, and the question was already answered in the manual and elsewhere:

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Th ... stallation
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Th ... nToNewDude
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Th ... _on_VM_CHR
No answer to your question? How to write posts
 
shuey
just joined
Posts: 4
Joined: Fri May 13, 2016 11:41 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Mon May 23, 2016 4:42 pm

Are you talking about the Dude? In this case, this is the wrong topic, and the question was already answered in the manual and elsewhere:

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Th ... stallation
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Th ... nToNewDude
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Th ... _on_VM_CHR
Thanks for the info Normis! (and for your patience - I'm still trying to wrap my head around all this new information, but your links helped a lot!)
 
mohnori
just joined
Posts: 1
Joined: Fri Jan 24, 2014 5:24 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Tue May 24, 2016 3:26 am

Hello
in PPPoE profile there is IdleTimeout its work like Session Timeout . that's mean if I put 5 minutes in Idle Timeout even if the user is active its will disconnected after 5 minutes , my router is CCR 1036 12G 4S. Please fix it.
 
JanezFord
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 262
Joined: Wed May 23, 2012 10:58 am

Re: v6.35.2 [current] is released!

Wed May 25, 2016 2:58 pm

Using v6.35.2 on my 2011UiAS-2HnD
Simple queues not working :shock: :shock: :shock:
Make sure you are not using fastrack .... my 2011 simple queues work fine on v6.35.2 but without fastrack.

JF
 
notToNew
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 146
Joined: Fri Feb 19, 2016 3:15 pm

Re: v6.35.2 [current] is released!

Wed May 25, 2016 5:11 pm

Using v6.35.2 on my 2011UiAS-2HnD
Simple queues not working :shock: :shock: :shock:
Make sure you are not using fastrack .... my 2011 simple queues work fine on v6.35.2 but without fastrack.

JF
Hm, I have the same issue with simple queues, which worked fine in 6.32.x.
I'm not using fasttrack (all fasttrack-rules in firewall are disabled!).
If it matters, I'm using 2 bridges (bridge-wan, bridge-lan).
--------------------------------------------------------------------------------------------
CCR1036-12G-4S, several 952Ui-5ac2nD, ...
 
dgcapel
just joined
Posts: 8
Joined: Tue Jan 26, 2016 6:03 pm
Location: Spain
Contact:

Re: v6.35.2 [current] is released!

Fri May 27, 2016 12:13 pm

Problem with 6.35.2
I set the public IP address in a interface : example ether6. And this IP address are disabled. If the DHCP client in this interface try to get Address, this return a error:

12:04:17 dhcp,error dhcp-client on ether6 failed to add IP address XXX.XXX.XXX.XXX: already have such address (6)

But .... the IP address are disabled!! If edit the IP address (disabled) or delete : work.
Thanks
 
User avatar
BartoszP
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1702
Joined: Mon Jun 16, 2014 1:13 pm
Location: Poland

Re: v6.35.2 [current] is released!

Fri May 27, 2016 12:20 pm

It's common behaviour.
Disabled = inactive != not assigned.
Same problem if you try to add to the firewall/address list the second item with same IP. There is now way even if previous is disabled.
Real admins use real keyboards.
 
User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 5910
Joined: Wed Feb 07, 2007 12:45 pm
Location: Latvia
Contact:

Re: v6.35.2 [current] is released!

Fri May 27, 2016 12:32 pm

It is not a problem, you cannot add same address multiple times in the list and it will not be allowed in the future too.
 
andriys
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1107
Joined: Thu Nov 24, 2011 1:59 pm
Location: Kharkiv, Ukraine

Re: v6.35.2 [current] is released!

Fri May 27, 2016 12:37 pm

I set the public IP address in a interface : example ether6. And this IP address are disabled. If the DHCP client in this interface try to get Address, this return a error
This seems to have recently been addressed in 6.36rc16. A quote from here:
Version 6.36rc16 has been released.

Changes since previous version:
...
*) address - allow multiple euqla ip addresses to be added if neither or only one is enabled;
...
 
User avatar
rushlife
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 94
Joined: Thu Nov 05, 2015 12:30 pm
Location: czech republic

Re: v6.35.2 [current] is released!

Fri May 27, 2016 1:05 pm

on ccr1072 is there problem, LCD does not working, whole time is screen empty / white
 
dgcapel
just joined
Posts: 8
Joined: Tue Jan 26, 2016 6:03 pm
Location: Spain
Contact:

Re: v6.35.2 [current] is released!

Fri May 27, 2016 3:00 pm

It is not a problem, you cannot add same address multiple times in the list and it will not be allowed in the future too.
OK! Thank you

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests