Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1438
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

v6.34.5 [bugfix] is released!

Wed Jun 01, 2016 9:07 am

Version 6.34.5 has been released in bugfix channel.

You can see changes since previous bugfix version (6.32.4) by looking through changelog starting from 6.33 and up to 6.34.5.
http://www.mikrotik.com/download

Changes since 6.34.4 version:

What's new in 6.34.5 (2016-May-27 11:52):

*) dude - (http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Th ... _changelog);
*) dude - in order to connect to dude server user requires dude policy to be enabled;
*) bonding - do not corrupt bonding statistics on configuration changes;
*) bonding - fixed crash when vlan parent mtu is higher than bonding mtu;
*) cloud - do not write minor status changes to storage;
*) ethernet - do not allow mtu to be higher than l2mtu and l2mtu to be higher than max-l2mtu (reduce automatically on upgrade if it was wrong before);
*) ipsec - better flush on proposal change;
*) ipsec - fixed crash on policy update;
*) log - fixed reboot log messages;
*) lte - do not allow to set multiple modes when it is not supported;
*) queue - fixed interface queue type for ovpn tunnels;
*) rb3011 - fixed port flapping on ether6-ether10;
*) rb3011 - fixed time keeping;
*) switch - fixed compact export;
*) tile - fixed performance regression on switch chip (introduced in 6.33rc18);
*) winbox - show voltage in Health only if there actually is voltage monitor;
*) wireless - fixed issue when CAPsMAN could lock CAPs interface;

If you experience version related issues, then please send supout file from your router to support@mikrotik.com. File must be generated while router is not working as suspected or after crash.
 
User avatar
nz_monkey
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1872
Joined: Mon Jan 14, 2008 1:53 pm
Location: Straya
Contact:

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Wed Jun 01, 2016 11:54 am

Nice one Mikrotik :)
http://thebrotherswisp.com/ | Mikrotik MTCNA, MTCRE, MTCINE | Fortinet FTCNA, FCNSP, FCT | Extreme Networks ENA
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7603
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Wed Jun 01, 2016 12:04 pm

Very nice. Thank you.
 
freemannnn
Long time Member
Long time Member
Posts: 683
Joined: Sun Oct 13, 2013 7:29 pm

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Wed Jun 01, 2016 12:06 pm

nice one for 1st of june! have a good month!
 
Fraction
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 82
Joined: Wed Jan 16, 2013 9:42 pm
Location: Helsinki, Finland

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Wed Jun 01, 2016 12:54 pm

Hmm.. it seems that logging doesn't use/regognize time zones anymore.
Every timestamp in logs are now in GMT time.
I'm quite sure that it worked before upgrade (from previous bugfix).

[admin@hap-lite] > /log print
..
09:49:16 system,info,account user admin logged in from X.X.X.X via ssh
...

[admin@hap-lite] > /ip cloud print
ddns-enabled: yes
update-time: yes
public-address: X
dns-name: X
status: updated

[admin@hap-lite] > /system clock print
time: 12:51:10
date: jun/01/2016
time-zone-autodetect: yes
time-zone-name: Europe/Helsinki
gmt-offset: +03:00
dst-active: yes

Edit: Same thing with x86 with and without SNTP enabled.
 
kmok1
newbie
Posts: 43
Joined: Wed Nov 28, 2012 6:49 pm
Location: Windsor ON Canada
Contact:

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Wed Jun 01, 2016 5:47 pm

+1 on my mipsbe.

This issue happened in ROS 6.35.1 also.
Hmm.. it seems that logging doesn't use/regognize time zones anymore.
Every timestamp in logs are now in GMT time.
I'm quite sure that it worked before upgrade (from previous bugfix).

[admin@hap-lite] > /log print
..
09:49:16 system,info,account user admin logged in from X.X.X.X via ssh
...

[admin@hap-lite] > /ip cloud print
ddns-enabled: yes
update-time: yes
public-address: X
dns-name: X
status: updated

[admin@hap-lite] > /system clock print
time: 12:51:10
date: jun/01/2016
time-zone-autodetect: yes
time-zone-name: Europe/Helsinki
gmt-offset: +03:00
dst-active: yes

Edit: Same thing with x86 with and without SNTP enabled.
 
patrick7
Member
Member
Posts: 302
Joined: Sat Jul 20, 2013 2:40 pm

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Wed Jun 01, 2016 9:04 pm

+1 on Tile (CCR1009-8G-1S-1S+)
 
Marino
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 53
Joined: Sun Jun 14, 2015 7:26 pm

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Wed Jun 01, 2016 9:44 pm

Anyone else having problems with mark routing in this version? Seems to be broken on my router.
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1438
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Thu Jun 02, 2016 10:33 am

kmok1 - We have managed to reproduce problem like this and are currently working on a solution;
Marino - We are not being able to find any issues with routing marks on any of our policy routing configuration tests. Please generate supout file on your device while problem is actual and send it to support@mikrotik.com
 
brointhemix
just joined
Posts: 19
Joined: Wed Oct 05, 2011 11:04 pm

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Thu Jun 02, 2016 12:16 pm

kmok1 - We have managed to reproduce problem like this and are currently working on a solution;
Marino - We are not being able to find any issues with routing marks on any of our policy routing configuration tests. Please generate supout file on your device while problem is actual and send it to support@mikrotik.com
Hello!

I have the same issue as Marino does. Basically, with the previous stable RouterOS version, I had a few statically added default routes over different gateways, all of them ping-checked and with a different routing mark. After the upgrade I can see them all as incative, even though all of them are pingable. When I remove the routing mark from the static route (so the route goes to the "main" table), the route becomes pingable again. I can see that on a x86 (VMWare) and a mipsbe (951G).

With routing mark:
2 S dst-address=0.0.0.0/0 gateway=172.16.80.1
gateway-status=172.16.80.1 inactive check-gateway=ping distance=1
scope=30 target-scope=10 routing-mark=network80


[admin@gw1] > /ping address=172.16.80.1
SEQ HOST SIZE TTL TIME STATUS
0 172.16.80.1 56 255 2ms
1 172.16.80.1 56 255 0ms
sent=2 received=2 packet-loss=0% min-rtt=0ms avg-rtt=1ms max-rtt=2ms
With routing mark removed:
0 A S dst-address=0.0.0.0/0 gateway=172.16.80.1
gateway-status=172.16.80.1 reachable via lo1011_network80
check-gateway=ping distance=1 scope=30 target-scope=10


[admin@gw1] > /ping address=172.16.80.1
SEQ HOST SIZE TTL TIME STATUS
0 172.16.80.1 56 255 0ms
sent=1 received=1 packet-loss=0% min-rtt=0ms avg-rtt=0ms max-rtt=0ms
This all worked fine with 6.32.4 .
 
User avatar
emils
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 613
Joined: Thu Dec 11, 2014 8:53 am

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Thu Jun 02, 2016 1:41 pm

brointhemix please generate supout file when you observe this problem and send to support@mikrotik.com
 
Kraken2k
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 58
Joined: Wed Oct 01, 2014 1:50 pm
Location: Prague

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Thu Jun 02, 2016 5:08 pm

Upgraded to 6.34.5 from previous bugfix version (6.32.4) and all VRRP interfaces are gone :( the same problem as v6.35.1 have...
 
mars
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 228
Joined: Sun Mar 14, 2010 1:43 pm

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Thu Jun 02, 2016 5:09 pm

is there a link where this version can be downloaded all at once
 
Fraction
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 82
Joined: Wed Jan 16, 2013 9:42 pm
Location: Helsinki, Finland

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Thu Jun 02, 2016 7:55 pm

All routes coming from RIP went inactives today. I saw RIP receiving updates every 3 mins as usually and routes were also visible in main routing table, but without A-flag (only Dr). I added one of the routes as static route, and it worked immediately.

Reboot solved the problem.
 
Beone
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 246
Joined: Fri Feb 11, 2011 1:11 pm

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Fri Jun 03, 2016 1:05 pm

snmp health is also broken in this release...

It is quite surprising how it is possible that the same bugs that where seen in 6.35.1 were also introduced in this release while it is called a bugfix release!!!
 
User avatar
dgnevans
Member
Member
Posts: 463
Joined: Fri Mar 08, 2013 11:24 am
Location: Zimbabwe
Contact:

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Fri Jun 03, 2016 10:39 pm

CCR1009-8F-1S-1S+ routing mark broken.
 
bratislav
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 53
Joined: Mon May 05, 2014 10:36 am

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Sat Jun 04, 2016 3:31 pm

Upgrade from v6.34.2 to v6.34.5 deleted and disabled SSTP client configuration ...
/interface sstp-client> print
Flags: X - disabled, R - running
0 X name="sstp-rtv" max-mtu=1500 max-mru=1500 mrru=disabled
connect-to=255.255.255.255:443 http-proxy=0.0.0.0:443 cert
verify-server-certificate=no verify-server-address-from-ce
user="" password="" profile=default keepalive-timeout=60
add-default-route=no dial-on-demand=no
authentication=pap,chap,mschap1,mschap2 pfs=no tls-version

Reentering configuration fixed this issue ...
 
Fraction
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 82
Joined: Wed Jan 16, 2013 9:42 pm
Location: Helsinki, Finland

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Sun Jun 05, 2016 12:55 pm

First reboot after upgrade "solved" the timestamp issue..
 
User avatar
bajodel
Long time Member
Long time Member
Posts: 545
Joined: Sun Nov 24, 2013 8:30 am
Location: Italy

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Sun Jun 05, 2016 9:07 pm

First reboot after upgrade "solved" the timestamp issue..
Confirmed on a rb1100, thanks for hint
 
User avatar
zervan
Member
Member
Posts: 324
Joined: Fri Aug 20, 2010 10:43 pm
Location: Slovakia
Contact:

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Tue Jun 07, 2016 8:15 am

All routes coming from RIP went inactives today. ... Reboot solved the problem.
Exactly the same problem here on RB2011UiAS-2HnD and CCR1009-8G-1S-1S+, both upgraded from good old RouterOS 6.33.5. I thought that 6.34.5 should be very stable upgrade, but instead of that - lost connection :?
Dusan Zervan from Slovakia
MTCNA, MTCRE
 
MetUys
newbie
Posts: 29
Joined: Mon Mar 17, 2014 1:19 pm

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Tue Jun 07, 2016 5:49 pm

Any news on a new bugfix for this version?
seems like no comments since the timestamp and traffic marking issues were noted.
a bit hesitant to move to this version until there is some clarity on those.
Were they setup specific or a problem on the version?
 
Marino
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 53
Joined: Sun Jun 14, 2015 7:26 pm

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Tue Jun 07, 2016 8:58 pm

I don't think the problem with mark routing is definitely a setup specific problem. With this setup I had problems with version 6.35.1 and this one. And there are more reports regarding this issue.
Any news on a new bugfix for this version?
seems like no comments since the timestamp and traffic marking issues were noted.
a bit hesitant to move to this version until there is some clarity on those.
Were they setup specific or a problem on the version?
 
tws101
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 284
Joined: Thu Sep 08, 2011 11:25 pm

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Wed Jun 08, 2016 12:40 am

VRRP interfaces disappeared after update...

Going from Bug Fix to Bug Fix version....

However I restored the previous backup and they appears to be up and running now.
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1438
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: v6.34.5 [bugfix] is released!

Thu Jun 09, 2016 9:29 am

Who is online

Users browsing this forum: EdPa and 18 guests