Community discussions

 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1406
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

v6.39.1 [current]

Wed May 03, 2017 1:46 pm

To upgrade, click "Check for updates" at /system package in your RouterOS configuration interface, or head to our download page: http://www.mikrotik.com/download

If you experience version related issues, then please send supout file from your router to support@mikrotik.com. File must be generated while router is not working as suspected or after crash.

What's new in 6.39.1 (2017-Apr-27 10:06):

*) defconf - discard default configuration startup query with RouterOS upgrade;
*) defconf - discard default configuration startup query with configuration change from Webfig;
*) smb - fixed external drive folder sharing when "/flash" folder existed;
*) smb - fixed invalid default share after reboot when "/flash" folder existed;
*) upnp - fixed firewall nat rule update when external IP address changes;
*) dns - made loading thousands of static entries faster;
 
cgabriel
just joined
Posts: 24
Joined: Sun Mar 01, 2015 9:14 am

Re: v6.39.1 [current]

Wed May 03, 2017 3:52 pm

Reading about the 6.39 problems, I have just made a backup before upgrading (via Winbox / Files), directly in root.
However, the backup file disappeared after upgrade; is it normal??
Fortunately the configuration was kept...

Regards,
Gabriel
 
Ansy
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 72
Joined: Mon Oct 17, 2011 1:32 pm
Location: Russia
Contact:

Re: v6.39.1 [current]

Wed May 03, 2017 3:53 pm

What's new in 6.39.1 (2017-Apr-27 10:06):
*) dns - made loading thousands of static entries faster;
Wonder how many that "thousands of static entries" can I load (faster or not) into DNS server?
dnsmasq manage about 50K eating 30MB RAM on x86... works well... wont the same in MT.
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5566
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: v6.39.1 [current]

Wed May 03, 2017 3:58 pm

Reading about the 6.39 problems, I have just made a backup before upgrading (via Winbox / Files), directly in root.
However, the backup file disappeared after upgrade; is it normal??
It depends on what device you have. But certainly the only useful backup is the backup that you have downloaded to another system.
Keeping your backup on the router is not useful as it will be gone when you need to factory-reset it, the time you need the backup.
 
Kindis
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 245
Joined: Tue Nov 01, 2011 6:54 pm

Re: v6.39.1 [current]

Wed May 03, 2017 5:09 pm

I'm having very strange fasttrack issues with this release (did not test 6.39).
Had no issues on 6.38.5.

The issue is that suft from Windows to internet and so on work as expected BUT an RDP connection to a Windows server does not and a connection from an other Mikrotik device going to internet does not work either. As soon as I disable the Fatstrack rule in firewall everything started working as expected.
Anybody else have issues using fasttrack?
 
cgabriel
just joined
Posts: 24
Joined: Sun Mar 01, 2015 9:14 am

Re: v6.39.1 [current]

Wed May 03, 2017 5:22 pm

It depends on what device you have. But certainly the only useful backup is the backup that you have downloaded to another system.
Keeping your backup on the router is not useful as it will be gone when you need to factory-reset it, the time you need the backup.
I saved the backup when reading about update issues (config lost). If the config would have been lost, I could simply load the backup (when no reset is necessary, I understand).
But I had no problem, the config was properly kept; I just saw that the backup wasn't there anymore (I had no other file)...
I am still interested, is it normal?
The device is RouterBOARD 962UiGS-5HacT2HnT
Thanks,
Gabriel
 
tandrot8
just joined
Posts: 7
Joined: Thu Feb 23, 2017 10:33 am

Re: v6.39.1 [current]

Wed May 03, 2017 5:31 pm

Hi !
I downloaded and installed the 6.39.1 of ROS on a RB951G-2Hnd. After rebooting, the router stopped to work properly. I wasn't able to gain access to the router via Winbox or Webfig using IP or MAC addresses.
I tried to do factory reset, but for some reason I wasn't able to connect via Winbox(IP and MAC). In the end I performed a netinstall. It was the only way to regain access to the router.
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5566
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: v6.39.1 [current]

Wed May 03, 2017 5:54 pm

It depends on what device you have. But certainly the only useful backup is the backup that you have downloaded to another system.
Keeping your backup on the router is not useful as it will be gone when you need to factory-reset it, the time you need the backup.
I saved the backup when reading about update issues (config lost). If the config would have been lost, I could simply load the backup (when no reset is necessary, I understand).
But I had no problem, the config was properly kept; I just saw that the backup wasn't there anymore (I had no other file)...
I am still interested, is it normal?
The device is RouterBOARD 962UiGS-5HacT2HnT
Thanks,
Gabriel
On that device and all other "new" devices with 16MB flash it is normal, yes. The root directory that you see is a RAMdisk,
it is lost on reboot. There is a flash subdirectory on those devices that is the flash memory.
On older devices that have 128MB flash (I think there are also some with 64MB) the root directory is the flash and the
files are kept on reboot and update.
But still, when you would have been affected by this error there would have been a big risk of losing your backup as you
probably would have had to netinstall.
Always download the backup after making it!
It is also better to erase it afterwards.
 
dadoremix
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 113
Joined: Sat May 14, 2011 11:31 am

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 2:28 am

Well done
Sxt lite 2
For p2p link... killed with 6.39.1
Upgrade from 6.39
I hear beep, but no mac, ip or calling netinstall for help
So, again travel to roof



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
User avatar
Andre81
newbie
Posts: 41
Joined: Tue Nov 30, 2010 9:56 am

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 7:17 am

+1 lost configuration and access to router at all.

The only way is to use a direct short and shielded cable between pc and roterboard (RB951G-2NnD).
I've test Netinstall about 50 times, and then after I decided to use shielded and short cable the router appears in Neinstall.

All configuration is gone, no backup at all...

Damn!!

A.
 
obscurus
just joined
Posts: 14
Joined: Thu May 04, 2017 9:25 am

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 9:29 am

The same issue after upgrade RB951G-2Hnd - lost configuration and access to router at all.
I can repair it only with netinstall on win7 32bit (netintstall does not see router on windows 10 64bit).
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5566
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 9:59 am

Upgrade from 6.39
So, again travel to roof
Why did you upgrade a roofmounted p2p link from 6.39 to 6.39.1 ???
There appears to be no change in the changelogs that would affect you...
 
sawireless
just joined
Posts: 11
Joined: Sun Nov 05, 2006 1:48 pm
Contact:

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 10:06 am

Hi Guys

also downloaded and installed the 6.39.1
upgrades from 6.38.5
The problems that we have found.

1: lost all our port forwarding.
2: Radius clients on PPPoE take a hell of a long time to reconnect.

will give a update if we find something else.
Last edited by sawireless on Thu May 04, 2017 11:42 am, edited 2 times in total.
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5566
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 10:29 am

also downloaded and installed the 6.39.1
Useless information without indicating what was your previous version and how your router is configured...
 
4RESTER
just joined
Posts: 2
Joined: Sun Oct 16, 2011 2:13 am

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 10:41 am

RB951G-2Hnd, upgraded from 6.39 to 6.39.1
After updating the router does not work normally.
When it turn on, one BEEP is heard. Double BEEP is absent.
The router is not detected by the MAC in Winbox Neighbors.
Resetting the router does not help, neither through the button nor through the closure of the RESET-pads (reseting sound audibly) on the board.

HOW TO RECOVERY RB951G-2Hnd ?!
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7601
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 10:49 am

Use the backup partition before any update. When update fails, use netinstall.
 
Shadeofspirit
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 204
Joined: Fri May 27, 2016 12:15 am
Location: Minsk
Contact:

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 11:10 am

solved
(6.39 to 6.39.1 on CHR
dude stoped to see any devices
"connection to agent CHRDUDE not ready (not connected, next attempt at 08:09:18), next attempt at 08:10:20")
Last edited by Shadeofspirit on Thu May 04, 2017 11:56 am, edited 1 time in total.
MTCNA, MTCWE
 
Mikegyver42
just joined
Posts: 5
Joined: Mon Jul 14, 2014 9:02 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 11:29 am

i lost my RB951G-2Hnd after upgrading from 6.39 to 6.39.1 !!!
After updating the router does not work.
I tried a reset without success :-(
I tried a netinstall but the router is nether seen in the netinstall interface :-(

How to repair my RB951G-2Hnd ?
 
4RESTER
just joined
Posts: 2
Joined: Sun Oct 16, 2011 2:13 am

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 11:35 am

Use the backup partition before any update. When update fails, use netinstall.
[SOLVED]
With the Netinstall the RB951G-2Hnd (6.39.1) is recovered (downgraded to 6.39) successfully! 10x a lot!
Last edited by 4RESTER on Thu May 04, 2017 5:17 pm, edited 1 time in total.
 
colinardo
just joined
Posts: 8
Joined: Sun Jan 08, 2017 9:02 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 1:23 pm

For information:
RB951G-2Hnd was OK after upgrading to 6.39. But when you try installing the "multicast" 6.39-mipsbe package after installing 6.39, you get stuck in a boot loop with constant beeps. Netinstall was needed to recover.

Better wait upgrading this device.

Best regards
 
User avatar
Andre81
newbie
Posts: 41
Joined: Tue Nov 30, 2010 9:56 am

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 1:26 pm

i lost my RB951G-2Hnd after upgrading from 6.39 to 6.39.1 !!!
After updating the router does not work.
I tried a reset without success :-(
I tried a netinstall but the router is nether seen in the netinstall interface :-(

How to repair my RB951G-2Hnd ?

Have you tried a shielded cable max lenght of 2mt (direct connection) for net install?
 
ndbjorne
just joined
Posts: 22
Joined: Sat Dec 15, 2012 5:06 pm
Location: Italy

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 1:46 pm

Upgraded a bunch of RB750, 1*mAP, 1*RB100AH2x, 1*RB2011, 1*x86 from 6.38.5 and I lost only a few comments.
Andrea
 
tandrot9
just joined
Posts: 3
Joined: Thu May 04, 2017 1:31 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 1:48 pm

Hi to all!
For those who have RB951G-2HnD and can't access the router using either IP or MAC addresses, use netinstall.

Warning!
Before performing a netinstall or an upgrade download your backup config files on your PC(Winbox or Webfig)!!!!
A netinstall will format the internal storage!!! You won't be able to recover your backup config files!!!
Do not forget to select Keep Old configuration. After successful recovery, login with your username and password that you had before.

Follow the instruction described here: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall. I followed the steps described here and I was able to gain access to the router.

Good luck!
 
expert
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 92
Joined: Sun Dec 04, 2016 1:22 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 1:54 pm

Some people here are complaining about serious issues with 3011 after upgrade.
However I haven't seen any reaction of MK confirming or rejecting that. So I'm asking whether is it safe to upgrade 3011 and wish to hear clear answer.
 
User avatar
JohnTRIVOLTA
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 183
Joined: Sun Dec 25, 2016 2:05 pm
Location: BG/Sofia

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 2:04 pm

"RB951G-2Hnd, upgraded from 6.39 to 6.39.1
After updating the router does not work normally.
When it turn on, one BEEP is heard. Double BEEP is absent.
The router is not detected by the MAC in Winbox Neighbors.
Resetting the router does not help, neither through the button nor through the closure of the RESET-pads (reseting sound audibly) on the board."

The same issue with my RB433AH ! I was lucky I had a backup on the sd card,because I lost everything on the flash after reinstaling ROS with Netinstall !
 
Mikegyver42
just joined
Posts: 5
Joined: Mon Jul 14, 2014 9:02 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 2:50 pm

i lost my RB951G-2Hnd after upgrading from 6.39 to 6.39.1 !!!
After updating the router does not work.
I tried a reset without success :-(
I tried a netinstall but the router is nether seen in the netinstall interface :-(

How to repair my RB951G-2Hnd ?
Have you tried a shielded cable max lenght of 2mt (direct connection) for net install?
I used the MikroTik wiki to use netinstall and it don't work (they says to put 10.0.1.10/24 IP to the ethernet interface on the PC and to put 192.168.1.2 to the network booting server configuration in netinstall)
I found an internet site who says to use 192.168.1.2/24 to the PC and the 192.168.1.3 to netinstall booting server and it works !
I reload an old routerboard and the router works, i update it with 6.39.1 and it always works.
 
User avatar
JohnTRIVOLTA
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 183
Joined: Sun Dec 25, 2016 2:05 pm
Location: BG/Sofia

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 3:14 pm

Try this :
First put the power, after 2-3 seconds press the reset button and after 5 seconds release it and see if you will initialize the flash!
I use 10.0.0.1/24 for PC lan adapter and 10.0.0.2 for PXE .
 
Mikegyver42
just joined
Posts: 5
Joined: Mon Jul 14, 2014 9:02 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 3:18 pm

Try this :
First put the power, after 2-3 seconds press the reset button and after 5 seconds release it and see if you will initialize the flash!
I use 10.0.0.1/24 for PC lan adapter and 10.0.0.2 for PXE .
I said in my post that my router was running now.
 
tandrot9
just joined
Posts: 3
Joined: Thu May 04, 2017 1:31 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 3:20 pm

@mikegyver42: You have to put on your computer an IP address from the same network.(eg: on PC: 10.10.10.10/24, on netinstall server: 10.10.10.20/24.
It doesn't work if you put on PC 192.168.10.10 and on netinstall server 10.10.10.20 because you don't have a route from 192.x.x.x to 10.x.x.x.)
Then you should be able to access through netinstall interface the router to install the ROS.
 
User avatar
JohnTRIVOLTA
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 183
Joined: Sun Dec 25, 2016 2:05 pm
Location: BG/Sofia

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 3:22 pm

Try this :
First put the power, after 2-3 seconds press the reset button and after 5 seconds release it and see if you will initialize the flash!
I use 10.0.0.1/24 for PC lan adapter and 10.0.0.2 for PXE .
I said in my post that my router was running now.
Glad it works
 
Mikegyver42
just joined
Posts: 5
Joined: Mon Jul 14, 2014 9:02 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 3:29 pm

@mikegyver42: You have to put on your computer an IP address from the same network.(eg: on PC: 10.10.10.10/24, on netinstall server: 10.10.10.20/24.
It doesn't work if you put on PC 192.168.10.10 and on netinstall server 10.10.10.20 because you don't have a route from 192.x.x.x to 10.x.x.x.)
Then you should be able to access through netinstall interface the router to install the ROS.
exact, i don't read the MikroTik wiki correctly :-(
now all is working fine.
 
tandrot9
just joined
Posts: 3
Joined: Thu May 04, 2017 1:31 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 3:41 pm

@mikegyver42: Glad that everything is working fine for you, now.
 
Kindis
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 245
Joined: Tue Nov 01, 2011 6:54 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 4:51 pm

Some people here are complaining about serious issues with 3011 after upgrade.
However I haven't seen any reaction of MK confirming or rejecting that. So I'm asking whether is it safe to upgrade 3011 and wish to hear clear answer.
I have upgraded my 3011 without issues. The only problem I have now is fasttrack issues but those are related to connections using fasttrack then passing a CHR (on Hyper-V 2012 R2).
Except for that I have upgraded CHR, RB750Gr3, RB493G, 3011 and a wAP ac without issues (if you overlook the fasttrack issue).
 
Ansy
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 72
Joined: Mon Oct 17, 2011 1:32 pm
Location: Russia
Contact:

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 6:49 pm

I finally managed to recover hEX off the bootloop (some tryes & tricks used), but...

MT, why, Why, WHY do you make undocumented changes breaking our scripts???
/ip proxy access remove numbers=[find action=deny]
Works in 6.38.5, doesn't work in 6.39.1
/ip proxy access remove numbers=[find action="deny"]
Works in 6.39.1, doesn't work in 6.38.5

As result, I've a mess of updated devices and not updated ones... and I have to make another scripts to change my old scripts before upload them to routers according to their actual ROS versions.
Yes, I know sed and other great utilities... but some of my devices crashed due to memory overload just because of not purged old proxy records before loading new ones.
 
mavink
newbie
Posts: 32
Joined: Sun Sep 06, 2015 5:55 pm

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 8:04 pm

I had a very annoying issue when upgrading an RB3011 today. This was probably because I've tried repartitioning it in previous RouterOS versions (unsuccesfully of course, since this is only officially supported since 6.39.1).

I upgraded from RouterOS 6.38.5 to 6.39.1. This caused it to get stuck in a boot loop, with the console giving an error about not being able to find the kernel. The RouterBoot debug menu showed two partitions; I fixed the problem by repartitioning it to 1 partition from within RouterBoot. After that the RB3011 booted succesfully, with RouterOS 6.39.1 and the correct configuration.
 
User avatar
ErfanDL
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 269
Joined: Thu Sep 29, 2016 9:13 am
Location: IRAN
Contact:

Re: v6.39.1 [current]

Thu May 04, 2017 10:58 pm

I upgrade from 6.38.5 to 6.39.1 on RB2011 the router bricked and I lost my configuration :| :|

Please test updates on all products before publishing
 
chuspy
just joined
Posts: 22
Joined: Sun Mar 27, 2016 6:17 pm

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 1:27 am

I installed it on 951Ui-2HnD and I am going to make it CapsMAn v2 over the weekend. Is new wireless combinig wireless and wireless-cm2 package or I am missing cm2 and if so how to add it?
 
Kevo
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 51
Joined: Wed Oct 12, 2011 1:38 am

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 1:37 am

There is a single wireless package now.
 
MayestroPW
newbie
Posts: 47
Joined: Wed Oct 26, 2016 3:28 pm

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 2:45 am

There is still a problem within hotspot directory.
If I set it to:
/disk1/hotspot/hotspot1
It will be automatically changed to:
/flash/disk1/hotspot/hotspot1
 
eduardomazolini
newbie
Posts: 31
Joined: Thu Jul 16, 2015 9:14 pm

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 3:51 am

Mu backup was missing to!

Enviado de meu SM-G800H usando Tapatalk
 
makstex
newbie
Posts: 46
Joined: Fri Mar 27, 2009 6:31 am

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 8:58 am

My router broken to....

RouterBOOT booter 2.30

RouterBoard 1000

CPU frequency: 1333 MHz
Memory size: 512 MB

Press any key within 2 seconds to enter setup..
loading kernel from nand... OK
setting up elf image... OK
jumping to kernel code
Starting...
chmod: /flash/nova/run: No such file or directory
chmod: /flash/etc/ssh_host_key: No such file or directory
chmod: /flash/etc/ssh_host_key.pub: No such file or directory
chmod: /flash/etc/ssh_host_rsa_key.pub: No such file or directory
chmod: /flash/rw/run/netns: No such file or directory
chmod: /flash/lost+found/: Too many open files
chmod: /flash/lost+found/: Too many open files
chmod: /flash/lost+found/: Too many open files
chmod: /flash/lost+found/: Too many open files
chmod: /flash/lost+found/: Too many open files
chmod: /flash/lost+found/: Too ma.....................................................


trying to restore via netinstall
 
makstex
newbie
Posts: 46
Joined: Fri Mar 27, 2009 6:31 am

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 9:37 am

Netinstall not finding router
http://joxi.ru/1A5L5oytgEQ62E
I tried the version of netinstall 6.39.1 .... 6.38.5 ..... 6.30 - Microtik sees - netinstall it is not.

Yes !!! I won it!
It was in the network address.
Put local 10.0.0.1, in netinstall 10.0.0.2 and he found it.
 
heydude
newbie
Posts: 26
Joined: Wed Dec 02, 2015 4:53 pm
Location: CH

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 10:16 am

Big Thank to MikroTik developpers!
capsman and 25 caps updated in no time and without any problems (different devicec)!

Specially for the new capsman features.
-extension channel auto matching-mode
-possibility to specify channel list
-save last channel option
-background scan / rescan interval

After some testing arount, the new features seem to work great

@Mikrotik -> Please update the capsman wiki. some new options need explanation.
 
User avatar
dash
newbie
Posts: 37
Joined: Tue Apr 28, 2015 12:05 pm

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 10:35 am

Some people here are complaining about serious issues with 3011 after upgrade.
However I haven't seen any reaction of MK confirming or rejecting that. So I'm asking whether is it safe to upgrade 3011 and wish to hear clear answer.
From my point of view, the only working upgrade for a RB3011 is to use netinstall. I had the exactly same issue (bootloop) on 3 different 3011 devices after updating them. I would NOT recommend you to update. unless its ok for you to use netinstall :)
 
User avatar
nz_monkey
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1810
Joined: Mon Jan 14, 2008 1:53 pm
Location: Straya
Contact:

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 12:57 pm

After some testing arount, the new features seem to work great

@Mikrotik -> Please update the capsman wiki. some new options need explanation.
+1 on the Thanks, and on the Wiki update suggestion.

Now we just need Band Steering :)
http://thebrotherswisp.com/ | Mikrotik MTCNA, MTCRE, MTCINE | Fortinet FTCNA, FCNSP, FCT | Extreme Networks ENA
 
RN3QTB
just joined
Posts: 16
Joined: Mon Oct 03, 2016 9:43 am
Location: Russia

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 1:00 pm

Hi friends! Today updated the firmware on the base station RouterBoard433 Wireless (Atheros AR5413) to v6.39.1 (stable) After the updates have dramatically decreased the signal strength. No settings changed, just updated and rebooted. Help, please!
Image
 
cgabriel
just joined
Posts: 24
Joined: Sun Mar 01, 2015 9:14 am

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 1:47 pm

Channel list seems to work properly, but I would like to see the current channel/frequency in the CAP interface list, similar to SSID, Band, etc.
The columns are there but empty.
 
RN3QTB
just joined
Posts: 16
Joined: Mon Oct 03, 2016 9:43 am
Location: Russia

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 1:55 pm

Channel list seems to work properly, but I would like to see the current channel/frequency in the CAP interface list, similar to SSID, Band, etc.
The columns are there but empty.
they are present, I just erased them.
 
heydude
newbie
Posts: 26
Joined: Wed Dec 02, 2015 4:53 pm
Location: CH

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 2:11 pm

To view current channel of the interface in <cap interface list, you have to enable the hidden column "current channel". The fields in column "channel" only have entries, if channel is set manually.
 
moep
newbie
Posts: 48
Joined: Mon Jul 02, 2012 2:12 pm

Re: v6.39.1 [current]

Fri May 05, 2017 2:14 pm

still having DFS problems with hAP ac on 6.39.1
on 6.38.5 everything was fine.
every day there is radar detected and the AP switches channels until it gets to a non DFS channel (5180).
it makes no difference if I change antenna gain or the "start channel" to another one (usally 5500 ist default, tested with 5580, 5640).
the problem only seems to occur, if the device is triple chain 5GHz.
this problem seems to also be present on netmetal 5.
one connected device is sufficient to trigger the DFS problem.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests