Community discussions

 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1406
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Winbox 3.12 released!

Thu Feb 01, 2018 3:22 pm

What's new in v3.12:

*) added new menu entry - "Export Without Passwords";
*) make Enter start filtering in Connect window if some of the filters are changed instead of connecting to router;
*) do not keep old passwords if user unselected Keep-Password later;
*) make file copy & paste work between routers again;
*) make Enter key activate Connect if one of connect fields were active even when master password field has not been entered yet;
*) fixed Reconnect in RoMON mode with "Open In New Window" enabled;
*) other fixes.

If you experience version related issues, then please report them to support@mikrotik.com.

Winbox is available here:
http://www.mikrotik.com/download

If you try to upgrade directly from Winbox loader and version is not available, then you might need to wait for a while until cache in path between your device and our servers is refreshed.
 
sid5632
Member
Member
Posts: 349
Joined: Fri Feb 17, 2017 6:05 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 01, 2018 6:09 pm

It's a lot slower to open compared to 3.11.
3.11 is virtually instantaneous. 3.12 takes about 1.5 seconds.

Connecting to a router with 3.11 takes about 0.25 seconds. With 3.12 it takes about 0.75 seconds.

Edit: 5 minutes later, and having done nothing, it is now working properly, so I expect it was a local problem. Never will understand what Windows machines get up to...
 
User avatar
pietroscherer
Trainer
Trainer
Posts: 164
Joined: Thu Mar 05, 2015 3:05 pm
Location: RS, Brazil
Contact:

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 01, 2018 7:16 pm

It's a lot slower to open compared to 3.11.
3.11 is virtually instantaneous. 3.12 takes about 1.5 seconds.

Connecting to a router with 3.11 takes about 0.25 seconds. With 3.12 it takes about 0.75 seconds.

Edit: 5 minutes later, and having done nothing, it is now working properly, so I expect it was a local problem. Never will understand what Windows machines get up to...
Working normally (like 3.11) since update, using Crossover (wine).
Pietro Scherer
http://www.tchesolutions.com.br [ISPs Consulting and Training]
http://www.routermage.com [Backup and Automation System]
:D
 
conrad
just joined
Posts: 12
Joined: Sat Jan 18, 2014 6:36 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 01, 2018 7:43 pm

Пару раз писал по английски.... не поняли ... напишу на великом и могучем... может его еще не забыли.
Image
У вас же было в бете 3.хх возможность изменять размеры полей в логе, потом убрали. Но обещали вернуть в финале и забыли.
Ну ужели сложно сделать поле даты и времени ( да и другие поля тоже ) чуть чуть побольше что бы влезали секунды если не хотите делать изменяемые поля ???? :( :(
 
User avatar
SirPrikol
just joined
Posts: 21
Joined: Wed Oct 11, 2017 12:36 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 01, 2018 7:48 pm

Пару раз писал по английски.... не поняли ... напишу на великом и могучем... может его еще не забыли.
Image
У вас же было в бете 3.хх возможность изменять размеры полей в логе, потом убрали. Но обещали вернуть в финале и забыли.
Ну ужели сложно сделать поле даты и времени ( да и другие поля тоже ) чуть чуть побольше что бы влезали секунды если не хотите делать изменяемые поля ???? :( :(
Всё в норме. Смотри что у тебя с ситемой. Я под вайном на макбуке идеально вижу секунды

Image
 
User avatar
ErfanDL
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 274
Joined: Thu Sep 29, 2016 9:13 am
Location: IRAN
Contact:

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 01, 2018 7:50 pm

Please add night mode. We cant manage our routers at night

Sent from my C6833 using Tapatalk

 
conrad
just joined
Posts: 12
Joined: Sat Jan 18, 2014 6:36 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 01, 2018 7:53 pm

Всё в норме. Смотри что у тебя с ситемой. Я под вайном на макбуке идеально вижу секунды
Ты не в теме. Не влезают секунды у кого размер монитора большой типа 2560х1440 или азиатская раскладка шрифтов.
p.s. почитай предыдущую тему. не я один жаловались.
 
User avatar
SirPrikol
just joined
Posts: 21
Joined: Wed Oct 11, 2017 12:36 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 01, 2018 7:57 pm

Всё в норме. Смотри что у тебя с ситемой. Я под вайном на макбуке идеально вижу секунды
Ты не в теме. Не влезают секунды у кого размер монитора большой типа 2560х1440 или азиатская раскладка шрифтов.
p.s. почитай предыдущую тему. не я один жаловались.
Да ну, секунды видны и на больших разрешениях

Image
 
ca107
just joined
Posts: 10
Joined: Wed Dec 20, 2017 5:43 pm
Location: Ohio
Contact:

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 01, 2018 7:59 pm

Please add night mode. We cant manage our routers at night

Sent from my C6833 using Tapatalk
This would be nice to have a dark theme and orange/yellow tint
 
conrad
just joined
Posts: 12
Joined: Sat Jan 18, 2014 6:36 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 01, 2018 8:31 pm


Да ну, секунды видны и на больших разрешениях
Когда ты мне этот скриншот покажешь на винде, я соглашусь.
 
User avatar
SirPrikol
just joined
Posts: 21
Joined: Wed Oct 11, 2017 12:36 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 01, 2018 9:50 pm


Да ну, секунды видны и на больших разрешениях
Когда ты мне этот скриншот покажешь на винде, я соглашусь.
Image


https://api.monosnap.com/rpc/file/downl ... rJ27SDpwru

У меня был глюк с кракозябрами и не с тем шрифтом (тоже не помещалось) пока фонт не сменил. Но это было со старой версией вайна. Под виндой ни одного глюка не было
 
User avatar
sebastia
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1775
Joined: Tue Oct 12, 2010 3:23 am
Location: Antwerp, BE

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 01, 2018 9:59 pm

Being able to understand, would be nice...
 
User avatar
Jotne
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1297
Joined: Sat Dec 24, 2016 11:17 am
Location: jo.overland at gmail.com

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 02, 2018 1:35 am

@conrad
@SirPrikol
Please use English.
 
How to use Splunk to monitor your MikroTik Router

MikroTik->Splunk
 
 
eriitguy
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 197
Joined: Thu Jan 26, 2017 1:16 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 02, 2018 9:19 am

It seems that at the moment "Check For Updates" doesn't see version 3.12 of the Winbox.


Thank you!
 
User avatar
LucZWFM
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 127
Joined: Tue Dec 26, 2017 10:47 pm
Location: Bergen op Zoom, The Netherlands

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 02, 2018 9:37 am

It seems that at the moment "Check For Updates" doesn't see version 3.12 of the Winbox.


Thank you!

just checked.. it does find the update...
Volunteer Techie @ZuidWest FM / ZuidWest TV, Stichting Repeater Bergen op Zoom & WRLP CB Repeater
 
pukoid
just joined
Posts: 4
Joined: Thu Feb 01, 2018 1:26 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 02, 2018 12:12 pm

Такая же ерунда в FullHD
Image
Секунды не влазят, и ресайзить колонки нельзя.
Being able to understand, would be nice...
@conrad
@SirPrikol
Please use English.
Look at screenshot please. Problem is: tables columns in Winbox are not resizeable. At high resolutions 1920x1080 and higher with font larger than default 100% strings in tables are cut. Look at log printed in terminal and in window table form. In table column time can't see seconds. It applies to all the table forms in Winbox.
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1406
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 02, 2018 12:23 pm

First of all, please understand that the most of users here do not speak Russian.
Second of all, this is not a problem related to 3.12 Winbox release. Please understand that we create this release topic in order to find issue related to this exact release. Either create a new topic for this problem or contact support. Winbox Log columns are not changeable at the moment. At the moment you can either change computer settings or use command line interface. We will work on Winbox log window in future Winbox releases.
 
eriitguy
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 197
Joined: Thu Jan 26, 2017 1:16 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 02, 2018 1:05 pm

It seems that at the moment "Check For Updates" doesn't see version 3.12 of the Winbox.


Thank you!

just checked.. it does find the update...

It works, thank you!
 
User avatar
SirPrikol
just joined
Posts: 21
Joined: Wed Oct 11, 2017 12:36 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 02, 2018 2:18 pm

Yes, I understand this, I just wanted to show the person that he is wrong and the mapping goes to winbox normal. And the fact that the seconds do not fit - it's just the problem of his system, not the winbox itself. I went through this when my wine did not update normally, and I had to reinstall it.
First of all, please understand that the most of users here do not speak Russian.
Second of all, this is not a problem related to 3.12 Winbox release. Please understand that we create this release topic in order to find issue related to this exact release. Either create a new topic for this problem or contact support. Winbox Log columns are not changeable at the moment. At the moment you can either change computer settings or use command line interface. We will work on Winbox log window in future Winbox releases.
 
User avatar
bajodel
Long time Member
Long time Member
Posts: 545
Joined: Sun Nov 24, 2013 8:30 am
Location: Italy

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 02, 2018 7:45 pm

Please add night mode. We cant manage our routers at night
+1 good point
 
User avatar
bajodel
Long time Member
Long time Member
Posts: 545
Joined: Sun Nov 24, 2013 8:30 am
Location: Italy

Re: Winbox 3.12 released!

Tue Feb 06, 2018 11:40 am

Winbox 3.12 (on win10) doesn't scroll between saved items after selecting one of them, it seems the focus is elsewhere. After touching the vertical bar, scrolling works again.
It's only me? Please confirm.
 
freemannnn
Long time Member
Long time Member
Posts: 663
Joined: Sun Oct 13, 2013 7:29 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Tue Feb 06, 2018 11:54 am

Winbox 3.12 (on win10) doesn't scroll between saved items after selecting one of them, it seems the focus is elsewhere. After touching the vertical bar, scrolling works again.
It's only me? Please confirm.
same for me. mouse wheel does not work to scroll up-down saved items.
please fix also winbox to save tab positions of columns of romon window. i have to resize them everytime i connect.
 
User avatar
bajodel
Long time Member
Long time Member
Posts: 545
Joined: Sun Nov 24, 2013 8:30 am
Location: Italy

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 09, 2018 5:14 am

going back to 3.11, focuses on 3.12 are just crazy.. :?
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1406
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 09, 2018 3:30 pm

freemannnn, bajodel - Please send screen shots and/or video to support@mikrotik.com showing such problem. Do you use touchpad or mouse? What kind of computer do you use?
 
freemannnn
Long time Member
Long time Member
Posts: 663
Joined: Sun Oct 13, 2013 7:29 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 09, 2018 3:37 pm

i cant show it with video. please open winbox with many saved adresses. i have 48 items in my address book. mark one and try to scroll up-down with the mouse wheel. it does not. with 3.11 was possible.
 
User avatar
Caci99
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1052
Joined: Wed Feb 21, 2007 2:26 pm
Location: Tirane
Contact:

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 09, 2018 4:50 pm

i cant show it with video. please open winbox with many saved adresses. i have 48 items in my address book. mark one and try to scroll up-down with the mouse wheel. it does not. with 3.11 was possible.
Using Win7x86, it works for me
-Toni-
Don't crash the ambulance, whatever you do
 
User avatar
bajodel
Long time Member
Long time Member
Posts: 545
Joined: Sun Nov 24, 2013 8:30 am
Location: Italy

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 09, 2018 5:44 pm

i cant show it with video. please open winbox with many saved adresses. i have 48 items in my address book. mark one and try to scroll up-down with the mouse wheel. it does not. with 3.11 was possible.
Using Win7x86, it works for me
in win10 the behaviour is exactly as freemannn says, plus some strange focus oddness (you TAB and think to jump from a to b and you find yourself on d).
 
raffav
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 288
Joined: Wed Oct 24, 2012 4:40 am

Re: Winbox 3.12 released!

Sat Feb 10, 2018 1:12 am

freemannnn, bajodel

i have win10 using 3.12 and not have any issue
i also have create +40 dump address to test your scroll problem
create a bkp of your address delete it, and create a fresh on to see if the problem gos away
 
freemannnn
Long time Member
Long time Member
Posts: 663
Joined: Sun Oct 13, 2013 7:29 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Sat Feb 10, 2018 9:25 pm

Winbox moves focus to password field after clicking on one of the managed routers.
Last edited by freemannnn on Mon Feb 12, 2018 12:40 pm, edited 3 times in total.
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8305
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Winbox 3.12 released!

Mon Feb 12, 2018 10:19 am

Confirming. When you select an item in 'Managed' list, WinBox copies credentials to the text boxes in the top of window and moves focus to 'Password' field for some reason. That's not what I'm expecting :)
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
User avatar
Caci99
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1052
Joined: Wed Feb 21, 2007 2:26 pm
Location: Tirane
Contact:

Re: Winbox 3.12 released!

Mon Feb 12, 2018 10:32 am

Confirming. When you select an item in 'Managed' list, WinBox copies credentials to the text boxes in the top of window and moves focus to 'Password' field for some reason. That's not what I'm expecting :)
Yep, I see it now after chupaka post what you guys meant. Winbox moves focus to password field after clicking on one of the managed routers
-Toni-
Don't crash the ambulance, whatever you do
 
garywongwm
just joined
Posts: 3
Joined: Tue Feb 13, 2018 5:41 am

Re: Winbox 3.12 released!

Tue Feb 13, 2018 5:46 am

The same Winbox is working fine for Hex. However, there is a problem in make use the 3.12 to login the CRS326. It take very long wait time in "Download plugins..." The actual wait time is not clearly known, but I successfully login once. Normal practice for me is to switch back to 3.11 and then login instantly to avoid the long waiting. Please investigate. Both firmware is the same 6.42rc24 as of now.

P.S. Hex MTU1500; CRS326 9000
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1406
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox 3.12 released!

Tue Feb 13, 2018 6:37 am

garywongwm - If you downgrade to 3.11 and use same device, then it connects really quickly, but after upgrade again it does not? Have you tried to clear Winbox cache under Tools menu?
 
deathandtaxes
just joined
Posts: 5
Joined: Fri Jun 23, 2017 5:20 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Wed Feb 14, 2018 4:56 pm

Confirming. When you select an item in 'Managed' list, WinBox copies credentials to the text boxes in the top of window and moves focus to 'Password' field for some reason. That's not what I'm expecting :)
So annoying, please fix. Focus should remain in the managed list so navigation keys work (pageup/pagedn, etc.).
 
garywongwm
just joined
Posts: 3
Joined: Tue Feb 13, 2018 5:41 am

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 15, 2018 5:43 am

garywongwm - If you downgrade to 3.11 and use same device, then it connects really quickly, but after upgrade again it does not? Have you tried to clear Winbox cache under Tools menu?
NO, I try to open winbox 12 and then make use the tool -> clear cache.
then try to login the CRS326, the "Downloading Plugin" long wait behavior unchanged

Even worse, the Winbox 11 sometimes say "Error: could not create file" and in my retry, also experienced the long waiting now...... then quit

oh.....

so, I moved the session folder... and still face the long wait only to the crs326, but not Hex. Any more suggestion?
 
garywongwm
just joined
Posts: 3
Joined: Tue Feb 13, 2018 5:41 am

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 15, 2018 9:16 am

It seems normal, when I change the CRS326 port ->HEX from 9600 to 1500 MTU. The CRS326 Bridge is return to 1500MTU automatically while all other ports are maintained at 9600 MTU.

What kinds of setting required to let the switch accept MTU9600 access via winbox and normal break other traffic into 1500 MTU while it route traffic to Hex (include winbox traffic)?

The desktop that runs winbox is a Windows VM inside a esxi which connect to the internet via a virtual switch with 10G uplink to the CRS326 (w/10G nic) switch


Should I avoid make use the CRS326 switch feature and let it run in HW 's master port? still supported? or any other setting in Bridge that make the setup compatible with winbox?
 
Melbar
just joined
Posts: 8
Joined: Tue Mar 28, 2017 7:46 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 15, 2018 9:57 pm

Winbox 3.12 does not work for me.
Debug output:

Image

Image
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8305
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Winbox 3.12 released!

Fri Feb 16, 2018 1:48 pm

Confirming. When you select an item in 'Managed' list, WinBox copies credentials to the text boxes in the top of window and moves focus to 'Password' field for some reason. That's not what I'm expecting :)
So annoying, please fix. Focus should remain in the managed list so navigation keys work (pageup/pagedn, etc.).
Guys, any response?..
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
brotherdust
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 108
Joined: Tue Jun 05, 2007 1:31 am

Re: Winbox 3.12 released!

Mon Feb 19, 2018 6:27 am

@strods: any idea when HiDPI displays will be supported? I emailed a feature request (see Ticket#2017071022000137) and Martin said it was in the works.
Thank you!
 
Maquing13
just joined
Posts: 1
Joined: Fri Sep 15, 2017 4:56 am

Re: Winbox 3.12 released!

Tue Feb 20, 2018 8:54 am

Hi Sir..

Good Day!

Please help with my RB750Gr3 MMIPS..
for now im using the version 6.42rc28 for my RB750Gr3 for the purpose of user-manager.
the problem is when i drag and drop the user-manager on the file.
Uploading to the flash did not work. Uploading to the RAM disk worked. after i configure all my settings on the
userman, i try reboot my RB. all of my setting is gone. back to from the beginning. my usermanager is outside of flash file.
Honestly I have no idea. sorry for my english..

Best regards
Mac
 
jacobtoupe
Trainer
Trainer
Posts: 18
Joined: Wed Jul 05, 2017 5:43 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Feb 22, 2018 2:36 pm

Hello Mac,

You won't be wrong creating a new post for your issue as it's a different topic than the current one, and you may miss chance to get a correct answer.

However, since primo you're using release candidate, and secondo user manager is in experimental state on MMIPS, you'll better contact support@mikrotik.com with supout file.
I just trying it without any problem.
What do you mean by uploading on RAM ?

Please note that system package should be uploaded on system disk in order to perform the installation. You could also copy your package from your explorer and use paste button in file windows in the winbox. Reboot to perform the installation before config.

Regards,

Hi Sir..

Good Day!

Please help with my RB750Gr3 MMIPS..
for now im using the version 6.42rc28 for my RB750Gr3 for the purpose of user-manager.
the problem is when i drag and drop the user-manager on the file.
Uploading to the flash did not work. Uploading to the RAM disk worked. after i configure all my settings on the
userman, i try reboot my RB. all of my setting is gone. back to from the beginning. my usermanager is outside of flash file.
Honestly I have no idea. sorry for my english..

Best regards
Mac
 
User avatar
rushlife
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 96
Joined: Thu Nov 05, 2015 12:30 pm
Location: czech republic

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Mar 01, 2018 1:34 pm

hi, still no shortcuts, shame....
 
rzirzi
Member
Member
Posts: 378
Joined: Mon Oct 09, 2006 2:33 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Mon Mar 05, 2018 6:39 pm

@strods: any idea when HiDPI displays will be supported? I emailed a feature request (see Ticket#2017071022000137) and Martin said it was in the works.
Thank you!
Yeah - I wold like to know also. It's not looking good at 1920x1080p Laptop. With "scaling" - the WinBox text is blurry, without scaling - it's too small.
Please make a support for HighDPI displays at WinBox.
 
esquirrel
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 51
Joined: Wed Feb 21, 2018 3:04 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Wed Mar 07, 2018 5:58 am

Please make the table column sizes in the log especially resizable. On my system its impossible to get the time to show properly. Is there a config file anywhere where that format can be adjusted?

Is it possible to script the RouterOS software to save its logs to a shared folder - say on a CIFS share?

That might take a few k in code but it would add a lot of value.
 
esquirrel
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 51
Joined: Wed Feb 21, 2018 3:04 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Wed Mar 07, 2018 5:59 am

Thank you to all of you for making such an awesome hardware and software ecosystem.
 
User avatar
Hammy
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 735
Joined: Fri May 28, 2004 5:53 pm
Location: DeKalb, IL
Contact:

Re: Winbox 3.12 released!

Sun Mar 11, 2018 6:01 pm

Please update the Winbox changelog in the wiki.

https://wiki.mikrotik.com/wiki/Winbox_changelog
-----
Mike Hammett

The Brothers WISP
 
mt99
just joined
Posts: 24
Joined: Wed Jan 03, 2018 6:07 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Wed Mar 14, 2018 9:56 pm

In the Checksums link on the Downloads page, I notice that there's no MD5 or SHA256 hash listed for winbox.exe. Can this please be added for Winbox 3.12, and future releases moving forward? If it's kept somewhere else, could somebody point out where? Many thanks....
 
User avatar
Tema567
just joined
Posts: 2
Joined: Fri Jul 29, 2016 11:48 am

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Mar 15, 2018 1:54 pm

Dear developers and software engineers,

I have to remind you the major security issue that was get notified by some users back in 2015 and even rather..
Winbox is vulnerable when it's used to connect routers by using downloadable dlls/plugins, that is not signed, and no signature validation being present..
This was the direct cause of the Slingshot APT existence (and possibly we will get new reveals in near future!)

Please read this post: Digital Signature - by rtlx - Winbox 3 RC - Wed Apr 15, 2015 7:09 pm

My suggestion is to sign every part of Winbox code + plugins and to have client-side certificate Issuer validation, that's all certificates used to sign plugins is only owned by MikroTik!
I've suggested this software behavior in the past MUM, in order to avoid security breach further..

Thank you!
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8305
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Winbox 3.12 released!

Sun Mar 18, 2018 9:21 pm

Winbox is vulnerable when it's used to connect routers by using downloadable dlls/plugins, that is not signed, and no signature validation being present..
You're talking about WinBox Loader that is version 2.x. It's not supported anymore.

This topic is about WinBox v3, it does not download any executable code, only some text data files.
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
xrobau
just joined
Posts: 5
Joined: Wed Jan 03, 2018 4:18 am

Re: Winbox 3.12 released!

Mon Mar 19, 2018 12:24 am

The 'Too Many Advertisements' bug *IS STILL IN WINBOX* after being a known issue for **literally years** now.

You just need to remove this code totally. It does not work, and even the MESSAGE is buggy ... 'show them all.nPlease' ... Can you please just remove that entire bit of code? It doesn't work, it's not fixable, and there's no way around it, even WITH a filter.

Image
 
User avatar
Cha0s
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 891
Joined: Tue Oct 11, 2005 4:53 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Wed Mar 21, 2018 6:24 pm

The 'Too Many Advertisements' bug *IS STILL IN WINBOX* after being a known issue for **literally years** now.

You just need to remove this code totally. It does not work, and even the MESSAGE is buggy ... 'show them all.nPlease' ... Can you please just remove that entire bit of code? It doesn't work, it's not fixable, and there's no way around it, even WITH a filter.

Image
++
 
JimmyNyholm
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 249
Joined: Mon Apr 25, 2016 2:16 am
Location: Sweden

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Mar 22, 2018 12:07 pm

I recon you have full feed. and single core problem every question you make in cli will take forever. I guess that winbox can't be faster then cli can so..... Or am I missing something?
 
User avatar
Cha0s
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 891
Joined: Tue Oct 11, 2005 4:53 pm

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Mar 22, 2018 2:27 pm

I recon you have full feed. and single core problem every question you make in cli will take forever. I guess that winbox can't be faster then cli can so..... Or am I missing something?
This is a winbox issue. It doesn't have to do with the amount of cores. Even with 4-5k prefixes in the advertisements tab (which can be handled just fine even with an old RB433AH) you get that message. Winbox is essentially useless when you have many prefixes.
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8305
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Winbox 3.12 released!

Thu Mar 22, 2018 4:17 pm

This is a winbox issue. It doesn't have to do with the amount of cores. Even with 4-5k prefixes in the advertisements tab (which can be handled just fine even with an old RB433AH) you get that message. Winbox is essentially useless when you have many prefixes.
Actually, I saw this message with ~9 advertised routes :)
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
User avatar
Tema567
just joined
Posts: 2
Joined: Fri Jul 29, 2016 11:48 am

Re: Winbox 3.12 released!

Sun Apr 01, 2018 5:09 pm

You're talking about WinBox Loader that is version 2.x. It's not supported anymore.

This topic is about WinBox v3, it does not download any executable code, only some text data files.
No matter what version is vulnerable, signing all executables is a good practice to prevent it from compromising your network and secure all stuff

Since there is Netinstall already signed with EV certificate, it would be good to sign Winbox 3.x too
According to this post from v6.42rc updates

All code will be trusted by Win10 Smartscreen at least
 
User avatar
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1406
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox 3.12 released!

Tue Apr 10, 2018 12:12 pm

Winbox 3.13 has been released:
viewtopic.php?f=21&t=132974

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests