Community discussions

 
Chupakabra303
just joined
Posts: 12
Joined: Tue Jun 20, 2017 3:07 pm

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 11:41 am

*) fetch - added "output" option for all modes in order to return result to file, variable or ignore it;
I have failed to write in variable. Any way.
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8290
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 11:48 am

Guys what this means:
*) capsman - added support for "interface-list" in Access List and Datapath entries;
In CLI, you can see interface-lists in "interface=" values when you press Tab.
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
Simono
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 50
Joined: Tue Mar 20, 2018 9:41 am

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 11:51 am

Chupaka Ahh waitng when it be available on Winbox.
 
JanezFord
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 262
Joined: Wed May 23, 2012 10:58 am

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 11:55 am

My rb850gx2 (early - non ipsec version) went into reboot loop for an hour ... then managed to stabilise itself and seems to be running stable now for more than an hour. Log reports: kernel failure in previous boot. Upgraded from 6.41.3.
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8290
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 12:20 pm

Chupaka Ahh waitng when it be available on Winbox.
Yeah, funny, WinBox shows "Unknown interface" when you add it via CLI with interface-list :)
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
csi
newbie
Posts: 31
Joined: Wed Mar 02, 2016 10:05 am

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 12:21 pm

Hello,

I get a some issues with bonding 802.3ad interfaces. First between BR3011 and CRS326. There is no traffic if bonding is configured with two activated interfaces. If I release one interface, traffic will pass the bonding interface and all is fine. When I reconnect the second interface, traffic is interrupted again. Within the bonding interface, a bunch of VLANs are configured.

On the CRS326 is a second bonding interface is configured without some VLANs. On this interface bonding works and balanced the traffic as expected, but the speed is not faster then 100 MBit/s per link. With RouterOS 6.42rc39 I get full GBit/s speed on this link.

As already mentioned the CRS326 was upgraded from 6.42rc39, the RB3011 from 6.41.4.


Many thanks
 
User avatar
pietroscherer
Trainer
Trainer
Posts: 156
Joined: Thu Mar 05, 2015 3:05 pm
Location: RS, Brazil
Contact:

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 2:52 pm

Running fine on a RB941-2nD (hAP-lite) as SOHO (L2TP + IPSec). :D
Pietro Scherer
http://www.tchesolutions.com.br [ISPs Consulting and Training]
http://www.routermage.com [Backup and Automation System]
:D
 
wenasong
just joined
Posts: 20
Joined: Thu Jul 10, 2014 6:54 pm

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 2:55 pm

Hi,

After upgrading from 6.41.3, RB850Gx2 started rebooting in a loop, reseting did help but only after 4th time, and still wasn't able to restore from backup, restoring from backup it started rebooting again.

with 6.41.4 IPTV (multicast) traffic started glitching, I had to switch back to 6.41.3...
Same issue, can't generate supout. Even after Netinstall, RouterBOOT @ 3.24, and 6.41.3 before web upgrade.
 
csi
newbie
Posts: 31
Joined: Wed Mar 02, 2016 10:05 am

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 3:59 pm

Hello,

I get a some issues with bonding 802.3ad interfaces. First between BR3011 and CRS326. There is no traffic if bonding is configured with two activated interfaces. If I release one interface, traffic will pass the bonding interface and all is fine. When I reconnect the second interface, traffic is interrupted again. Within the bonding interface, a bunch of VLANs are configured.

On the CRS326 is a second bonding interface is configured without some VLANs. On this interface bonding works and balanced the traffic as expected, but the speed is not faster then 100 MBit/s per link. With RouterOS 6.42rc39 I get full GBit/s speed on this link.

As already mentioned the CRS326 was upgraded from 6.42rc39, the RB3011 from 6.41.4.


Many thanks
The performance issue is no longer a problem and has been solved. The RB3011 <- bond -> CRS326 is still open.
 
irghost
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 277
Joined: Sun Feb 21, 2016 1:49 pm

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 6:04 pm

LTE Interface does not work in 6.42
Image


Image
MTCNA MTCRE MTCTCE MTCUME MTCWE MTCIPv6E MTCINE
 
Wave
just joined
Posts: 1
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:08 pm

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 6:41 pm

When upgrade packages to v6.42 in CHR router (Hyper-V image), after reboot have:
Loading system with initrd
ERROR: could not find disk!
Please attach it somewhere else.

System hangs up.

When loading blank chr-6.42.vhdx, the same error.
Before v6.42 all works fine.
Something wrong with .vhdx image?
 
User avatar
JohnTRIVOLTA
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 183
Joined: Sun Dec 25, 2016 2:05 pm
Location: BG/Sofia

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 7:29 pm

I have hap lite /smips/ with 6.41.2 . With 6.42 in station mode and WEP security /40bit/not work - can not connect. I downgrade to bugfix 6.40.7 and everything is fine - the routrboard is connected !
 
msatter
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1158
Joined: Tue Feb 18, 2014 12:56 am
Location: Netherlands / Nīderlande

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 8:42 pm

I am trying on the moment 6.42 with the new bridging setup. Had some problems to access websites and an other setup (NAT) than I used on 6.40.6 did solve that.

My L2TP/IPSEC is about 20 to 30 percent slower on 6.42 than on 6.40.6 and I will try 6.42 some more and try solve the slowness I experience in the new bridge setup. I have RTSP active and except for the slower VPN that drops from 90 Mbps to 70 Mbps.

Update: did some optimizing on the mangle and raw and I now get the same or more speed through L2TP/IPSEC than on 6.40.6.
Last edited by msatter on Fri Apr 20, 2018 11:31 am, edited 1 time in total.
Two RB760iGS (hEX S) in series. One does PPPoE/IKEv2 and the other does the rest of the tasks.
Running:
RouterOS 6.46Beta / Winbox 3.19 / MikroTik APP 1.2.10
Having an Android device, use https://github.com/M66B/NetGuard/releases no root required
 
stefanca
just joined
Posts: 5
Joined: Mon Dec 19, 2016 1:14 pm

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 9:50 pm

Hi All,

For the last couple of times every time I try to upgrade a map lite it crashed and I need to reinstall it through netinstall.

By design those are powered only through poe switch, but that doesn't seem to work for upgrading.
This time I expressly connected them to a normal network connection and usb power.

Still no luck boot loop after upgrade.

I've already contacted support but until now didn't really get an answer about this issue ?

Anybody else having the same issues with map lite ?

Thanks
 
stefanca
just joined
Posts: 5
Joined: Mon Dec 19, 2016 1:14 pm

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 9:52 pm

Nightmare upgrade.

Considering previous upgrades this one didn't go smooth at all.

I was able to upgrade my ccr's / csrs without a problem.

However I have a small hex poe light witch powers a test setup with a cap lite / 2 rb2011 / netmetal.
In the past upgrades went without a problem. this time each device stayed in a boot loop.

I've even tried a rb 2011 directy connected to power and still same issue :(

Might want to be carefull in production for this one.. :(
 
Kindis
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 244
Joined: Tue Nov 01, 2011 6:54 pm

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 10:27 pm

When upgrade packages to v6.42 in CHR router (Hyper-V image), after reboot have:
Loading system with initrd
ERROR: could not find disk!
Please attach it somewhere else.

System hangs up.

When loading blank chr-6.42.vhdx, the same error.
Before v6.42 all works fine.
Something wrong with .vhdx image?
I have updated two CHR running under Hyper-V (2012R2) without any issues at all. Much appreciated additions for CHR in this release so it should work. Which version of Hyper-v are you using?
 
artemk
newbie
Posts: 26
Joined: Wed Jun 20, 2012 8:06 pm
Location: Kyiv, Ukraine

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 10:34 pm

After an upgrade of multiple devices to 6.42:
1. /ip neighbor discovery - is not working anymore on dynamic (L2TP) interfaces

2. OSPF is broken. Massive messages:
2018-04-18T22:23:14.504801+03:00 kv-per37k7-rtr01.sysadm.in.ua route,ospf,info Ignoring Link State Acknowledgment packet: wrong peer state
2018-04-18T22:23:14.504801+03:00 kv-per37k7-rtr01.sysadm.in.ua route,ospf,info state=Init

Other side routers shows that incorrect source IP is being used for OSPF packets.
OSPF is running in VRF but source is from main table!!!!

3. Log window (in winbox 3.13) shows only one last line. Which is the biggest pain in the ass as it does not give a chance to debug issues


I think more will come.
UPGRADE TO PRODUCTION DEVICES IS NOT RECOMMENDED!!
 
artemk
newbie
Posts: 26
Joined: Wed Jun 20, 2012 8:06 pm
Location: Kyiv, Ukraine

Re: v6.42 [current]

Wed Apr 18, 2018 11:23 pm

2. OSPF is broken. Massive messages:
2018-04-18T22:23:14.504801+03:00 kv-per37k7-rtr01.sysadm.in.ua route,ospf,info Ignoring Link State Acknowledgment packet: wrong peer state
2018-04-18T22:23:14.504801+03:00 kv-per37k7-rtr01.sysadm.in.ua route,ospf,info state=Init
Resolved. Caused by wrong NAT rule :(
 
dravnieks
newbie
Posts: 28
Joined: Sun May 08, 2011 12:11 am
Location: Gorey, Ireland
Contact:

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 1:04 am

Image
Hard to tell is there any improvement. When running TCP bandwidt test on every client, 40-45 Mbit getting average 700Kbps per client. With less than 10 clients can get approx 50-55Mbps troughput.
There is bug in ping or in packet transmision. on every ping request there is 2 responses. packet loss -70%(minus)
 
w0lt
Member
Member
Posts: 480
Joined: Wed Apr 02, 2008 2:12 pm
Location: Minnesota USA

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 2:08 am

Seems to work ok for me in various devices

-tp
MTCNA - 2011

" The Bitterness of Poor Quality Remains Long After the Sweetness of Low Price is Forgotten "
 
raymondr15
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 118
Joined: Fri Sep 05, 2014 1:11 am
Location: East London, South Africa
Contact:

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 3:29 am

What is the wireless XX option under Channel width?
 
Jamesits
just joined
Posts: 21
Joined: Thu Jul 13, 2017 10:15 am

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 3:45 am

I get a some issues with bonding 802.3ad interfaces. First between BR3011 and CRS326. There is no traffic if bonding is configured with two activated interfaces. If I release one interface, traffic will pass the bonding interface and all is fine. When I reconnect the second interface, traffic is interrupted again. Within the bonding interface, a bunch of VLANs are configured.
I'm running into a similiar problem on RB3011. I have bonding configured on SFP and one Ethernet to CRS317 and a lot of VLANs on that bonding interface; RB3011 seems to be unable to handle traffice after booting for several hours. Bridging seems to be broken, downlink devices cannot get DHCP leases or cannot ping router. (but some devices still get some sort of network connectivity regardless of whether they can ping gateway.) Reboot usually solves the problem (not guaranteed).
 
AkaZLOY
just joined
Posts: 7
Joined: Mon Aug 07, 2017 3:42 am

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 4:36 am

LTE Interface does not work in 6.42
Upgrade SXT LTE without any problems.
 
sterling
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 68
Joined: Tue Jan 18, 2011 8:55 am

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 4:42 am

Is it just me, or can anyone else not Torch any Ethernet interfaces in a bridge on a CRS device?

Specifically CRS210-8G-2S+?

I'm using 6.42 but I think this also applies to some earlier versions as well.

Winbox 3.13

When I Torch any Ethernet interface it only shows a blank screen.

I can torch the bridge, but it just shows broadcast traffic, nothing specific to the interfaces belonging to the bridge.
 
glat
just joined
Posts: 6
Joined: Mon Oct 06, 2014 6:45 pm

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 10:05 am

I have updated two CHR running under Hyper-V (2012R2) without any issues at all. Much appreciated additions for CHR in this release so it should work. Which version of Hyper-v are you using?
Same issue here. Two CHRs: first on 2008R2 does not boot, second on 2012R2 is ok.
Please check.
 
Redmor
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 248
Joined: Wed May 31, 2017 7:40 pm
Location: Italy

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 10:18 am

LTE Interface does not work in 6.42
Image


Image
I have upgraded 3 wAP and lte interface works, try to reset RB or downgrade to another stable and then upgrade again.
ImageImage
 
User avatar
artz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 88
Joined: Tue Oct 17, 2017 5:51 pm
Location: Riga
Contact:

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 10:41 am

Jamesits, csi -

Please write to support@mikrotik.com
We will need to see your network topology and your supout.rif from both devices.
There is something specific in your configuration or your setup that might be causing these issues.
 
User avatar
amt
Long time Member
Long time Member
Posts: 525
Joined: Fri Jan 16, 2015 2:05 pm

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 10:58 am

What is the wireless XX option under Channel width?
I am wondering too
 
Redmor
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 248
Joined: Wed May 31, 2017 7:40 pm
Location: Italy

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 1:30 pm

I can't see any improvement on Nv2 PTMP, someone have some tests and can share AP and client configuration?
did you upgrade AP and stations, or only AP ?
I've upgraded AP and two of three stations connected, only RouterOS
ImageImage
 
User avatar
eworm
Member
Member
Posts: 354
Joined: Wed Oct 22, 2014 9:23 am
Location: Oberhausen, Germany
Contact:

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 1:33 pm

*) fetch - added "output" option for all modes in order to return result to file, variable or ignore it;
I have failed to write in variable. Any way.
Same for me. Anybody should update the documentation in the wiki (and possibly add an example).
Manage RouterOS scripts and extend your devices' functionality: RouterOS Scripts
 
diablonet
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 53
Joined: Wed Jan 05, 2011 3:33 am

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 2:08 pm

*) fetch - added "output" option for all modes in order to return result to file, variable or ignore it;
I have failed to write in variable. Any way.
How did you tried, I am also looking for this feature, thank you
 
WirelessRudy
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3074
Joined: Tue Aug 08, 2006 5:54 pm
Location: Spain

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 3:59 pm

I can't see any improvement on Nv2 PTMP, someone have some tests and can share AP and client configuration?
did you upgrade AP and stations, or only AP ?
I've upgraded AP and two of three stations connected, only RouterOS
It's been said somewhere in another tread, but the improvements are only noticeable in a P2MP network with more then lets say 15-20 connected CPE's.
We tried is on some with 28+ connected clients and indeed increased the total throughput by some 60-100% and each client also saw more speed, and the most importante feature, if one bad signal client consumes the 'airtime' of the AP a lot because of his low modulation rate and thus throughput and thus time needed for transport of data, under the new version ROS the bad client doesn't have no more effect.
I tried that last where we have had a -75dBm client that had only a couple of megabits of speed in a 28 client network where other had much more speed, some 30Mbps in a single client test, after the uprade not only could I run several clients at the same time with 30-60mbsp, a single client up to 80-90Mbps, and when I did start the bandwidth test of the 'bad' client he not only also went up from 1 to some 5Mbps but more important, it didn't have an effect on the other clients running their download bandwidth test.
It did have an disastrous effect while AP was still running the old software.

Only the AP needs the upgrade.
Show your appreciation of this post by giving me Karma! Thanks.

Rudy R. Puister

WISP operator based on MT routerboard & ROS.
 
WirelessRudy
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3074
Joined: Tue Aug 08, 2006 5:54 pm
Location: Spain

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 4:00 pm

What is the wireless XX option under Channel width?
Indeed, that what I would like to know too.....
Show your appreciation of this post by giving me Karma! Thanks.

Rudy R. Puister

WISP operator based on MT routerboard & ROS.
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7601
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 4:13 pm

Ce - eC automatic selection? Just a guess.
 
rajo
newbie
Posts: 36
Joined: Tue Aug 16, 2011 11:12 pm

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 5:27 pm

@MikroTik:
Could you please add robustness to your DHCP and PPPoE clients. They are unreliable and I have had to add scripts to restore connectivity after a drop.

Right now, I've got a router with DHCP stuck in status "renewing..." and I have no default gateway. This should not happen. Monitor the DHCP request processes, with timeouts and follow-up actions.

I also have to deal with the same kind of crap with L2TP servers, whereby sometimes the service gets in a bad state and some clients are able to establish tunnels and some keep failing -- until I reboot the router that is the server.

Same goes for OSPF and some other routing/forwarding protocols sometimes misbehaving until a reboot... and on and on.

You are missing a lot of service health/status checks, problem detection and recovery routines in your code. Users shouldn't have to write so many scripts to recover operation of core functionality. This has pretty much been the routine over the past 6 years, for every routerboard line I have dealt with, and it gets frustrating.

We need greater stability.

And for any user who's going to respond about it all working great for them, keep it to yourself. You're not being helpful.

Thanks
 
User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 5909
Joined: Wed Feb 07, 2007 12:45 pm
Location: Latvia
Contact:

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 5:52 pm

Do you actually reported to support?
If it is on the same router, then for me it looks like problem with interface driver not separate processes.
 
eddieb
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 127
Joined: Thu Aug 28, 2014 10:53 am
Location: Netherlands

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 5:57 pm

DHCP client and server work as expected. PPPoE client also ... No problems on my RB2011 here
Running 6.45.2 (stable) on :
CCR1009-8G-1S (2x ipsec/l2tp site-to-site, ipsec/l2tp roadwarrior, dhcpd, dns), CRS125-24G-1S, RB1100, RB962UiGS-5HacT2HnT (10pc), RB931-2nD, RB951, RB750GL ,RB2011UAS-RM, CHR running dude (CHR running in VirtualBox on OSX)
 
filzek
just joined
Posts: 5
Joined: Wed Jul 30, 2008 8:39 am

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 7:02 pm

Problem with 6.42 on Whatsapp, if there more than 2 whatsapp connected the new ones will not connect will be offline, same problem with web.whatsapp can you guys check?
 
Guentha
just joined
Posts: 13
Joined: Thu Apr 17, 2014 8:47 pm

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 7:38 pm

Rb2011 lost wireless option after the upgrade. I see the wireless 6.42 package is still in the files. I added the wireless package from the extras package and it won't load either. Many reboots and still no install.
 
en1gm4
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 57
Joined: Sun Oct 02, 2016 6:27 pm
Location: UK

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 9:08 pm

upgraded one RB951G-2HnD in office (running as an AP only) and it went fine
just upgraded another RB951G-2HnD at home (also an AP only) and it immediately went into a bootloop... beeping every 7 seconds or so. I was only upgrading the software and using winbox.

power on reset does not help
can not get it to netinstall either. never had tu use it before but have read many sets of online instructions and pretty sure i am doing everything right.. the RB never even shows up in the netinstall window

anyone else had this problem and solve it ?(my kids are cross with me now .. no wifi ;)

EDIT: managed to get it back in the end... netinstall to the rescue (change of cables and a switch between the MT and the PC got me there in the end)
 
steen
Member
Member
Posts: 469
Joined: Sat Oct 23, 2010 2:15 am
Location: Sweden
Contact:

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 10:18 pm

Hello Folks!

I tried two devices, rb411, one worked and the other disappeared from network will visit it physically tomorrow trying to figure out what happened.
The first device took unusual long time come back on network.
 
spookymulder84
just joined
Posts: 13
Joined: Sat Nov 11, 2017 1:37 pm
Location: Croatia

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 11:12 pm

no problems with update from 6.40.5 to 6.42 on hap lite with almost stock configuration
 
User avatar
ErfanDL
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 269
Joined: Thu Sep 29, 2016 9:13 am
Location: IRAN
Contact:

Re: v6.42 [current]

Thu Apr 19, 2018 11:34 pm

What is the wireless XX option under Channel width?
Maybe set your wifi channel to combined ce and ec!


 
irghost
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 277
Joined: Sun Feb 21, 2016 1:49 pm

Re: v6.42 [current]

Fri Apr 20, 2018 12:35 am

LTE Interface does not work in 6.42
Image


Image
I have upgraded 3 wAP and lte interface works, try to reset RB or downgrade to another stable and then upgrade again.
i have SXT LTE
MTCNA MTCRE MTCTCE MTCUME MTCWE MTCIPv6E MTCINE
 
raymondr15
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 118
Joined: Fri Sep 05, 2014 1:11 am
Location: East London, South Africa
Contact:

Re: v6.42 [current]

Fri Apr 20, 2018 1:17 am

What is the wireless XX option under Channel width?
I am wondering too
Was thinking that but would like to be sure :lol:
 
raymondr15
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 118
Joined: Fri Sep 05, 2014 1:11 am
Location: East London, South Africa
Contact:

Re: v6.42 [current]

Fri Apr 20, 2018 1:19 am

I just realized earlier that after I updated to v6.42 that all my ip>firewall>raw rules were missing, not sure if that was the only config missing, I just restored a backup and everything was back.
 
WirelessRudy
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3074
Joined: Tue Aug 08, 2006 5:54 pm
Location: Spain

Re: v6.42 [current]

Fri Apr 20, 2018 3:04 am

Rb2011 lost wireless option after the upgrade. I see the wireless 6.42 package is still in the files. I added the wireless package from the extras package and it won't load either. Many reboots and still no install.
Just upgraded my rb2011 this afternoon and wireless just works..... try to downgrade and see if it comes back. If not, radio is dead. If yes, upgrade again and see what happens...
Show your appreciation of this post by giving me Karma! Thanks.

Rudy R. Puister

WISP operator based on MT routerboard & ROS.
 
WirelessRudy
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3074
Joined: Tue Aug 08, 2006 5:54 pm
Location: Spain

Re: v6.42 [current]

Fri Apr 20, 2018 3:07 am

What is the wireless XX option under Channel width?
Maybe set your wifi channel to combined ce and ec!
?? How is that? It can only be Ce or eC. The eCe would make a 60Mhz wide channel which is not supported by 802.11ac
Show your appreciation of this post by giving me Karma! Thanks.

Rudy R. Puister

WISP operator based on MT routerboard & ROS.
 
WirelessRudy
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3074
Joined: Tue Aug 08, 2006 5:54 pm
Location: Spain

Re: v6.42 [current]

Fri Apr 20, 2018 3:10 am

Ce - eC automatic selection? Just a guess.
For AP? Because for station any 20/40/80 setting wil work with AP. No matter what AP is using. As long as the frequency of the scan range can 'see' the AP it will adapt.
Show your appreciation of this post by giving me Karma! Thanks.

Rudy R. Puister

WISP operator based on MT routerboard & ROS.
 
aiwo
just joined
Posts: 1
Joined: Mon Feb 29, 2016 4:27 pm

Re: v6.42 [current]

Fri Apr 20, 2018 5:33 am

I'm pretty happy with this version so far. :)
Speedtest history shows the difference - upgrade at 4:10am. No configuration changes.
Sadly this will not protect my beloved RB from replacement - I have available 500Mbps downlink since 2 weeks. ;(
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Who is online

Users browsing this forum: williamwbr and 13 guests