Community discussions

 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 24042
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

6.31 released

Fri Aug 14, 2015 4:50 pm

What's new in 6.31 (2015-Aug-14 15:42):

*) check-for-update - added ability to select versions channel to check
(bugfix, current, RC or development)
*) demo mode of Cloud Hosted Router (CHR) added
*) chr - added x86_64 image for use in virtual environments
*) chr - added support for VMware SCSI virtual disks
*) chr - added support for VMware vmxnet3 network card
*) chr - added support for HyperV SCSI disks
*) chr - added support for HyperV Ethernet interfaces
*) chr - added support for virtio disks
*) fixed occasional interface resetting on CRS switches
*) fixed ethernet stopping on RB NetMetal / SXTG-5HPacD 10Mbit and 100Mbit links
*) ipsec - fixed crash in when gcm encryption was used
*) ipsec - allow to set peer address as "::/0"
*) ipsec - fixed empty sa-src address on acquire in tun mode
*) ipsec - show proposal info in export ipsec section
*) ipsec - preserve port wildcard when generating policy without port override
*) ipsec - fixed replay window, was accidentally disabled since version 6.30;
*) certificate manager - fixed memory leak
*) ssh - allow host key import/export
*) ssh - use 2048bit RSA host key when strong-crypto enabled
*) ssh - support RSA keys for user authentication
*) conntrack - fixed problem with manual connection removal
*) conntrack - added tcp-max-retrans-timeout and tcp-unacked-timeout
*) wireless - implemented l2mtu update if wireless-cm2 is enabled
*) wireless - improved WMM-PowerSave support in wireless-cm2 package
*) mpls - better multicore support for VPLS ingress/egress
*) ovpn - better multicore support for interface initialization/authentication/creation.
*) mesh - performance improvement
*) pptp & l2tp - fixed problem where android client could not connect if both dns names were not provided (was broken since v6.30)
*) user-manager - fixed username was not shown in /tool user-manager user
*) user-manager - fixed zoom for user-manager homepage when mobile devices used
*) winbox - restrict change dynamic interface fields
*) winbox - also hide passphrase in CAPsMAN with "Hide Password"
*) winbox - restrict reversed ranges in dst-port under firewall
*) quickset - fixed HomeAP mode
*) lcd - added LCD package for all architectures (for serial port LCD modules)
*) lcd - fixed crash (and 100% cpu usage) when interface gets removed from "stats-all" screen
*) tool fetch - fixed incomplete ftp download
*) tool fetch - don't trim [t]ftp leading slashes
*) proxy - adjust time according to time-zone settings in proxy cache contents.
*) bridge fastpath - fixed updating bridge FDB on receive (could cause TX traffic flooding on all bridge ports)
*) bonding fastpath - fixed possible crash when bonding master was also a bridge port
*) route - fixed crash on removing route that was aggregated
*) romon - fixed crash on SACKed tx segments
*) lte - improved modem identification to better support multiple identical modems
*) snmp - fixed system scripts table
*) traffic flow - fixed dynamic input/output interface reporting
*) ipv6 dhcp-relay - fixed problem loading configuration

known issue:
*) Dynamic DNS servers can disappear when "allow-remote-requests" are not enabled
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
Bigfoot
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 76
Joined: Sat Jan 15, 2011 10:41 am
Location: South Africa

Re: 6.31 released

Fri Aug 14, 2015 6:04 pm

Thx for fix this problem on 6.31
*) proxy - adjust time according to time-zone settings in proxy cache contents.
I have tested it and is working correctly.

Bigfoot
 
marrold
Member
Member
Posts: 406
Joined: Wed Sep 04, 2013 10:45 am

Re: 6.31 released

Fri Aug 14, 2015 7:17 pm

Thanks for the update!
*) conntrack - fixed problem with manual connection removal
Perfect timing, I need to debug an issue this weekend and this was preventing me from doing so.

*) wireless - improved WMM-PowerSave support in wireless-cm2 package
Does this need to be enabled in any way?


Have bridges been fixed on the CHR?
I'm a SIP / VoIP engineer. Feel free to ask questions...
 
User avatar
dgonzalezh
Trainer
Trainer
Posts: 31
Joined: Wed Jun 05, 2013 9:39 am
Location: Colombia
Contact:

Re: 6.31 released

Fri Aug 14, 2015 7:21 pm

@normis, Thanks for the announcement, I just opened the CCR1009 I got from you after my presentation at the MUM and I'll test 6.31 ASAP.

I'll leave my CRS with the reliable 6.28 as it's serving some clients after I test with CCR, I'll switch and let you know.

Finally it's great to know that the CHR is now available, I'll test.and share my thoughts on it.

Thumbs up!. Thanks Mikrotik
--
All the Best
David Gonzalez H
TikAcademy :: Training and consulting Services
Mikrotik: MCT, MTCNA, MTCRE, MTCWE, MTCIPv6E, MTCUME & MTCTCE
www.tikacademy.com
www.dghvoip.com
CO: +57-312-770-4122
 
finalcutroot
newbie
Posts: 43
Joined: Sun Mar 09, 2014 9:36 pm

Re: 6.31 released

Fri Aug 14, 2015 8:08 pm

Thank You ,,

i wonder if there is any upcoming updates regarding to hotspot ?? in security specially like preventing Mac cloning
 
User avatar
boen_robot
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2411
Joined: Thu Aug 31, 2006 4:43 pm
Location: europe://Bulgaria/Plovdiv

Re: 6.31 released

Fri Aug 14, 2015 8:09 pm

Just upgraded one of my RBs, and I can already point a first (minor) issue:

In Winbox, if you then check for updates again against the "current" channel, you always get "Download" and "Download & Install" buttons, but never "Check for updates". This would be OK if there was 6.32, but right now, 6.31 is the latest current, so effectively, Winbox is telling me to download and install the release that I already have installed... which it shouldn't.
PEAR2_Net_RouterOS(1.0.0b6) - My API client in PHP
(Rate my posts? If you want... no pressure...)
 
mmabob
just joined
Posts: 6
Joined: Wed May 28, 2014 5:46 am

Re: 6.31 released

Fri Aug 14, 2015 8:44 pm

After updating to 6.31 on a pair of RB750 routers, I now have Issues with the ovpn connection between them.

The branch office router that connects to the main router will connect enough that I can send ping traffic over it, but as soon as I try to use the connection for useful data such as connecting to a computer on the other side of the connection, I see in the log "ovpn-out1: terminating... - TLS failed"

I don't know if it is the slightly larger amount of data being transferred that is relating to the issue or what the problem is. It worked well on version 6.27 which we were running before this.

Is anyone else seeing this?

I appreciate any of your help. I currently have a branch office without a useful connection.
 
patrick7
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 298
Joined: Sat Jul 20, 2013 2:40 pm

Re: 6.31 released

Fri Aug 14, 2015 9:37 pm

If I set Update channel to Bugfix and execute /system package update download, it will download the latest Bugfix, instead of nothing.
 
vortex
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 712
Joined: Sat Feb 16, 2013 6:10 pm

Re: 6.31 released

Fri Aug 14, 2015 9:50 pm

On webfig you can see that if you set the channel to bugfix, the proposed update is a downgrade version.

This also seemed wrong to me, if you are already on 6.31, the bug fix channel is 6.31.x

In any case, I upgraded my RB2011 from webfig and it seems fine so far. My TV got the right time for now.
 
patrick7
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 298
Joined: Sat Jul 20, 2013 2:40 pm

Re: 6.31 released

Fri Aug 14, 2015 9:52 pm

Yes. It should show a message like "no update available", instead of showing / downloading a previous version.

Except of this, I didn't find any other problems.
 
105547111
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 131
Joined: Fri Jun 22, 2012 9:46 pm

Re: 6.31 released

Fri Aug 14, 2015 9:53 pm

2hrs 22 minutes uptime - stable looks real good ;-)
 
idorotic
just joined
Posts: 4
Joined: Sat Jul 11, 2015 11:30 am

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 12:21 am

Not working on my 450g, it restarts every few minutes.
On second router 2011 works fine.
 
elgrandiegote
newbie
Posts: 40
Joined: Tue Feb 05, 2013 6:02 am
Location: Buenos Aires, Argentina

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 5:53 am

OpenVPN Error:
ovpn,debug,error,,,,,,,,,l2tp,info,,debug,,,critical,,,,,,,,,,,,,warning: duplicate packet, dropping

any idea about this?
Version 6.30.2 Works fine
 
barkas
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 260
Joined: Sun Sep 25, 2011 10:51 pm

AW: Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 11:13 am

Not working on my 450g, it restarts every few minutes.
On second router 2011 works fine.
Same here, rebooting on 450g, stable on 850g.

This is not acceptable, even at home I could not run a Mikrotik setup without redundancy preferably with different models.
 
marrold
Member
Member
Posts: 406
Joined: Wed Sep 04, 2013 10:45 am

Re: AW: Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 12:09 pm

This is not acceptable, even at home I could not run a Mikrotik setup without redundancy preferably with different models.
Err, this is why they released a 'stable, bug-fix branch' and then the 'updates' branch.
I'm a SIP / VoIP engineer. Feel free to ask questions...
 
User avatar
G2Dolphin
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 154
Joined: Sun May 17, 2015 6:03 pm
Location: Moscow, Russia

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 1:06 pm

Will these firewall fasttrack dummy rules be allowed to be switched off?
Home: RB3011UiAS-IN (2011 case+3011-RM), hAP ac, mAP2n/mAP2nD, GrooveA-52HPn, hEX (r3), hAP lite, RB951G-2HnD
Work: RB2011UiAS-RM / UiAS-2HnD-IN, RB951G-2HnD, hEX (r3), CRS125-24G-1S-2HnD-IN, CCR1009-8G-1S-1S+
 
andriys
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1103
Joined: Thu Nov 24, 2011 1:59 pm
Location: Kharkiv, Ukraine

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 3:14 pm

If I set Update channel to Bugfix and execute /system package update download, it will download the latest Bugfix, instead of nothing.
You are missing the point here. As was explained before, you should consider "Bugfix only" branch as stable. "Current" is where new features are added first, and (since new features often break existing features in some way) is not initially considered stable.

It is rather good Mikrotik now provides an easy way to switch between bugfix (stable) and current. Whether it should or should not allow redownloading/reinstalling the version that is currently installed on your device, is arguable. I'd rather leave it as it is now.
 
JanezFord
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 262
Joined: Wed May 23, 2012 10:58 am

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 3:33 pm

Upgraded two of my RB450G and both of them run for 15 hours now ... no reboots, no issuses.... both of them run ipsec, l2tp, ipip, ospf, capsmanv2, about 15 queues and about 60 firewall rules ... Also upgraded 850, 2011, 751, 951, 800, 711, 912 and crs125 devices without problems to 6.31.

JF.
 
User avatar
blajah
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 224
Joined: Fri Jun 12, 2015 8:58 pm
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 3:57 pm

RB951G-2ND and RB750G had a NTP client running before the upgrade. After the upgrade, in profiler NTP process was always on 0.5% ( i have waited 10-15 min). After disabling then enabling NTP client, process appears then disappears from profiler after 10-15 seconds (as expected).
I have bigger routing table.
 
patrick7
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 298
Joined: Sat Jul 20, 2013 2:40 pm

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 4:35 pm

If I set Update channel to Bugfix and execute /system package update download, it will download the latest Bugfix, instead of nothing.
You are missing the point here. As was explained before, you should consider "Bugfix only" branch as stable. "Current" is where new features are added first, and (since new features often break existing features in some way) is not initially considered stable.

It is rather good Mikrotik now provides an easy way to switch between bugfix (stable) and current. Whether it should or should not allow redownloading/reinstalling the version that is currently installed on your device, is arguable. I'd rather leave it as it is now.

I'm missing nothing. If I'm on 6.31 and set it to "bugfix only", it should NOT download 6.30.2 (we are in the upgrade menu, not downgrad). It should download bugfix updates of the CURRENT INSTALLED release, that would be 6.31.1. So since this version is not available, it shouldn't download anything.
 
User avatar
G2Dolphin
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 154
Joined: Sun May 17, 2015 6:03 pm
Location: Moscow, Russia

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 5:00 pm

I'm missing nothing. If I'm on 6.31 and set it to "bugfix only", it should NOT download 6.30.2 (we are in the upgrade menu, not downgrad). It should download bugfix updates of the CURRENT INSTALLED release, that would be 6.31.1. So since this version is not available, it shouldn't download anything.
If you're on 6.31 — you are on a "latest" release line, and I don't see something strange in that situation, that when you "swtich" the lines — you're getting the last firmware of another line.
Home: RB3011UiAS-IN (2011 case+3011-RM), hAP ac, mAP2n/mAP2nD, GrooveA-52HPn, hEX (r3), hAP lite, RB951G-2HnD
Work: RB2011UiAS-RM / UiAS-2HnD-IN, RB951G-2HnD, hEX (r3), CRS125-24G-1S-2HnD-IN, CCR1009-8G-1S-1S+
 
dadoremix
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 112
Joined: Sat May 14, 2011 11:31 am

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 5:17 pm

i try upgrade my RB493aH .. run 5 min and blocked, cant acess via mac or ip..
power off, power on.. again 3min, again 20 min.. WTF with 6.31.. with problems i return to 6.29.1, i have lucky that these mtik was on my house, so i can unplug power, but we have some network in the city, not good option.
 
patrick7
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 298
Joined: Sat Jul 20, 2013 2:40 pm

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 5:45 pm

We are talking about the upgrade menu. Not "Release Switch menu".

If you are on 6.30, "Bugfix" should bring Updates to 6.30.1, 6.30.2, 6.30.3
If you are on 6.31, "Bugfix" should bring Updates to 6.31.1, 6.31.2, 6.31.3

Not downgrades. Even if you download the "downgrade" and reboot, it will not be installed as it is an older version than the installed one. You will have to run /system package downgrade additionally. So in my opinion this feature is not here to switch between releases, but for changing update channel.
 
teasertime
just joined
Posts: 1
Joined: Sat Aug 15, 2015 6:42 am

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 5:49 pm

Is this different from the existing x86 build for PC's found on the download page?
*) chr - added x86_64 image for use in virtual environments

Is this the "synthetic" network interface in hyper-v?
*) chr - added support for HyperV Ethernet interfaces
 
andriys
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1103
Joined: Thu Nov 24, 2011 1:59 pm
Location: Kharkiv, Ukraine

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 6:30 pm

I'm missing nothing. If I'm on 6.31 and set it to "bugfix only", it should NOT download 6.30.2 (we are in the upgrade menu, not downgrad).
The menu is called "/system package update" in terminal, and "System -> Packages" in Winbox. The command is called "check-for-updates". Do you feel the difference between "Update" and "Upgrade"?
 
npero
Member
Member
Posts: 316
Joined: Tue Mar 01, 2005 1:59 pm
Location: Serbia

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 7:44 pm

Be very careful with this release now lost one wireless link with Groove52 not come back after update.
Also on 750UP try it to disable wireless package also lost device but they reboot after couple minutes by him self with log message kernel failure but wireless not disabled.
One 750GL every two minute in log say interface,warning ether5-slave-local excessive broadcasts/multicasts, probably a loop.

I update lot of device in last couple years this is maybe second time to lost device after update, that Groove is just simple wireless bridge but not have access in next 7 days :(.
 
patrick7
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 298
Joined: Sat Jul 20, 2013 2:40 pm

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 8:05 pm

Neither Upgrade nor Update is Downgrade.
 
sanitycheck
newbie
Posts: 47
Joined: Wed Nov 16, 2011 6:03 am
Location: USA

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 9:38 pm

I see something unusual with SSH after the upgrade to 6.31.

I connect to a remote router by SSH using Putty in Windows. A special user is configured for remote SSH access using no password but with a DSA key.

After the upgrade Putty prompted me with the standard warning I get (and expect) when I connect by SSH to a router for the first time. The warning is that because you have never connected before you may not trust the connection, and it shows the fingerprint. After connecting once I never get the warning again for that router.

But after the upgrade to 6.31 I received the warning again, as if I had never connected to that router. Of course I was just in there a minute earlier to trigger the router upgrade. I accepted the connection and it seems to be fine now, but something changed with SSH and 6.31. Not sure if this is a problem or not.
 
patrick7
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 298
Joined: Sat Jul 20, 2013 2:40 pm

Re: 6.31 released

Sat Aug 15, 2015 11:20 pm

Just saw memory usage got bigger and bigger every minute - memory leak again? (had 87MB free RAM) (CCR1009-8G-1S-1S+). Anyone else?
 
napismizpravu
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 135
Joined: Sat Apr 09, 2011 1:27 pm
Location: czech

Re: 6.31 firewall error

Sat Aug 15, 2015 11:46 pm

firewall problem not block NAT connections IP time limit expired lifetime in src-address-list...IP removed list in time connections no block, RouterOS 6.31 (uptime 1 day)

v.6.31rc16 autoblock IP works OK function
ip firewall nat print
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.1 to-ports=2345 protocol=tcp src-address-list=WWW in-interface=ether3 dst-port=2345 log=yes log-prefix="" 
address list name WWW time limit (D)
ether3 WAN

RB433UAH
 
idorotic
just joined
Posts: 4
Joined: Sat Jul 11, 2015 11:30 am

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 12:29 am

Could not add VirtualAP via winbox on my RB751G-2HnD, "L2 MTU" field is empty and grey (read only) so i get error message: "Couldn't add New Interface - l2mtu wrong (6)". It is only possible to add interface via terminal. I tried with winbox 2.2.18 and 3.0rc12.
On my second router RB2011 I can normally add VirtualAP via winbox.
 
User avatar
docmarius
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1210
Joined: Sat Nov 06, 2010 12:04 pm
Location: Timisoara, Romania
Contact:

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 12:41 am

CA certificate import still doesn't work (was ok in 6.29.1).
Torturing CCR1009-7G-1C-1S+, RB450G, RB750GL, RB951G-2HnD, RB960PGS, RB260GSP, OmniTIK 5HnD and NetMetal 922UAGS-5HPacD + R11e-5HnD in my home network.
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7601
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Sun Aug 16, 2015 12:54 am

Got bootloop after update to 6.31 from 6.30.1 on rb532a. Will need to use a serial cable to check what to do...
 
moep
newbie
Posts: 48
Joined: Mon Jul 02, 2012 2:12 pm

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 1:10 am

working fine on several devices (CCR, CRS, Groove, 951G, 751G, hap-lite)

one common issue
/system shutdown via Winbox and/or console, ssh, telnet is not working anymore
The device does make a reboot instead.
This issue is found on the platforms mips-be and smips (tilera not tested but likely also affected).
Edit Issue is also present on ppc platform (RB1200 and RB1100AH tested).
The issue is gone after downgrading to 6.30.2. Edit end

I hope this is a bug. Or is shutdown not supported anymore?
 
User avatar
zervan
Member
Member
Posts: 324
Joined: Fri Aug 20, 2010 10:43 pm
Location: Slovakia
Contact:

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 9:10 am

Just saw memory usage got bigger and bigger every minute - memory leak again? (had 87MB free RAM) (CCR1009-8G-1S-1S+). Anyone else?
No problem here on the same CCR model...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dusan Zervan from Slovakia
MTCNA, MTCRE
 
User avatar
docmarius
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1210
Joined: Sat Nov 06, 2010 12:04 pm
Location: Timisoara, Romania
Contact:

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 9:14 am

Got reboots every 5 minutes or so on my OmniTIK UPA-5HnD (no auto-spout.rif even if it is enabled in watchdog, free memory is ok, cpu at most at 3-4%).
6.30.2 seems stable.
Torturing CCR1009-7G-1C-1S+, RB450G, RB750GL, RB951G-2HnD, RB960PGS, RB260GSP, OmniTIK 5HnD and NetMetal 922UAGS-5HPacD + R11e-5HnD in my home network.
 
defekt
just joined
Posts: 13
Joined: Wed May 31, 2006 4:43 pm
Location: Bulgaria

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 11:48 am

I have issue with switch port flapping with 6.31 on "model: 750", after downgrade to 6.30.2 all is ok
 
npero
Member
Member
Posts: 316
Joined: Tue Mar 01, 2005 1:59 pm
Location: Serbia

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 12:17 pm

750UP upgraded yesterday, today reset by watchdog, never before have that much problem with new release with simple configuration in this case 750UP is just poe switch.
Never in last two years have that much problem with devices with simple configuration.
Yes I know is my mistake to upgrade without testing but not expected problem in devices with basic configuration.
For now not have problem with BaseBox, SXTLite, 411, one Groove52 is lost after upgrade others is working.
 
User avatar
bajodel
Long time Member
Long time Member
Posts: 545
Joined: Sun Nov 24, 2013 8:30 am
Location: Italy

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 1:21 pm

.. ..One 750GL every two minute in log say interface,warning ether5-slave-local excessive broadcasts/multicasts, probably a loop..
The same for me on an CRS 125 on the master-port ..every two minute ..excessive broadcasts/multicasts, probably a loop.
Back to 6.30.2 problem disappear
 
bigears
just joined
Posts: 2
Joined: Wed Aug 13, 2014 9:47 am

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 2:08 pm

upgraded to 6.31 on CRS125. IP phones cannot connect to gateway after CRS125 reboot. Had to manually restart each phone. Not acceptable so reverted to 6.30.2. All fine again.
 
User avatar
eworm
Member
Member
Posts: 354
Joined: Wed Oct 22, 2014 9:23 am
Location: Oberhausen, Germany
Contact:

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 2:38 pm

I see something unusual with SSH after the upgrade to 6.31.

I connect to a remote router by SSH using Putty in Windows. A special user is configured for remote SSH access using no password but with a DSA key.

After the upgrade Putty prompted me with the standard warning I get (and expect) when I connect by SSH to a router for the first time. The warning is that because you have never connected before you may not trust the connection, and it shows the fingerprint. After connecting once I never get the warning again for that router.

But after the upgrade to 6.31 I received the warning again, as if I had never connected to that router. Of course I was just in there a minute earlier to trigger the router upgrade. I accepted the connection and it seems to be fine now, but something changed with SSH and 6.31. Not sure if this is a problem or not.
RouterOS now supports RSA keys. Looks like Putty defaults to RSA when available, and it prefers that over the already known DSA key. So everything is just fine.

Either force Putty to use the DSA host key or accept the new RSA key. I would prefer second option.
Manage RouterOS scripts and extend your devices' functionality: RouterOS Scripts
 
User avatar
eworm
Member
Member
Posts: 354
Joined: Wed Oct 22, 2014 9:23 am
Location: Oberhausen, Germany
Contact:

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 2:43 pm

I opened a thread about high CPU load with wireless-cm2 on version 6.31rc16. This is still valid, though I know the cause and workaround: wireless-cm2 hangs when older CAPs (version <= 6.30) try to update from CAPsMAN. Updating the CAPs first (manually) and the CAPsMAN after works around this.
Manage RouterOS scripts and extend your devices' functionality: RouterOS Scripts
 
npero
Member
Member
Posts: 316
Joined: Tue Mar 01, 2005 1:59 pm
Location: Serbia

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 3:07 pm

Big WARRNING DO NOT upgrade 750UP I have problem on network after couple hours devices just crash some reset by watchdog some not.
I kill my network with this upgrade.
 
User avatar
chechito
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1651
Joined: Sun Aug 24, 2014 3:14 am
Location: Bogota Colombia
Contact:

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 7:04 pm

firewall rule CONNECTION RATE option not working

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Connection_Rate
 
freemannnn
Long time Member
Long time Member
Posts: 655
Joined: Sun Oct 13, 2013 7:29 pm

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 7:07 pm

please fix connection-rate problem in next bug release!

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 12#p495212
 
athlonxp78
just joined
Posts: 13
Joined: Wed Feb 10, 2010 4:17 am

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 8:47 pm

Big WARRNING DO NOT upgrade 750UP I have problem on network after couple hours devices just crash some reset by watchdog some not.
I kill my network with this upgrade.
+1 The same here in ALL our RB750UP (before 6.30.2), no supout file was posible
 
elgrandiegote
newbie
Posts: 40
Joined: Tue Feb 05, 2013 6:02 am
Location: Buenos Aires, Argentina

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 9:30 pm

After updating to 6.31 on a pair of RB750 routers, I now have Issues with the ovpn connection between them.

The branch office router that connects to the main router will connect enough that I can send ping traffic over it, but as soon as I try to use the connection for useful data such as connecting to a computer on the other side of the connection, I see in the log "ovpn-out1: terminating... - TLS failed"

I don't know if it is the slightly larger amount of data being transferred that is relating to the issue or what the problem is. It worked well on version 6.27 which we were running before this.

Is anyone else seeing this?

I appreciate any of your help. I currently have a branch office without a useful connection.

Problems with ovpn in this version!!!
on 6.30.2 work fine.
 
lyovav22
just joined
Posts: 4
Joined: Sun Aug 09, 2015 7:31 pm

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 9:34 pm

Hi Incoming traffic and CPU up to 100%
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
MAYAKNET
newbie
Posts: 26
Joined: Wed Mar 12, 2014 10:16 pm
Contact:

Re: 6.31 released

Sun Aug 16, 2015 9:39 pm

I do not speak English. I will try to express the idea. In release 6.31 instead of 32 cores in a server - it showed only one core and load at rush hour on 100%.
 
User avatar
chechito
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1651
Joined: Sun Aug 24, 2014 3:14 am
Location: Bogota Colombia
Contact:

Re: 6.31 released

Mon Aug 17, 2015 7:29 am

Hi Incoming traffic and CPU up to 100%

block ntp connections from internet, possibly you are relaying an attack

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests