Community discussions

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
 
User avatar
Milotop
newbie
Posts: 25
Joined: Mon May 15, 2017 1:01 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Thu Jun 08, 2017 3:43 pm

UPDATE: 180-T supports Vectoring, 180-R does not.
ImageImage
 
mtedo
just joined
Posts: 13
Joined: Wed Jun 01, 2016 4:51 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Jun 09, 2017 1:46 am

I've got one of these 180-T's also, however I'm testing against ADSL instead of VDSL - anyone else got this working? Can't seem to get it sync'ing - RB2011 picks up the sfp, and I've set auto-neg off and all, but the sfp can't seem to sync (it's entirely possible the dslam isn't supported, though I have no control over that unfortunately)
 
User avatar
Milotop
newbie
Posts: 25
Joined: Mon May 15, 2017 1:01 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Jun 09, 2017 1:50 am

Can you get a hold of the dslam specs? I posted the supported adsl modes on page 2.
ImageImage
 
mtedo
just joined
Posts: 13
Joined: Wed Jun 01, 2016 4:51 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Jun 09, 2017 2:02 am

yeah going to have to try and find out from the provider I guess - yes I did see those specs, thanks. using vpi/vci 8/35, so created a vlan8 interface off the sfp but that hasn't worked either in getting sync. I've got an annex-M capable connection, so I'm wondering if that might be causing issues?
 
n4p
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 98
Joined: Wed Nov 25, 2015 9:54 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Jun 09, 2017 7:07 am

@milotop
Where did you get your sfp of type 180-T?
I also wanna order one and wanna try if it works with our specs.

Gesendet von meinem HUAWEI GRA-L09 mit Tapatalk
 
n4p
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 98
Joined: Wed Nov 25, 2015 9:54 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Jul 07, 2017 11:25 am

Any News out there?
Is the VDSL SFP now working with Mikrotik correctly?
 
User avatar
Milotop
newbie
Posts: 25
Joined: Mon May 15, 2017 1:01 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Mon Jul 10, 2017 6:54 pm

n4p: I got mine at proscend.com. They work just fine with Mikrotik, see page 2 of this topic for screenshots etc.
ImageImage
 
breili
just joined
Posts: 12
Joined: Thu Jan 27, 2011 11:09 am

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Wed Aug 09, 2017 12:14 am

@mtedo btw. note "30a without ADSL backward" from the spec sheet. That might be your problem.

On an different note, has anyone got line stats out via some means ?
 
NiMiK
just joined
Posts: 6
Joined: Fri Aug 25, 2017 2:58 am

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Aug 25, 2017 3:08 am

Versatek have them in stock. https://www.versatek.com/product/vx-160 ... ems-co-rt/
I hear Allnet (allnet.de) are investigating them too and might have something in Q4 2017.
I am actually employed by Versa Technology and we have received quite a bit of inquiries and sales for the VDSL2 SFP modules. I have tested the units with an RB2011 and CCR1009 but we have received reports that the RB3011 does not work with the modules at the moment. We are working with Proscend/Metanoia on this. So far, they have not found any issues with synchronization or throughput as long as the SFP interface is manually set.
 
turnip
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 66
Joined: Wed Sep 11, 2013 7:01 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Aug 25, 2017 9:41 am

Duxtel in Australia are also working on it. They'll have some available in the next few weeks for testing and use on internal networks. Still needs more compliance testing done before we can connect them to the National Broadband Network.
https://shop.duxtel.com.au/product_info ... cts_id=489 <-LRE, CO/RT pair
https://shop.duxtel.com.au/product_info ... cts_id=488 <-Telco CPE
 
User avatar
Milotop
newbie
Posts: 25
Joined: Mon May 15, 2017 1:01 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Aug 25, 2017 12:30 pm

Versatek have them in stock. https://www.versatek.com/product/vx-160 ... ems-co-rt/
I hear Allnet (allnet.de) are investigating them too and might have something in Q4 2017.
I am actually employed by Versa Technology and we have received quite a bit of inquiries and sales for the VDSL2 SFP modules. I have tested the units with an RB2011 and CCR1009 but we have received reports that the RB3011 does not work with the modules at the moment. We are working with Proscend/Metanoia on this. So far, they have not found any issues with synchronization or throughput as long as the SFP interface is manually set.
I can counter the RB3011 comment because I have actually made it work with one of those (RB3011 + 180-T).
ImageImage
 
NiMiK
just joined
Posts: 6
Joined: Fri Aug 25, 2017 2:58 am

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Sat Aug 26, 2017 2:18 am

Milotop, can you share a screenshot of the SFP interface? We received one report of a "Rx Lose" status. Wondering if you experienced that as well.
 
User avatar
Milotop
newbie
Posts: 25
Joined: Mon May 15, 2017 1:01 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Sat Aug 26, 2017 3:02 am

Milotop, can you share a screenshot of the SFP interface? We received one report of a "Rx Lose" status. Wondering if you experienced that as well.
I posted screenshots on page 2:

viewtopic.php?f=3&t=104109&start=50#p600823
ImageImage
 
glenno
just joined
Posts: 8
Joined: Mon Mar 22, 2010 9:23 am

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Sat Aug 26, 2017 7:57 am

Can you extract any VDSL stats via snmp? I'm thinking sync speed, line dB etc.
 
NiMiK
just joined
Posts: 6
Joined: Fri Aug 25, 2017 2:58 am

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Sat Aug 26, 2017 10:17 am

Milotop, can you share a screenshot of the SFP interface? We received one report of a "Rx Lose" status. Wondering if you experienced that as well.
I posted screenshots on page 2:

viewtopic.php?f=3&t=104109&start=50#p600823
Thanks! Wasn't sure which router board you were using. I'll be doing more tests with these against Broadcom, Metanoia, Ikanos and Infineon based VDSL2 DSLAMs. Line stats will be posted shortly with various distances once I get back to the office if anyone is interested. We have also sent 2 units direct to Mikrotik today. Not sure if they will be testing these as well.
 
NiMiK
just joined
Posts: 6
Joined: Fri Aug 25, 2017 2:58 am

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Thu Aug 31, 2017 4:01 am

Here are some screenshots off one of our Metanoia based VDSL2 DSLAM linked to the SFP module at 1m, 304m, 609m, 914m and 1,219m. This was tested over physical CAT3 lines in our office. Apologies for the low resolution screenshots.
160RT_1M.pdf
160RT_304M.pdf
160RT_609M.pdf
160RT_914M.pdf
160RT_1219M.pdf
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5545
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Thu Aug 31, 2017 11:26 am

I am actually employed by Versa Technology and we have received quite a bit of inquiries and sales for the VDSL2 SFP modules.
Versatek has the product "VX-160CE VDSL2 SFP Modem (Remote Telco Grade)".
Is this originally a 180-R or 180-T? I need the 180-T that supports vectoring.
 
NiMiK
just joined
Posts: 6
Joined: Fri Aug 25, 2017 2:58 am

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Thu Aug 31, 2017 9:47 pm

I am actually employed by Versa Technology and we have received quite a bit of inquiries and sales for the VDSL2 SFP modules.
Versatek has the product "VX-160CE VDSL2 SFP Modem (Remote Telco Grade)".
Is this originally a 180-R or 180-T? I need the 180-T that supports vectoring.
pe1chl,

The Versa VX-160CE is the same build as the 180-T. We're expecting 200 units in mid September.
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5545
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Thu Aug 31, 2017 9:56 pm

Thanks. Today I checked the German (I think) store that also has them but they are out of stock as well.
Will have to be patient...
 
NiMiK
just joined
Posts: 6
Joined: Fri Aug 25, 2017 2:58 am

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Thu Aug 31, 2017 10:04 pm

Many resellers are also waiting patiently for these units including us. Our ETD to our office is 9/10. A majority from this shipment has been held for customer back orders.
 
WaauBau
just joined
Posts: 1
Joined: Wed Sep 06, 2017 7:58 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Wed Sep 06, 2017 8:06 pm

Versatek have them in stock. https://www.versatek.com/product/vx-160 ... ems-co-rt/
I hear Allnet (allnet.de) are investigating them too and might have something in Q4 2017.
I am actually employed by Versa Technology and we have received quite a bit of inquiries and sales for the VDSL2 SFP modules. I have tested the units with an RB2011 and CCR1009 but we have received reports that the RB3011 does not work with the modules at the moment. We are working with Proscend/Metanoia on this. So far, they have not found any issues with synchronization or throughput as long as the SFP interface is manually set.
I can counter the RB3011 comment because I have actually made it work with one of those (RB3011 + 180-T).

Milotop how did you get that to work on RB3011 ?

I have tried these Procend 180-T on a RB3011, but there it shows RX Lose. i Have 2 of these and both show RX Lose on RB3011.
On the RB962UiGS the same modules work fine.
 
idlemind
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1101
Joined: Fri Mar 24, 2017 11:15 pm
Location: USA

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Sep 08, 2017 12:59 am

What are people paying for one of these SFP units? It would seem I need the T model to connect to an ADSL service and replace the provider leased modem correct?
 
glenno
just joined
Posts: 8
Joined: Mon Mar 22, 2010 9:23 am

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Sep 08, 2017 1:55 am

What are people paying for one of these SFP units? It would seem I need the T model to connect to an ADSL service and replace the provider leased modem correct?
Prices I was quoted are:

180-T (Telco Version)
US$ 90/PC based on sample order.
US$ 50/PC based on 100~999 PCS (MOQ=100 PCS)
US$ 45/PC based on 1,000+ PCS

Plus freight from Taiwan.
 
idlemind
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1101
Joined: Fri Mar 24, 2017 11:15 pm
Location: USA

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Sep 08, 2017 2:02 am

Thanks, can you confirm the tell version is the unit I'd want?
 
User avatar
Milotop
newbie
Posts: 25
Joined: Mon May 15, 2017 1:01 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Tue Sep 12, 2017 3:46 pm

Versatek have them in stock. https://www.versatek.com/product/vx-160 ... ems-co-rt/
I hear Allnet (allnet.de) are investigating them too and might have something in Q4 2017.
I am actually employed by Versa Technology and we have received quite a bit of inquiries and sales for the VDSL2 SFP modules. I have tested the units with an RB2011 and CCR1009 but we have received reports that the RB3011 does not work with the modules at the moment. We are working with Proscend/Metanoia on this. So far, they have not found any issues with synchronization or throughput as long as the SFP interface is manually set.
I can counter the RB3011 comment because I have actually made it work with one of those (RB3011 + 180-T).

Milotop how did you get that to work on RB3011 ?

I have tried these Procend 180-T on a RB3011, but there it shows RX Lose. i Have 2 of these and both show RX Lose on RB3011.
On the RB962UiGS the same modules work fine.
I didn't see the RX Lose that you saw. I simply plugged it in, booted the RB3011 and changed the SFP module's speed to 1Gbit/s full duplex. I didn't need to do anything else. You might have received a broken SFP module or RB3011.
Thanks, can you confirm the tell version is the unit I'd want?
For ADSL please see the picture I posted on page 2 specifying the supported ADSL modes.
ImageImage
 
User avatar
bajodel
Long time Member
Long time Member
Posts: 545
Joined: Sun Nov 24, 2013 8:30 am
Location: Italy

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Sun Oct 08, 2017 10:42 am

any feedback from live/prod systems using these sfp modules?
 
AzAel76
just joined
Posts: 17
Joined: Tue Apr 07, 2015 3:08 am

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Mon Oct 09, 2017 1:52 am

Got the Procend 180-T last week, plugged it into a RB960PGS and everything looks fine, however i have not had the chance to do further testing or connect it to my dslam yet.

I will post some results later this week once i have done some testing.
 
User avatar
bajodel
Long time Member
Long time Member
Posts: 545
Joined: Sun Nov 24, 2013 8:30 am
Location: Italy

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Tue Oct 10, 2017 7:44 am

Got the Procend 180-T ..[cut].. I will post some results..
Interesting, I'll wait for news.

Have anyone links of EU/shops where these modules are available? thanks..
 
mistry7
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1244
Joined: Tue Oct 13, 2009 11:57 am
Location: Germany

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Tue Oct 10, 2017 9:32 pm

this set http://www.proscend.com/en-gb/product/vdsl2/180cr.html works fine
in HAPac, you have to set the SFP Interface to 1GBit Manuela but they work...
 
n4p
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 98
Joined: Wed Nov 25, 2015 9:54 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Wed Oct 11, 2017 10:50 pm

Got the Procend 180-T ..[cut].. I will post some results..
Interesting, I'll wait for news.

Have anyone links of EU/shops where these modules are available? thanks..
Yeah, that would be very interesting. I am already in contact with Allnet but they mean that they can't ship before Q1/2018.

So i hope anybody got another reseller. US would also be fine.

Thanks!

Gesendet von meinem HUAWEI GRA-L09 mit Tapatalk
 
User avatar
Milotop
newbie
Posts: 25
Joined: Mon May 15, 2017 1:01 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Oct 13, 2017 9:54 am

Got the Procend 180-T ..[cut].. I will post some results..
Interesting, I'll wait for news.

Have anyone links of EU/shops where these modules are available? thanks..
Yeah, that would be very interesting. I am already in contact with Allnet but they mean that they can't ship before Q1/2018.

So i hope anybody got another reseller. US would also be fine.

Thanks!

Gesendet von meinem HUAWEI GRA-L09 mit Tapatalk
Proscend endorses Versatek for US distribution:

https://www.versatek.com/product/vx-160 ... lco-grade/

They just restocked apparently.
ImageImage
 
User avatar
bajodel
Long time Member
Long time Member
Posts: 545
Joined: Sun Nov 24, 2013 8:30 am
Location: Italy

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Sat Oct 14, 2017 12:42 am

Proscend endorses Versatek for US distribution:
https://www.versatek.com/product/vx-160 ... lco-grade/
They just restocked apparently.
I must check if they ship to EU, thank you anyway..
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5545
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Sat Oct 14, 2017 11:28 am

I must check if they ship to EU, thank you anyway..
They are a distributor, and they list a couple of resellers.
Black Box is active worldwide, however despite them being listed as a reseller I cannot find this item in their catalog.
Maybe ring your local Black Box support number?
 
mistry7
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1244
Joined: Tue Oct 13, 2009 11:57 am
Location: Germany

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Sat Oct 14, 2017 1:37 pm

 
patrick7
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 298
Joined: Sat Jul 20, 2013 2:40 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Thu Oct 19, 2017 12:59 am

Will we see DSL modems soon?

[admin@sw2] /interface dsl> set 
Change properties of one or several items.

<numbers> -- List of item numbers
arp -- Address Resolution Protocol
arp-timeout -- 
comment -- Short description of the item
disabled -- Defines whether item is ignored or used
l2mtu -- 
mac-address -- 
mtu -- Maximum Transmit Unit
name -- Interface name
vci -- 
vpi -- 
 
User avatar
nz_monkey
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1810
Joined: Mon Jan 14, 2008 1:53 pm
Location: Straya
Contact:

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Thu Oct 19, 2017 2:26 am

Will we see DSL modems soon?
Hopefully we will :D
http://thebrotherswisp.com/ | Mikrotik MTCNA, MTCRE, MTCINE | Fortinet FTCNA, FCNSP, FCT | Extreme Networks ENA
 
User avatar
Milotop
newbie
Posts: 25
Joined: Mon May 15, 2017 1:01 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Thu Oct 19, 2017 3:23 pm

Will we see DSL modems soon?

[admin@sw2] /interface dsl> set 
Change properties of one or several items.

<numbers> -- List of item numbers
arp -- Address Resolution Protocol
arp-timeout -- 
comment -- Short description of the item
disabled -- Defines whether item is ignored or used
l2mtu -- 
mac-address -- 
mtu -- Maximum Transmit Unit
name -- Interface name
vci -- 
vpi -- 
Where did you find this?
ImageImage
 
patrick7
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 298
Joined: Sat Jul 20, 2013 2:40 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Thu Oct 19, 2017 4:58 pm

/interface dsl on RB750GL / 6.41rc20
 
n4p
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 98
Joined: Wed Nov 25, 2015 9:54 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Oct 20, 2017 12:54 pm

Can't wait for it!!! Still waiting for my preorder from Allnet, but they can't ship before Q1/2018.



Gesendet von meinem HUAWEI GRA-L09 mit Tapatalk
 
aholmes
just joined
Posts: 19
Joined: Wed May 17, 2017 6:16 am

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Tue Oct 24, 2017 2:58 am

/interface dsl on RB750GL / 6.41rc20
Doesn't show up on my RB960PGS on either 6.41rc20 or the latest 6.41rc :(

Soon, though, I hope!
 
mtedo
just joined
Posts: 13
Joined: Wed Jun 01, 2016 4:51 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Wed Oct 25, 2017 4:55 am

figured i'd throw my update into here, have tested the proscend 180-T here in australia (NBN FTTN 50mb/20mb service) and works fine (using hAP ac / RB962). would love to see the ability to pull line stats out of the SFP via routerOS in the future somehow, since we don't really know how fast it's actually syncing right now (though we did push 50Mbps through it no problems so obviously it's decent). protip for the future, the SFP does get very hot (much hotter than normal RJ45 SFP's) but that's most likely a side effect of basically fitting a modem into an SFP :P
 
VK2XXY
just joined
Posts: 16
Joined: Mon Jun 15, 2015 5:01 am

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Thu Oct 26, 2017 4:09 am

have tested the proscend 180-T here in australia (NBN FTTN 50mb/20mb service) and works fine (using hAP ac / RB962).
https://forums.whirlpool.net.au/forum-r ... ?t=2671952
 
User avatar
marlow
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 159
Joined: Thu Mar 16, 2006 6:59 pm
Location: Ireland

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Wed Nov 01, 2017 11:28 am

They're in stock at Mikrotik-Shop now.

http://www.mikrotik-shop.de/Interfaces/ ... :1896.html

Ordered 2 to see, how they'll perform on VDSL in Ireland.

/M
Communication is the beginning of understanding
-- AT&T
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5545
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Wed Nov 01, 2017 3:06 pm

Ordered 2 to see, how they'll perform on VDSL in Ireland.
I am in de ordering process but I am stuck at the payment options...
Do you see an option to do a EURO bank transfer? They don't offer creditcard payment.
 
User avatar
marlow
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 159
Joined: Thu Mar 16, 2006 6:59 pm
Location: Ireland

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Wed Nov 01, 2017 3:17 pm

Ordered 2 to see, how they'll perform on VDSL in Ireland.
I am in de ordering process but I am stuck at the payment options...
Do you see an option to do a EURO bank transfer? They don't offer creditcard payment.
"Prepayment by Wire Transfer" is EURO bank transfer i reckon. It's a bank holiday in their region in Germany today, so they won't respond before tomorrow anyhow either way.

/M
Communication is the beginning of understanding
-- AT&T
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5545
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Wed Nov 01, 2017 4:00 pm

Ok, I got an automatic mail message when registering and replied to it, but thanks for the info, I will wait and see what options they offer.
(wire transfers tend to be quite expensive when they are not completely standard IBAN EURO transfers so I'd like to make sure)
 
User avatar
marlow
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 159
Joined: Thu Mar 16, 2006 6:59 pm
Location: Ireland

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Fri Nov 03, 2017 1:52 am

Ok, I got an automatic mail message when registering and replied to it, but thanks for the info, I will wait and see what options they offer.
(wire transfers tend to be quite expensive when they are not completely standard IBAN EURO transfers so I'd like to make sure)
I did get a response today and it was just a normal EURO transfer (Germany operates in EUR). So shouldn't be an issue.

/M
Communication is the beginning of understanding
-- AT&T
 
djmanas
just joined
Posts: 5
Joined: Tue Nov 07, 2017 9:28 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Tue Nov 07, 2017 9:30 pm

Just a quick question about Proscend 180-T. Just had bought mine, tried to connect, but it is not working. The provider has said, that it should be working, but I should disable DHCP on the modem. Does anybody know how to configure the SFP module? The DHCP client is disabled in ROS.

Thanks,
Regards,
Petr Sourek
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5545
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Tue Nov 07, 2017 11:16 pm

I did get a response today and it was just a normal EURO transfer (Germany operates in EUR). So shouldn't be an issue.
Thanks. It looks like mine is on the way... hopefully arrives later this week.
 
djmanas
just joined
Posts: 5
Joined: Tue Nov 07, 2017 9:28 pm

Re: Mikrotik VDSL / DSL Modem?

Wed Nov 08, 2017 3:59 pm

Ok, the problem was in VLAN connection. Had to find out VLAN ID from ISP and add VLAN interface connected to SFP port and make PPPoE bound to VLAN interface. Now it works like a charm.

Thanks,
Regards,
Petr Sourek
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests