Community discussions

MikroTik App
 
mstead
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 113
Joined: Sat Mar 04, 2006 2:41 am

RB112 Serial Port Setup Problem

Sat Aug 26, 2006 12:47 am

Hi,

I am trying to link a UPS to an RB112 but cannot set the port speed. I remove the serial console but still the settings cannot be changed. Also after a reboot the console comes back!!

I can do this with the RB532 no problem so it must be related to the RB112. I don't know if this is a RouterOS or firmware issue but its a right pain in the ass!!

Anyone got the UPS package working with the 112?

Malcolm
 
GotNet
Member
Member
Posts: 436
Joined: Fri May 28, 2004 7:52 pm
Location: Florida

Sat Aug 26, 2006 12:55 am

Ah, good one. Haven't tried on my 112s but I've never been able to use the console port for a UPS. Maybe try a script to change after boot?
 
mstead
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 113
Joined: Sat Mar 04, 2006 2:41 am

Tue Aug 29, 2006 5:06 am

Anyone managed to set the port speed in Winbox on an RB112?

Malcolm
 
Bartus
newbie
Posts: 28
Joined: Wed May 17, 2006 1:43 am

Mon Feb 05, 2007 11:11 pm

I still can not set the port baud rate on the RB112
I am able to do in on the RB532, but not the 112.
I need it set to 4800 baud.
/port set serial0 baud-rate=4800

Anyone? - RouterBoard, MikroTik?
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6624
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Tue Feb 06, 2007 12:34 pm

'/ port' configuration modification for RB100 is possible only at 3.0 version (not 2.9)
 
User avatar
dbostrom
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 133
Joined: Mon Dec 05, 2005 4:45 pm

Tue Feb 06, 2007 6:09 pm

'/ port' configuration modification for RB100 is possible only at 3.0 version (not 2.9)
On a somewhat related note, any plans for serial port in v3 to allow ad hoc sending/receiving of characters via scripting, etc? This would be a massively useful feature for instrumentation of sites, construction of installer tools...

What kind of bribe would it take to get this? :D

Who is online

Users browsing this forum: ste and 31 guests