Community discussions

 
User avatar
nichky
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 531
Joined: Tue Jun 23, 2015 2:35 pm

RB433ah problem booting :( :(

Wed Jun 22, 2016 11:51 am

Just i want to as you about my RB. I've got a problem with my router, the problem is my RB doing just one TIT without duble TIT, i was trying to reset and also with netinstal, but...i didn't fix it. any advise? 

Thanks a lot
Nikola Suminoski
MikroTik Consultan
MTCRE l MTCWE

!) Safe Mode is your friend;
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24276
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB433ah problem booting :( :(

Wed Jun 22, 2016 11:56 am

This model has a serial port. You should find a serial cable + usb/serial adapter, and see what it says when booting. 
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
nichky
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 531
Joined: Tue Jun 23, 2015 2:35 pm

Re: RB433ah problem booting :( :(

Thu Nov 03, 2016 12:43 pm

im trying to fix my bord via RS232, i've got that situacion:
(that post i found on net. i've got same things)

RouterBOOT-2.6
What do you want to configure?
d - boot delay
k - boot key
s - serial console
o - boot device
u - cpu mode
r - reset configuration
e - format nand
g - upgrade firmware
i - board info
p - boot protocol
t - do memory testing
x - exit setup
your choice:

RouterBOOT booter 2.6

RouterBoard 112

CPU frequency: 175 MHz
Memory size: 16 MB

Press any key within 2 seconds to enter setup..
kernel not found
trying bootp
protocol...........................................................
............................................................................
....
................................................................ failed
kernel loading failed


RouterBOOT booter 2.6

RouterBoard 112

CPU frequency: 175 MHz
Memory size: 16 MB

Press any key within 2 seconds to enter setup..
kernel not found
trying bootp
protocol...........................................................
............................................................................
....
................................................................ failed
kernel loading failed




Press any key within 2 seconds to enter setup

RouterBOOT-2.6
What do you want to configure?
d - boot delay
k - boot key
s - serial console
o - boot device
u - cpu mode
r - reset configuration
e - format nand
g - upgrade firmware
i - board info
p - boot protocol
t - do memory testing
x - exit setup
your choice: g - upgrade firmware

Upgrade firmware options:
e - upgrade firmware over ethernet
s - upgrade firmware over serial port
your choice: s - upgrade firmware over serial port


xmodem receiver ready, waiting for data...
press <Ctrl>+X several times to cancel transfer
press any key to continue...
file transfer ok
writing new firmware.......... OK
please reboot to run new booter

Upgrade firmware options:
e - upgrade firmware over ethernet
s - upgrade firmware over serial port
your choice:

RouterBOOT booter 2.14

RouterBoard 112

CPU frequency: 175 MHz
Memory size: 16 MB

Press any key within 2 seconds to enter setup..
kernel not found
trying bootp
protocol...........................................................
............................................................................
....
................................................................ failed
kernel loading failed


RouterBOOT booter 2.14

RouterBoard 112

CPU frequency: 175 MHz
Memory size: 16 MB

Press any key within 2 seconds to enter setup

RouterBOOT-2.14
What do you want to configure?
d - boot delay
k - boot key
s - serial console
o - boot device
u - cpu mode
r - reset booter configuration
e - format nand
g - upgrade firmware
i - board info
p - boot protocol
t - do memory testing
x - exit setup
your choice: i - board info

Board Info:

Board type: 112
Serial number: 0F4D01D6DFB5
Firmware version: 2.14
CPU frequency: 175 MHz
Memory size: 16 MB
eth1 MAC address: 00:0C:42:0B:87:02

press any key to continue...

RouterBOOT-2.14
What do you want to configure?
d - boot delay
k - boot key
s - serial console
o - boot device
u - cpu mode
r - reset booter configuration
e - format nand
g - upgrade firmware
i - board info
p - boot protocol
t - do memory testing
x - exit setup
your choice: o - boot device

Select boot device:
e - boot over Ethernet
* n - boot from NAND, if fail then Ethernet
1 - boot Ethernet once, then NAND
o - boot from NAND only
b - boot chosen device
your choice: n - boot from NAND, if fail then Ethernet

RouterBOOT-2.14
What do you want to configure?
d - boot delay
k - boot key
s - serial console
o - boot device
u - cpu mode
r - reset booter configuration
e - format nand
g - upgrade firmware
i - board info
p - boot protocol
t - do memory testing
x - exit setup
your choice:

Thanks
Nikola Suminoski
MikroTik Consultan
MTCRE l MTCWE

!) Safe Mode is your friend;
 
Rudios
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 966
Joined: Mon Mar 11, 2013 12:58 pm
Location: The Netherlands

Re: RB433ah problem booting :( :(

Thu Nov 03, 2016 3:46 pm

It looks like your installation is broken (unable to start from internal storage)
RouterBoard will try to start from netinstall.
I would setup netinstall on your PC, hook it up to port 1 of the routerboard and see if it boots.
If so, install a proper RouterOS version via netinstall.
Testing setup with: 2 x RB750UP | 2 x RB750GL | 1 x RB951G-2HnD | 1 x RB2011UiAS-IN
 
User avatar
nichky
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 531
Joined: Tue Jun 23, 2015 2:35 pm

Re: RB433ah problem booting :( :(

Thu Nov 03, 2016 10:14 pm

i've been trying...same thing
Nikola Suminoski
MikroTik Consultan
MTCRE l MTCWE

!) Safe Mode is your friend;
 
roswitina
newbie
Posts: 26
Joined: Tue Mar 12, 2013 8:12 am

Re: RB433ah problem booting :( :(

Mon Dec 05, 2016 5:40 pm

I had the same problem with my Mikrotik https://routerboard.com/RB2011UiAS-2HnD-IN
I finally did it with the following steps:

1. I have used the program Tera Term Web 3.1 http://wiki.meconet.de/doku.php/mikroti ... ll_updaten
2. I have used another notebook (computer) with Netinstall. This finally recognized the device ......

I believe that the virus scanner or a firewall can cause problems.

Rosi
 
User avatar
nichky
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 531
Joined: Tue Jun 23, 2015 2:35 pm

Re: RB433ah problem booting :( :(

Tue Dec 06, 2016 7:16 am

is it? let me have a look, and i will let you know.

Thanks
Nikola Suminoski
MikroTik Consultan
MTCRE l MTCWE

!) Safe Mode is your friend;
 
Rudios
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 966
Joined: Mon Mar 11, 2013 12:58 pm
Location: The Netherlands

Re: RB433ah problem booting :( :(

Tue Dec 06, 2016 8:09 am

For sure that your firewall could have some negative impact on your tries.
Just temporarily disable your firewall completely on your PC.
Testing setup with: 2 x RB750UP | 2 x RB750GL | 1 x RB951G-2HnD | 1 x RB2011UiAS-IN
 
User avatar
nichky
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 531
Joined: Tue Jun 23, 2015 2:35 pm

Re: RB433ah problem booting :( :(

Tue Dec 13, 2016 12:50 pm

would you like to help me, this is on German my german is terrible, so i've got problem with this one, how can i do?btw im using rb433ah

Download des aktuellen RouterBOOTs für Ihre Hardware

Thanks
Nikola Suminoski
MikroTik Consultan
MTCRE l MTCWE

!) Safe Mode is your friend;
 
User avatar
BartoszP
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1719
Joined: Mon Jun 16, 2014 1:13 pm
Location: Poland

Re: RB433ah problem booting :( :(

Tue Dec 13, 2016 1:50 pm

Check this: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall

It is quite simple job.
Real admins use real keyboards.
 
User avatar
nichky
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 531
Joined: Tue Jun 23, 2015 2:35 pm

Re: RB433ah problem booting :( :(

Thu Dec 15, 2016 10:09 pm

BartoszP is not going. I've been fixed so many MT via netinstal, but one of them is't going :) Did you see up of the topic what kind of message i had?
Nikola Suminoski
MikroTik Consultan
MTCRE l MTCWE

!) Safe Mode is your friend;

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 14 guests