Community discussions

MikroTik App
 
tnakir
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 54
Joined: Thu Aug 19, 2010 4:29 pm

RB3011UiAS-RM problem with power connector

Mon Nov 21, 2016 3:38 pm

Hey guys,

we just got some RB3011UiAS-RM, and we have some problems with connecting the power connector.

The problem is that the power jack is too far from the enclosure, and the plug can not go inside enough to provide stable contact.

The only solution we could end up with is to use Mikrotik HighPower (1,6A) power supply (or regular 0,8A if you don't intend to use PoE out feature of RB3011), or drilling a wider hole on the enclosure. The power supply that comes with RB3011UiAS-RM is not compatible with the RB3011 itself.

This is a model from a new batch, I don't remember we had these problems with older models.

Image

Image
 
josu
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 152
Joined: Wed May 27, 2015 6:20 pm

Re: RB3011UiAS-RM problem with power connector

Mon Nov 21, 2016 3:52 pm

I have same problem.

I just plug it and didn't touch any more.

It is a big problem if you put in a rack that more people work.

Regards.
 
User avatar
pcunite
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1109
Joined: Sat May 25, 2013 5:13 am
Location: USA

Re: RB3011UiAS-RM problem with power connector

Tue Sep 05, 2017 8:55 am

Has this been resolved?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24614
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB3011UiAS-RM problem with power connector

Tue Sep 05, 2017 9:36 am

Use the special cable mounting hooks that are right next to the connector. Put the cable inside them to secure it in place.
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
doneware
Trainer
Trainer
Posts: 566
Joined: Mon Oct 08, 2012 8:39 pm
Location: Hungary

Re: RB3011UiAS-RM problem with power connector

Tue Sep 05, 2017 10:42 am

I have same problem.
from the photos i judge it's the markings on the L-shaped power jack that keeps it from penetrating deep enough.
if so, it may sound silly, but this can be fixed with some sandpaper :-)

and i agree with Normis, the power cable "stress relief" hooks should be used if installed for production use.
#TR0359
 
savage
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1220
Joined: Mon Oct 18, 2004 12:07 am
Location: Cape Town, South Africa
Contact:

Re: RB3011UiAS-RM problem with power connector

Tue Sep 05, 2017 6:23 pm

Or the product must just be designed better...

Have two 3011s here with the same issue. Like the CCR's, I've stopped buying them.
Regards,
Chris
 
nightcom
newbie
Posts: 37
Joined: Wed Aug 30, 2017 12:47 am
Location: NL

Re: RB3011UiAS-RM problem with power connector

Tue Sep 05, 2017 10:37 pm

Whatch out on that cable, I wrote last week on forum about issue I had and only Netinstall helped. It was so loose that in some point router start Off/On/Off/On.... Solution is: loose all screws and move board as far as possible from power cord - so just push board to ethernet ports (it's just 1mm or not even). Then tight screws again, push power cord using force, the rubber around connector will fit in metal case, you will even hear characteristic sound, then like normis wrote use cable management. That way cable is properly attached and it's not loose.
RB3011UiAS-RM / RB2011UiAS-in / RB750Gr3 + Dude / CRS326-24G-2S+RM

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests