Community discussions

MikroTik App
 
amity2kare
newbie
Topic Author
Posts: 35
Joined: Tue Feb 13, 2007 4:24 pm
Location: INDIA

750Gr3 goes dead after removing packages

Sat Apr 15, 2017 3:43 pm

This has happened with two routers I have purchased this month.

The router came with 6.36.1 and I upgraded it to 6.38.5 which is the current version and uploaded dude.npk for this specific version. I upgraded by uploading specific packages to the router, not the routeros file. The packages I uploaded were

system
security
advanced-tools
dhcp
dude

I rebooted the router and it went completely dead. No startup beep, nothing. This is the second router I have faced this with and don't see anyone else facing a similar issue yet. Could you tell me what I seem to be doing wrong?
 
msatter
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1878
Joined: Tue Feb 18, 2014 12:56 am
Location: Netherlands / Nīderlande

Re: 750Gr3 goes dead after removing packages

Sat Apr 15, 2017 5:32 pm

Did you had a look at this page to see if you can revive your RB750Gr3?

https://wiki.mikrotik.com/wiki/RouterBOARD_hardware

As last resort you can use Netinstall.
One RB4011 (cooled) and a RB760iGS (hEX S) in series. The 4011 Does PPPoE/IKEv2.
The cooler: viewtopic.php?f=3&t=138613&start=300#p799879
Running:
RouterOS 6.48beta35 / Winbox 3.27 64bits / MikroTik APP 1.3.15
 
dadoremix
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 125
Joined: Sat May 14, 2011 11:31 am

Re: 750Gr3 goes dead after removing packages

Sat Apr 15, 2017 6:09 pm

Netinstall is always working


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 6919
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: 750Gr3 goes dead after removing packages

Sat Apr 15, 2017 9:08 pm

This is not the proper way to do updates.
When you don't want to go into detail, just cliock "check for updates" and when there is
an update click "download and install". It will automatically install the correct packages.

Who is online

Users browsing this forum: mixig and 55 guests