Community discussions

 
joacimmelin
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Thu Nov 30, 2017 11:20 am

CCR-1016-12G bricked

Thu Nov 30, 2017 11:27 am

Hi all,

My CCR-1016-12G started acting strange. The NIC that was my WAN NIC could not be reached and disappeared from the list of interfaces and when I investigated further I noticed a text in the display saying "Kernel panic" and something else and then it rebooted. After that, I couldn't access the device anymore.

I suspect the unit may have been overheating since it was a bit hot (fans are working) but I took it out of the rack and brought it into my office and booted it again a few days later and now it says "Booting kernel" in the display and after a while, I get an "x" in the display (see photo below) and the fans start running like crazy. The cpu cooler gets very hot after 1-2 minutes of running.

Is this unit totally bricked now or can it be saved?

Thanks,

Joacim
wtf.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
vadimbn
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 60
Joined: Sun Aug 25, 2013 6:41 pm
Location: Russia, Berdsk
Contact:

Re: CCR-1016-12G bricked

Thu Nov 30, 2017 3:35 pm

You can try to connect him via COM-port, using any terminal program. I think that boot loader of Your router is live, and You will see a boot menu. Also You can use Netinstall for formatting flash and reinstalling RouterOS.
Veni. Vidi. Feci.
RBSXTLTE3-7, CRS326-24G-2S+RM, RB850Gx2, RBMRTG, RB1100AHx4, RB750Gr3, RBD52G-5HacD2HnD-TC, Woobm-USB
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24141
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: CCR-1016-12G bricked

Thu Nov 30, 2017 5:06 pm

The X on the screen is OK. Hit the X with your finger. It is just the calibration screen.
No answer to your question? How to write posts
 
joacimmelin
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Thu Nov 30, 2017 11:20 am

Re: CCR-1016-12G bricked

Thu Nov 30, 2017 7:14 pm

Indeed! How silly of me. Thank you! All the settings seems to be missing but part from that it seems fine,

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests