Page 1 of 1

RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Posted: Fri Dec 21, 2018 7:37 pm
by w201
Just received this device and stuck from start

switch it on.
No new wifi network in air....
connect pc to any port (LED shows that PC connected) - DHCP doesn't assign any address.
try to reset (3 and 5 seconds hold reset buttons after start) - no success.

I have no idea what to do...

Re: RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Posted: Fri Dec 21, 2018 9:04 pm
by mistry7
Try to google Winbox

Re: RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Posted: Fri Dec 21, 2018 9:25 pm
by w201
Netboot & update firmware with default settings helps to start it. Interesting why it doesn't work from the beginning....

Re: RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Posted: Sat Dec 22, 2018 6:35 am
by pcunite
The default configuration does not have DHCP service running. You'll need to use Winbox and connect via MAC address.

Re: RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Posted: Sat Dec 22, 2018 8:13 am
by networkfudge
Default-config script on shipped version doesn't set up the router fully, it applies IP address 192.168.88.1 to ETHER1 and that's about it. Use mac-winbox to connect and setup to your liking.

Alternatively you can try upgrading to latest version and resetting to factory defaults again, maybe the new version fixes the default config.

Good luck