Community discussions

 
starbug
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Sat Sep 01, 2018 4:59 pm

10GB SFP+ recognized as 1GB - Question

Fri Dec 28, 2018 5:54 pm

Hi,

I do have a RB3011UiAS and a CRS326-24G-2S+ connected via a 10GB SFP+ DAC. Even though both ends are forced to 10GB full duplex they are only shown as 1GB connection within Winbox. The CLI though shows "speed=10Gbps".

Anybody experienced that? What is the truth?

Regards,
Starbug
 
User avatar
sebastia
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1776
Joined: Tue Oct 12, 2010 3:23 am
Location: Antwerp, BE

Re: 10GB SFP+ recognized as 1GB - Question  [SOLVED]

Sat Dec 29, 2018 12:33 am

Hey, 3011 is only SFP capable: see https://i.mt.lv/cdn/rb_files/RB3011UiAS ... 123613.png

So max is 1gb
 
starbug
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Sat Sep 01, 2018 4:59 pm

Re: 10GB SFP+ recognized as 1GB - Question

Sat Dec 29, 2018 2:05 am

Hey, 3011 is only SFP capable: see https://i.mt.lv/cdn/rb_files/RB3011UiAS ... 123613.png

So max is 1gb
Thanks, actually I'm embarrassed since I had a look at the block diagram several times and thought even though the channel only provides only 1GB to the CPU it should have a 10GB connection. But I didn't notice it's an SFP only and not SFP+. Aarrrrg.
 
mducharme
Trainer
Trainer
Posts: 796
Joined: Tue Jul 19, 2016 6:45 pm

Re: 10GB SFP+ recognized as 1GB - Question

Sat Dec 29, 2018 4:29 am

Thanks, actually I'm embarrassed since I had a look at the block diagram several times and thought even though the channel only provides only 1GB to the CPU it should have a 10GB connection. But I didn't notice it's an SFP only and not SFP+. Aarrrrg.
The 4011 has an SFP+ port. If you upgrade to that you should get the full rate.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests