Community discussions

 
nbsn
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Mon Oct 27, 2014 6:53 am

CRS305-1G-4S+IN POE issue with Cisco Switch

Sat Feb 09, 2019 7:24 pm

Hi, Guys

From the intro page, https://mikrotik.com/product/crs305_1g_ ... ifications
CRS305-1G-4S+IN support POE 802.3af/at.

I connect my CRS305-1G-4S+IN GE management port to my upstream Cisco 3560CX POE switch, each port support max at 30W poe+ power.

BUT the CRS305-1G-4S+IN can't be powered up. I used straight-through cable connect between Cisco switch and CRS305.

Any idea?

Sunny
 
nbsn
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Mon Oct 27, 2014 6:53 am

Re: CRS305-1G-4S+IN POE issue with Cisco Switch

Sat Feb 09, 2019 7:37 pm

I tried two different cabling seq.
1st: straight-through cable
Note, The left number 1-8 is standard POE switch.

1st
1 <-> 1
2 <-> 2
3 <-> 3
4 <-> 4
5 <-> 5
6 <-> 6
7 <-> 7
8 <-> 8

HomeSW#
Feb 10 01:29:48.636: %ILPOWER-7-DETECT: Interface Gi1/0/11: Power Device detected: IEEE PD
HomeSW#
Feb 10 01:29:49.377: %ILPOWER-5-POWER_GRANTED: Interface Gi1/0/11: Power granted

HomeSW#show power inline gigabitEthernet 1/0/11
Interface Admin Oper Power Device Class Max
(Watts)
--------- ------ ---------- ------- ------------------- ----- ----
Gi1/0/11 auto on 15.4 Ieee PD 4 30.0

Interface AdminPowerMax AdminConsumption
(Watts) (Watts)
---------- --------------- --------------------

Gi1/0/11 30.0 15.4
HomeSW#
HomeSW#
HomeSW#show power inline gigabitEthernet 1/0/11
Interface Admin Oper Power Device Class Max
(Watts)
--------- ------ ---------- ------- ------------------- ----- ----
Gi1/0/11 auto on 15.4 Ieee PD 4 30.0

Interface AdminPowerMax AdminConsumption
(Watts) (Watts)
---------- --------------- --------------------

Gi1/0/11 30.0 15.4
HomeSW#
HomeSW#
Feb 10 01:30:46.988: %ILPOWER-5-IEEE_DISCONNECT: Interface Gi1/0/11: PD removed
HomeSW#

==================================
2nd, cross over cable
1 <-> 3
2 <-> 6
3 <-> 1
4 <-> 7
5 <-> 8
6 <-> 2
7 <-> 4
8 <-> 5

Feb 10 01:30:54.168: %ILPOWER-7-DETECT: Interface Gi1/0/11: Power Device detected: IEEE PD
HomeSW#
Feb 10 01:30:54.888: %ILPOWER-5-POWER_GRANTED: Interface Gi1/0/11: Power granted
HomeSW#
HomeSW#show power inline gigabitEthernet 1/0/11
Interface Admin Oper Power Device Class Max
(Watts)
--------- ------ ---------- ------- ------------------- ----- ----
Gi1/0/11 auto on 15.4 Ieee PD 4 30.0

Interface AdminPowerMax AdminConsumption
(Watts) (Watts)
---------- --------------- --------------------

Gi1/0/11 30.0 15.4
HomeSW#
HomeSW#
====================================

Both two kinds of cable can't be powered up CRS305, all the LED is COMPLETELY OFF!

Any idea?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests